ضرب سکه‌های ۱۰ هزار تومانی واقعیت دارد؟

ضرب سکه‌های ۱۰ هزار تومانی واقعیت دارد؟

<p style="text-align: justify;"><span style="font-family: Tahoma;">مدتی است که در شبکه&zwnj;های اجتماعی تصاویری از سکه&zwnj;های 100 هزار ریالی که در پشت آن بارگاه شاهچراغ حک شده در شبکه&zwnj;های اجتماعی دست به دست می&zwnj;چرخد. در این باره دبیر کل بانک مرکزی اعلام کرد که انتشار خبرهایی مبنی بر ضرب سکه 10 هزار تومانی و انتشار آن در بازار پول کذب است.</span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ طبق توضیحات بانک مرکزی، این بانک به هیچ عنوان چنین سکه‌ای را ضرب نکرده و اگر هم سکه‌های ۱۰۰ هزار ریالی در بازار وجود داشته باشد، تقلبی است.



محمود احمدی، دبیر کل بانک مرکزی در این باره گفت: براساس بند «و» ماده۲ قانون پولی و بانکی کشور مبلغ اسمی، شکل، جنس، رنگ، اندازه، نقشه و سایر مشخصات اسکناس‌ها و سکه‌های فلزی رایج کشور به پیشنهاد رییس کل بانک مرکزی و تصویب وزیر اقتصاد و دارایی با رعایت مقررات قانونی تعیین می‌شود.


وی ادامه داد: براین اساس چنانچه قرار بر ضرب سکه یا چاپ اسکناس جدید باشد، این کار براساس قانون پولی و بانکی و فرآیندی که برای آن تعیین شده طبق روال معمول تولید و منتشر مو طی مراسم رسمی اطلاع‌رسانی می‌شود.



دبیرکل بانک مرکزی در مورد این‌که بانک مرکزی برنامه‌ای برای چاپ اسکناس یا ضرب و انتشار سکه جدید با مبالغ بالاتر دارد، گفت: فعلا هیچ برنامه‌ای برای تولید سکه با ارزش بالاتر وجود ندارد و در حال حاضر بالاترین قطع سکه رایج همان ۵۰۰۰ ریالی (۵۰۰ تومانی) است.



وی یادآور شد: برای تولید برخی اسکناس‌های رایج فعلی با طراحی‌های جدید برنامه‌هایی داریم که البته در حال طراحی بوده و طی دو سال آینده پس از پشت سر گذاشتن روال قانونی در ردیف تولید یا انتشار قرار خواهد گرفت.

 

 


منبع: ایسنا


ارسال دیدگاه