به گزارش مازند اصناف؛ براساس آمارهای رسمی از حجم تجارت خارجی کشور، فقط در آذرماه امسال از کشورهای تایلند، پاکستان، منطقه آزاد چابهار، هند، امارات، آمریکا، ترکمنستان و سایر کشورهای خارجی محصول برنج به کشور وارد شده است. سرجمع واردات این محصول فقط در آذرماه507 میلیون و 707 هزار و 502 دلار بوده است.
براساس آمار گمرک در آذرماه 16 میلیون و 663 هزار و 200دلار واردات برنج از آمریکا صورت گرفته است.
واردات برنج از کشور آمریکا در حالی طی آذرماه امسال به کشور صورت گرفته که طبق نامه مقام معظم رهبری در الزامات اجرای توافق برجام، بر ممنوعیت واردات و استفاده از اقلام و مواد مصرفی کشور آمریکا، تاکید شده است. اما در حال حاضر بیش از 29 میلیون تن برنج فقط از کشور آمریکا که مبدأ آن محرز شده وجود دارد و اینکه حجم واردات از این کشور بیشتر باشد نیز محتمل است.
پیشتر محمدرضا نعمتزاده، وزیر صنعت معدن و تجارت هم در تاریخ 9 آبانماه در نامهای به معاونین و رؤسای سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانها بخشنامه ممنوعیت واردات کالاهای مصرفی از کشور آمریکا را ابلاغ کرد.
در همین حال مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران در گفتوگو با مهر در واکنش به واردات 16 میلیون دلار برنج از آمریکا در آذرماه، اظهار داشت: خرید برنج از آمریکا مربوط به سوم تیرماه امسال است که با توجه به پروسه واردات، بارگیری و تخلیه در ایران حدود پنج ماه طول کشیده تا به کشور وارد شود.
علی قنبری با بیان اینکه ممنوعیت واردات کالاهای آمریکایی مربوط به پنجم آبانماه سال جاری است، گفت: خرید برنجهای مذکور چهار ماه قبل از اعلام این ممنوعیت، انجام گرفته و مشکلی در این زمینه وجود ندارد. پس از اعلام ممنوعیت واردات کالاهای آمریکایی، حتی یک کیلوگرم برنج هم از آمریکا خریداری نشده است.
وی با بیان اینکه وظیفه ما هنگام خرید برنج این است که سبد کالای مصرفی را در نظر بگیریم، چرا که افراد مختلف تمایل به خرید انواع متفاوت برنج دارند، گفت: به عنوان مثال، یکی به دنبال خرید برنج تایلندی و دیگری به دنبال خرید نوع پاکستانی آن است، بر همین اساس ما بر حسب سبد کالا موظف هستیم برنجهای مختلف را بخریم اما بعد از بخشنامه ممنوعیت واردات از آمریکا حتی یک کیلوگرم برنج هم از این کشور نخریدیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه شرکت بازرگانی دولتی ایران تکلیف دارد که 300 هزار تن برنج برای ذخایر استراتژیک وارد کند، اضافه کرد: ما تاکنون 176 هزار تن از این میزان را از کشورهای مختلف خریداری کردهایم که حدود 90 هزار تن آن وارد شده، ضمن اینکه این خرید از کشورهای مختلف از جمله آمریکا، اروگوئه، ویتنام، تایلند، پاکستان و هند انجام گرفته است.
گفتنی است سخنان معاون وزیر جهاد کشاورزی نشان میدهد واردات برنج از آمریکا به بهانه خرید قبلی ادامه خواهد داشت، اما به نظر میرسد دلیل این واردات تدریجی بیشتر در راستای عادیسازی روابط اقتصادی با آمریکا و ریختن پول بیتالمال به جیب آمریکاییها از سوی دولت یازدهم است تا نیاز مردم و کشور به برنج. مردم براساس توان خرید، برنج خریداری میکنند و گزینه اول آنها هم محصول ایرانی است. برای تأمین گزینههای بعدی مصرف مردم هم محصولات غیرآمریکایی زیادی در بازار موجود و مورد استقبال مردم است.
مرجع: فارس
ارسال دیدگاه