آیه ای در رد پارتی بازی/خطاب تند رهبری به آقازاده ها

آیه ای در رد پارتی بازی/خطاب تند رهبری به آقازاده ها

<p style="text-align: justify;"><span style="font-family: Tahoma;"> اما چرا خویشاوندان و اقربا در آیه آمد؟ زیرا عاطفه قرابت و خويشاوندی از هر چیز ديگری بيشتر آدمی را به دفاع بيجا و جانبداری ناروا وا می دارد. لذا این برای جامعه اسلامی آفت است...<br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛  یکی از پایه های اصلی حکومت اسلامی عدالت است. همه ادیان الهی منادی عدالت بودند و برای دفاع از آن تلاش کردند. اگر بگوییم هدف همه قوانین -چه الهی و چه بشری- در سایه عدالت محقق می شود سخن به گزاف نگفته ایم. عدالت از عدل به معنای دادن حق هر صاحب حق و گذاشتن هرچیز و هرکس در جایگاه اصلی خودش است. در قرآن کریم نیز به مساله عدالت توجه فوق العاده ای شده است. در آیه ۸ سوره مائده عدالت را شرط پرهیزکاری می داند؛ در آیه ۹۰ سوره نحل نیز می فرماید خداوند به خداوند به عدل و احسان فرمان مى دهد.


در بخش انتهایی آیه ۱۵۲ از سوره انعام می خوانیم:
«... وَ إِذَا قُلْتُمْ فَاعْدِلُواْ وَلَوْ كَانَ ذَا قُرْبَى وَبِعَهْدِ اللّهِ أَوْفُواْ ذَلِكُمْ وَصَّاكُم بِهِ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ.»
«... و هرگاه سخن گوييد عادلانه گوييد هرچند درباره خويشاوندان باشد و به عهد خدا وفا کنيد اينهاست آنچه خدا شما را بدان سفارش می کند، باشد که پند گيريد.»
                                                                                                                            ***
سه نکته:
* آیه ای در رد پارتی بازی!
دستور قرآن در این آیه به رعایت عدالت حتی درباره خویشان است. می فرماید مبادا رابطه خويشاوندى را بر ضابطه‏ حقّ و عدل، ترجيح دهید! در حقیقت این آیه به نفی مستقیم پارتی بازی اشاره دارد.


** عاطفه خویشاوندی باعث پارتی بازی نشود
معنا و مفهوم آیه این است که: بايد مراقب گفتارهای خود باشيد و زبان خود را از حرفهايی كه برای ديگران نفع يا ضرر دارد حفظ كنيد و عاطفه قرابت و هر عاطفه ديگری شما را به جانبداری بيجا از احدی وادار نكند. و به تحريف گفته های ديگران و تجاوز از حق و شهادت به ناحق يا قضاوت ناروا وادار نسازد و خلاصه به ناحق جانب آن كس را كه دوستش می داريد رعايت ننموده و حق آن كسی را كه دوستش نمی داريد، باطل مسازيد.


*** خطاب تند رهبری به آقازاده ها/آقازاده بودن حرف مفت است!
اما چرا خویشاوندان و اقربا در آیه آمد؟ زیرا عاطفه قرابت و خويشاوندی از هر چیز ديگری بيشتر آدمی را به دفاع بيجا و جانبداری ناروا وا می دارد. لذا این برای جامعه اسلامی آفت است که افرادی به اسم خویشاوندی و آقازاده بودن از امتیازات مالی و مقامی خاصی برخوردار باشند.
رهبر معظم انقلاب در در شرح روایتی از امیرالمومنین (ع) با این مضمون که "ای مردم بدانید هیچ شرافتی بالاتر از اسلام نیست" فرمودند: «حضرت فرمود اسلام شرف است، قومت هرکه می خواهد باشد، کیسه ات (اموالت) هرچقدر می خواهد باشد، دیگر در جامعه این آقا نمی تواند بگوید من آقازاده فلانی هستم اینها حرف مفت است!» (جلسه درس خارج فقه دوشنبه ۳۰/۹/۹۴)

 

 

 

 

تراز


ارسال دیدگاه