به گزارش مازنداصناف محمدعلی ربانی اظهار کرد: در دولتهای گذشته یعنی تقریبا از سال ۷۲ به این طرف دولتها همواره برنامههایی را برای بخش مسکن داشتهاند. با توجه به اینکه نیاز کشور به مسکن بسیار زیاد بود (متقاضی زیاد)، اما عرضه در حد تقاضا نبود دولت برای افزایش ساخت و ساز برنامههایی را اجرا کرد که توانست انبوهسازان مسکن را جذب کند.
وی تصریح کرد: از جمله این برنامهها میتوان به مشارکت انبوهسازان در ساخت و ساز و عرضه مسکن از طریق مشارکت در زمینی اشاره کرد که از سوی سازمان ملی زمین و مسکن در اختیار انبوهسازان قرار میگرفت.
وی با بیان اینکه انبوهسازان در قالب این برنامه به ساخت و ساز مسکن اقدام میکردند "غدیر" را طرح بسیار خوبی در این زمینه دانست و افزود: در این طرح زمین بر اساس شرایطی در اختیار انبوهسازان قرار میگرفت و پس از ساخت مسکن با کیفت آنرا به افراد واجد شرایط در قبال قرمز شدن فرم ج واگذار میکردند.
دبیر انجمن انبوهسازان استان قم قیمت مناسب این واحدها را یکی از ویژگیهای طرح مذکور اعلام کرد و گفت:در مجموع طرحهای مختلفی از سوی دولت برای ساخت و ساز مسکن اجرایی شد که انبوهسازان را به سرمایهگذاری در این بخش جذب میکرد.
ربانی با تاکید برای اینکه به این ترتیب پتانسیل ساخت و ساز در کشور افزایش مییافت، بیان کرد: در آن زمان انبوهساز به جای اینکه ۱۰۰۰ واحد را بسازند، ۴۰۰۰ واحد مسکونی را تولید میکرد.
وی با یادآوری اینکه واگذاری زمین به انبوهسازان روش خوبی بود، اظهار کرد: این در حالی است که همه این برنامهها در دولت یازدهم متوقف شد، ضمن آنکه طرح مسکن مهر در این دولت مورد بیمهری قرار گرفت.
وی با تاکید بر اینکه دولت یازدهم هیچگونه طرحی برای تولید مسکن ندارد، ادامه داد: مسئولان و دستاندرکاران بخش مسکن به بهانه "خانههای خالی" هیچ برنامهای برای این بخش ندارند، اما واقعیت آن است که در سراسر کشور ۴۵۰ تا ۵۰۰ هزار واحد خالی از سکنه داریم. اگر بخواهیم نسبت بگیریم تعداد خانههای خالی زیاد نیست.
وی با بیان اینکه در تهران ۲ درصد خانهها خالی از سکنه هستند، تصریح کرد: این میزان خانه خالی باید وجود داشته باشد، چراکه اینها خانههایی است که باید اجاره داده شوند و از مستاجر گرفته شدهند تا در یک بازه زمانی بازسازی شوند.
عضو انجمن انبوهسازان استان تهران با بیان اینکه نباید آمار خانههای خالی را به ظرفیت خانههای قابل عرضه به بازار حساب کرد، افزود: با توجه به بیتوجهی دولت به بخش ساخت و ساز و رکورد بازار، انبوهسازان فعلا دست نگه داشتهاند و منتظر تصمیمگیری دولت هستند.
ربانی گفت: تا زمانی که آقای آخوندی وزیر راه و شهرسازی دولت آقای روحانی است نباید به تولید مسکن امیدی داشت، متاسفانه طرز فکر مشاوران وزیر راه باعث شده تا این وزارتخانه برنامهای برای تولید مسکن نداشته باشد.
وی بروز سونامی قیمت در دو سال آینده به دلیل بیبرنامگی وزارت راه را محتمل دانست و افزود: مسئولان فقط در بخش مسکن حرف میزنند، بهعنوان مثال بر اجرای مسکن اجتماعی تاکید میکنند اما تا الان کاری در این زمینه انجام ندادهاند.
وی با بیان این که مسکن اجتماعی طرح بسیار اشتباهی است در رابطه با پرداخت وام ۸۰ میلیونی مسکن اظهار کرد: وزیر راه نباید بگوید نگران بانک مسکن هستم و اینکه چگونه برای آن مشتری جور کنم.آقای آخوندی باید بگوید برای تولید مسکن چه کنیم.
عضو انجمن انبوهسازان با اشاره به اینکه به دلیل بی برنامگی دولت فعلا فعالیتها را متوقف کردهایم، یادآور شد: حدود ۸۰ فعالیت ساخت و ساز انبوه سازان مسکن در دولت یازدهم کاهش یافته است، ۲۰ درصد باقیمانده نیز مربوط به پروژههای سابق انبوهسازان است که هنوز به اتمام نرسیده و از سه چهار سال پیش مشغول ساخت آنها هستند.
تراز
ارسال دیدگاه