وضعیت نامطلوب کارآفرینی در مازندران/ ۲۰۰ هزار جوان بیکار هستند

وضعیت نامطلوب کارآفرینی در مازندران/ ۲۰۰ هزار جوان بیکار هستند

<p><span style="font-size: larger;"><span class="intro-text">وضعیت کارآفرینی در حالی در مازندران نامطلوب عنوان می شود که امکاناتش نسبت به سایر استانهای کشور برای توسعه اشتغال چندان کم نیست.</span><br /> </span></p>

به گزارش مازنداصناف وجود بیش از یک میلیون عرصه اشتغال در مازندران حکایت از پایین بودن نرخ مشارکت و بالا بودن نرخ بیکاری به نسبت دیگر استانهاست و برای رفع این مشکل، توجه به کارآفرینی باید مدنظر قرار گیرد.

حسن طایی معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیش از ظهر چهارشنبه در آیین تودیع و معارفه مدیران کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران با اشاره به اینکه همسو بودن مجموعه کارگزاران و بازیگران اجتماعی امیدی برای توسعه اشتغال در استان خواهد بود، اظهارداشت: هفت جریان تحول آموزشی، تخصص ودانایی، سرمایه گذاری، رشد و تولید، بهبود محیط کسب و کار، محیط امن سرمایه گذاری، بازرگانی و تجارت، فرهنگ کار و داشتن نظام اداری کارآمد را در رفع مشکلات حوزه اشتغال و کارآفرینی مهم دانست.

وی وضعیت کارآفرینی استان را نامطلوب بیان کرد وافزود: کارآفرینی فرصت ساز، نوآور و مخاطره جو است که در سطح منطقه، محله، بنگاه و سازمان ارزش آفرینی می کند.

طایی با اعلام اینکه هیچ مانع و مشکلی نباید سد راه بخش خصوصی باشد، اذعان داشت: ۲۲ میلیون شاغل در کشور وجود دارد که حدود ۵ میلیون نفر آن دربخش دولتی، ۱۷ میلیون در بخش خصوصی وایجاد اشتغال در آینده به عهده بخش خصوصی در کشورخواهد بود.

وی با بیان اینکه اگر نظام اداری کشور تسهیل گر حوزه کارآفرینی شود به مقصود موردنظر خواهیم رسید، تصریح کرد: با وجود این همه امکانات، نرخ مشارکت و بیکاری در مازندران نسبت به دیگر استان های کشور پایین است و یک میلیون و۱۰۰ هزار عرصه اشتغال دراین استان بسیار کم است.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه کارگزاران اقتصادی و بازیگران اجتماعی دو پارامتر در حوزه اشتغال هستند، گقت: برای توسعه اشتغال باید حوزه اشتغال و کارآفرینی به یک موضوع اجتماعی در سطح استان تبدیل شود.

لزوم توجه به تشکل های کارگری

مدیرکل جدید تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران نیز با بیان اینکه با ادغام این اداره کل بحث تعاون و کار جدا نیست، گفت: باید به تشکل های کارگری و کارفرمایی برای رفع مشکل حوزه اشتغال توجه ویژه ای شود.

کامران اصغری با اشاره به اینکه باید از مساءل حاشیه ای دراجرای کار دور شویم، اظهارداشت: با ایجاد همدلی و همزبانی دل و شعار در حوزه عمل یکی خواهد.

وی بیان کرد: نیروهای انسانی توانمندی در حوزه کار و تعاون در استان وجود دارد که باید انگیزه این نیروها برای اقدامات موثرتر بیشتر شود.

همچنین رئیس کانون کارفرمایان مازندران با بیان اینکه در حوزه شعار و حرف همه مدعی هستیم، گفت: برای بهبود وضعیت فعلی کشور نیاز به عمل کردن به شعار و حرف است.

درباری با اشاره به اینکه در حوزه تولید و اشتغال حرفهای بسیاری عنوان شده است، افزود: متاسفانه هماهنگی و توانمندی لازم در سطح مدیریتی کشور کمتر شاهد هستیم.

وی با بیان اینکه انتصابات، مدیریت ها و ارتباط با بدنه دولت در استان ها کامل نیست، اظهارداشت: مدیران باید در حوزه عمل بسیار کارسازتر عمل کنند.

همچنین مدیرکل سابق اداره کل تعاون، کار ورفاه اجتماعی مازندران با اشاره به اینکه تشکل های کارگری وکارفرمایی از سرمایه های این نظام هستند، گفت: افتخار می کنم که روزی به عنوان کارگر در این استان فعالیت کردم.

علی بابایی کارنامی بابیان اینکه در بحث بهره وری و عدالت باید بسیاری از پارامترها لحاظ شود، اظهارداشت: باید به کارگر، تولیدکننده وتعاون توجه ویژه ای شود.

وی به سه وظیفه این اداره کل درحوزه تعاون، کار و رفاه اجتماعی اشاره کرد، افزود: نمایندگان مجلس به بدهی بیش از یک میلیاردی سازمان تامین اجتماعی توجه نکردند، ولی ساخت یک پل در روستا را بزرگ و علم کردند.

توجه به تعاون راه برون رفت کشور از مشکلات است

بابایی کارنامی با بیان اینکه به روز رسانی پرونده ها از مهمترین اقدامات اداره کل بوده است، تصریح کرد:در حال حاضر تنها راه برطرف شدن مشکلات کشور توجه به حوزه تعاون است و برای ایجاد عدالت باید به این حوزه نگاه ویژه ای شود.

وی با اشاره به اینکه حوزه اشتغال و کارآفرینی دو بحث چالشی و تامل برانگیز است، اذعان داشت: مازندران در این دو بخش از مظلومترین استان های کشور است و در شاخص فضای بهبود بحث کار، ۱۸۲ رو زاز سایر استان ها عقب هستیم.

وجود ۲۰۰ هزار جوان بیکار

بابایی کارنامی به وجود ۲۰۰ هزار جوان بیکار و رشد ۱۳.۵ درصد نرخ بیکاری در استان اشاره کرد و گفت: ایجاد اشتغال فقط به پول و قوانین نیست بلکه تلفیق بسیاری از پارامترهای دیگر است.

وی بااشاره به اینکه متاسفانه برای عزل و نصب یک مدیر شهرستانی صدها بار جلسه برگزار می شود ولی برای رفع بیکاری گامی برداشته نشد، افزود: بی عدالتی در اشتغال دغدغه نظام بوده که اعتماد مردم را به نظام دستخوش تغییر داده است و باید این بت و فضا شکسته شود و مردم را در تعیین سرنوشت نظام شریک داریم.


منبع:مهرمازندران

 


ارسال دیدگاه