دولت قبلی هم می ماند تورم ۱۵ درصد می‌شد/ رونقی در اقتصاد مشاهده نمی‌شود
نايب رئيس اتاق بازرگاني ايران و چين

دولت قبلی هم می ماند تورم ۱۵ درصد می‌شد/ رونقی در اقتصاد مشاهده نمی‌شود

<p style="text-align: justify;"><span style="font-family: Tahoma;">مجید رضا حریری: دولت برای کاهش نرخ تورم اقدام خاص اقتصادی انجام نداد؛ فضای روانی جامعه را آرام کرد؛ تورم کاهش یافت...<br /> </span></p>

به گزارش مازنداصناف نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین درباره کاهش دلایل کاهش نرخ تورم در دولت یازدهم گفت: به نظر میرسد کاهش نرخ توررم از حدود ۴۵ درصد در دولت احمدی نژاد به حدود ۱۵ درصد در این دولت چند دلیل عمده داشته است. یکی اعتماد و امید به آینده بود که در مردم ایجاد شد.

مجید رضا حریری  توضیح داد: این اعتماد و امید باعث شد که حجم تقاضاهای کاذب برای خرید کالا یا فعالیت‌های بورس­ بازی از بین برود. دوم اینکه حتی اگر این دولت نبود و دولت قبلی نیز بر سر کار بود، نرخ تورم بالای چهل‌درصدی که ناشی از اثر آنی تحریم­ها و افزایش نرخ ارزهای خارجی بود، تأثیر خود را گذاشته بود و بیشتر از این نمی­توانست اثر بگذارد. در واقع این منحنی مجبور بود که کم ­کم روبه کاهش بگذارد. وی ادامه داد: سوم و مهم­تر اینکه دولت در مقابل کاهش نرخ تورم چه چیزهایی را از مردم گرفت؟ آنچه وجود دارد تعمیق رکود است. از آمارها بگذریم که می‌گویند از رکود خارج شده‌ایم یا حداقل به نقطه‌ی صفر یا سربه‌سری رسیده‌ایم. به نظر بنده به دلیل صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و خودروسازی آنقدر نرخ رکود اقتصادی ایران منفی بوده است که اگر از منفی شش به منفی پنج برسد بسیار راحت است که بگوییم وضعیت امسال نسبت به پارسال بهتر بوده است. درحالی‌که طبق استعداد اقتصادی ایران یا برنامه­ های موجود، چشم­ انداز و برنامه‌ی پنجم توسعه باید اکنون مثبت شش باشیم که نیستیم.

وی در ادامه با بیان اینکه نباید با بی­ انصافی بگوییم دولت برای کاهش نرخ تورم در این دو سال هیچ اقدامی نکرده است به تراز گفت: اما اقدام اقتصادی مدون و برنامه‌ریزی شده نبوده است. مقداری از آن اقدامات سیاسی بود و مقداری از آن ایجاد آرامش و امید به آینده در مردم بوده است. اثرات اقتصادی بسیار خوبی نیز داشته است.

حریری با بیان اینکه وضعیت خوب اقتصادی در کشور یعنی اینکه در مملکت نرخ بیکاری کاهش پیدا کند و صنایع کوچک و متوسط رشد کنند گفت: مهم این است که مردم با گوشت و پوست و استخوان سر سفره­ های خود احساس کنند که دوران دورانِ رونق است. وی تصریح کرد: این‌ها مهم است، اما متأسفانه اتفاق نیفتاده است. این اتفاق که مردم احساس کنند وضع­شان بهتر شده است هنوز نیفتاده است و گویا با شرایط موجود به مسائل سیاسی و حل مشکلات با (۵+۱) گره خورده است.

 

 

 

 

منبع: تراز


ارسال دیدگاه