به گزارش مازنداصناف جهانبخش سنجابی امروز - شنبه - در نشست خبری با بیان اینکه در بررسی برخی کالاهای استراتژیک مثل بنزین آزمونگر، نمونهبردار و تحلیلگر با هم در ارتباط نیستند، اظهار کرد: این کار باعث میشود امکان تبانی احتمالی وجود نداشته باشد.
وی افزود: ما نتایج آزمایشها را بدون اینکه بدانیم مربوط به کدام مورد است، در اختیار سازمان ملی استاندارد قرار میدهیم و بررسی دادهها به عهده این سازمان است.
به گفته سنجابی بر اساس نتایج کلی از آزمایشها به طور عام میتوان گفت که مردم نگران کیفیت بنزین نباشند.
پراید برای تردد در خارج از شهر طراحی نشده است
وی همچنین با بیان اینکه برخی از خودروها مثل پراید برای تردد در نقاط شهری طراحی شدهاند، گفت: این خودروها در کشورهای اروپایی اجازه ورود به معابر جادهای و خارج از شهر را ندارند که برخی از محصولات تولیدی داخل مثل پراید از جمله این خودروهاست.
رییس پژوهشگاه استاندارد با بیان اینکه مردم در استفاده از خودرو به این نکات توجه نمیکنند، اظهار کرد: باید در کشور در این زمینه فرهنگسازی شود و یکبار برای همیشه تصمیم جدی بگیریم و از خروج اینگونه خودروها از محدوده شهری توسط راهنمایی و رانندگی جلوگیری شود.
به گفته سنجابی در حال حاضر بسیاری از خودروهای طراحی شده برای داخل شهر در خارج از شهر نیز در حال تردد هستند که عامل بسیاری از تصادفهای جادهای همین موضوع است.
وی با بیان این که بخش دوم مشکلات خودرویی به فرآیند استانداردهای تولید بر میگردد، گفت: در حال حاضر خودروسازها در رعایت استانداردهای اجباری جدی هستند، اما نکته مهم این است که یک خودرو از حدود ۶۰۰۰ قطعه و بیش از ۳۰۰ فرآیند تولیدی ساخته میشود، در حالی که تنها ۵۲ مورد از اینها مشمول استاندارد اجباری است.
رییس پژوهشگاه استاندارد با بیان اینکه استاندارد اجباری خودرو با آنچه از نظر کیفیت استاندارد مورد نیاز است تفاوت دارد، افزود: استانداردهای اجباری نه به حد مورد نیاز در مقررات فنی برای تولید خودرو هستند و نه رضایت مردم از کیفیت تولیدات را سبب میشوند.
خودروهای سنگین باید دارای حفاظ باشند
وی در ادامه با اشاره به قانون تصویب شده برای تردد خودروهای سنگین در معابر جادهای در اواخر سال گذشته اظهار کرد: خودروهای سنگین برای عبور از جادهها باید دارای گارد یا حفاظ باشند، چرا که همواره یکی از دلایل مرگومیر در تصادفات خودروهای سبک و سنگین رفتن خودروی سبک به زیر خودروی سنگین بوده است.
سنجابی ادامه داد: استفاده از گارد یا حفاظ براساس استانداردهای سازمان ملی استاندارد طراحی شده است که از این موضوع جلوگیری میکند و میتواند راهکاری برای کاهش مرگومیر ناشی از این تصادفات باشد.
رییس پژوهشگاه استاندارد همچنین با بیان اینکه از ابتدای سال ۱۳۹۳ کار بازرسی مخازن سی ان جی خودروها در دستور کار قرار گرفته است، گفت: در سال جاری نیز پروژهای در پژوهشگاه استاندارد با بودجهای نزدیک به یک میلیارد تومان به بررسی وضعیت کیفیت مخازن سوخت خواهد پرداخت.
وی افزود: گزارش اولیه بررسی مخازن سوخت به صورت محرمانه به دولت ارائه شده و گزارش نهایی آن قرار است تا بهمنماه سال جاری به اطلاع عموم برسد.
به گفته سنجابی وضعیت مخازن سی ان جی نیاز به نظارت بیشتر در نحوه واردات، نصب و بازدیدهای دورهای دارد.
اجرای مسابقه آرد و گندم!
رییس پژوهشگاه استاندارد درباره چگونگی نظارت بر کیفیت نانهای تولید شده و مصرف جوهر قند در آنها گفت: ما در زمینه گندم و آرد استانداردهای لازم را داریم و مسابقهاش در حال اجراست.
وی با بیان اینکه گندم و آرد در محل ورودی کنترل میشود، اظهار کرد: هیچ آرد و گندمی بدون استاندارد کدکس به صورت رسمی وارد کشور نمیشود، اما متاسفانه در سطح فروش خرد بعضا مشاهده شده که دستکاریهایی توسط واحدهای توزیع در کیفیت نان و مواد افزودنی مثل جوهر قند میشود.
سنجابی شیرازی با بیان اینکه به نظر میآید برخی خبازیها بیش از حد از جوهر قند استفاده میکنند، ادامه داد: آمایش کیفیت نان مصرفی مردم به تفکیک مناطق مختلف کشور در حال بررسی است و نتایج آن را اعلام خواهیم کرد اما به طور کلی حد مجاز استفاده از جوهر قند ppm۲۰ است و بیش از آن مجاز نیست.
رییس پژوهشگاه استاندارد در ادامه درباره بررسی وضعیت تشعشعات رادیواکتیو و رادیویی توسط کالاهای مختلف گفت: بهطور کلی سازمان استاندارد ورودی به حوزه تشعشعات رادیواکتیو ندارد و این موضوع توسط سازمان انرژی اتمی تدوین و نظارت میشود.
وی افزود: در حوزه امواج رادیویی سازمان استاندارد به صورت دورهای حد مجاز و آستانه تحمل جامعه را برای بررسی کرده و نتایج آن را در اختیار نهادهای مربوطه قرار میدهد.
به گفته سنجابی شیرازی عمده این کالاها اجاقهای مایکروویو و گوشیهای تلفن همراه هستند که واردات آنها مبتنی بر استاندارد روز انجام میشود و خوشبختانه استاندارد کشور ما در این زمینه با استاندارد C اروپا واگرایی ندارد.
رییس پژوهشگاه استاندارد همچنین با بیان اینکه در زمینه واردات روغنها از جمله روغن پالم چهار نکته مورد نظر استاندارد است، اظهار کرد: موضوع اول میزان و نوع اسیدهای چرب آزاد موجود در آن و بحث دوم میزان اسیدهای چرب ترانس در این روغنهاست که باید از حد مجاز بیشتر نباشد.
وی با بیان اینکه شرایط نگهداری این روغنها حائز اهمیت است، اظهار کرد: موضوع اصلی چگونگی استفاده از این روغنهاست بهطور مثال روغن پالم بیارزش نیست و در دنیا نیز استفاده دارد و مخصوص سرخکردن است، اما آنچه که در کشور ما معضل کرد استفاده غیرقانونی آن در مواد لبنی بود.
سنجابی ادامه داد: در مداخلاتی که ما انجام دادهایم اگر روغنی که از طریق رسمی به کشور وارد شود به جز دغدغههای اعلامی از سوی وزارت بهداشت موضوع خاصی مطرح نبوده، اما در زمینهی واردات غیررسمی چون قابل کنترل نیست ممکن است مشکلی وجود داشته باشد.
رییس پژوهشگاه استاندارد تاکید کرد: در صورتی که از روغن پالم به صورت صحیح استفاده شود، مشکلی برای آن وجود ندارد.
وی در ادامه با بیان اینکه در سال گذشته پژوهشگاه استاندارد حدود ۹۰۰ استاندارد جدید تدوین کرده است، گفت: همچنین ۱۴۷ مقاله علمی – پژوهشی، بیش از ۱۰۰ مقاله آی اس آی، حدود ۷۰ مقاله علمی - ترویجی و ۲۰۵ طرح پژوهشی نیز در این پژوهشگاه در سال گذشته انجام شده است.
سنجابی با بیان اینکه اصلاح چرخه استانداردسازی معطوف به رویکرد نوین در سال جاری انجام خواهد شد، تصریح کرد: این رویکرد در سال جاری در ۹ استان در قالب سه قطب کشوری به صورت پایلوت اجرا خواهد شد.
رییس پژوهشگاه استاندارد با اشاره به مهمترین اقلام بررسی شده توسط استاندارد در سال گذشته گفت: بهطور کلی اقلام غذایی با توجه به درگیربودن و سلامتی مردم اولین اولویت سازمان ملی استاندارد است که حاصل بررسیهای آن جمعآوری برندهای غیراستاندارد از سطح بازار بوده است.
وی افزود: سموم باقیمانده در محصولات کشاورزی نیز در سال گذشته موجب نگرانی مردم شد که نتایج آن به اطلاع مردم رسید.
به گفته سنجابی سومین مورد حساس برای استاندارد در سال گذشته تمرکز بر برخی مواد خاص مثل روغن پالم بود که توسط پژوهشگاه استاندارد مورد بررسی قرار گرفت، اما این پژوهشگاه از مداخله مستقیم در این زمینه خودداری کرده و اظهارنظر را به سازمان ملی استاندارد ارجاع داده است.
رییس پژوهشگاه استاندارد با بیان اینکه چهارمین مورد بررسی شده در سال جاری توسط این پژوهشگاه ایمنی خودروها بوده است، اظهار کرد: برهمین اساس حد تولید وانت پیکان در اواخر سال گذشته متوقف شد و اصلاح ایمنی در برخی از محصولات تولیدی ایران خودرو و سایپا نیز انجام شد.
وی افزود: نکته آخر مربوط به روشهای آزمون بود که در این موضوع به ویژه در بخش آبمیوهها و آبلیمو پیشرفت خوبی داشتیم، چرا که اگر روشهای آزمون به سرعت بهروز نشود، امکان تشخیص محصولات اصل از تقلبی سخت خواهد شد.
منبع: تراز
ارسال دیدگاه