به گزارش مازنداصناف، خبرگزاری حامی دولت(ایسنا) اعلام کرد: طی دو ماهه نخست امسال 149 هزار و 100 تن برنج به ارزش 153میلیون و 200هزار دلار از پنج کشور پاکستان، امارات، تایلند، ترکمنستان و هند وارد شد که نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته با افزایش 100 درصدی از نظر وزنی و ارزشی مواجه شده است چرا که طی دو ماهه نخست سال گذشته هیچگونه واردات برنجی صورت نگرفته است.
در این میان برنج هندی که طی سالهای اخیر با حاشیههای بسیار از جمله آلوده بودن به فلزات سنگین و باقیماندههای شیمیایی مانند آرسنیک متهم شده بود و مقرر شد تا با کنترل و نظارتهای بیشتری مواجه شود، در صدر فهرست واردکنندگان برنج قرار دارد و با سهم 87 درصدی از بازار برنج وارداتی افزایش سه درصدی نسبت به فروردین ماه امسال داشته است. چرا که بیش از 129 هزار تن از واردات برنج سهم هندیها در سبد دوماهه برنج وارداتی است.
البته علیرغم اینکه عباس کشاورز معاون وزیر کشاورزی ادامه واردات برنج را ناشی از وجود ثبت سفارشهای قبلی میداند، غلامرضا خانکشیپور- عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات برنج- در این زمینه گفت: به نظر می رسد مسئولان برخلاف ادعاهایی که برای واردات برنج مطرح میکنند و میگویند «این واردات به ثبت سفارشهای گذشته مربوط است»، نظارت کافی در واردات برنج ندارند، چرا که پس از گذشت بیش از یکسال از ممنوعیت واردات برنج، طبیعی نیست که همچنان واردات این محصول با ثبت سفارشهای گذشته به کشور صورت گیرد آلوده بودن برنجهای هندی در سال گذشته از سوی مسئولان به کرات اعلام میشد.
و اینکه اگر آلوده بودن برنجهای وارداتی هندی و پاکستانی در سال گذشته اعلام شد به اعتقاد خانکشیپور ناشی از افزایش واردات بیرویه برنج و مملو شدن انبارهای کشور از این محصول بود که برای افزایش ماندگاری آن از سموم غیرمجاز استفاده شد و آلوده شدن برنجهای وارداتی را رقم زد.
مرجع:کیهان
ارسال دیدگاه