به گزارش مازند اصناف و به نقل از بلاغ، در حالی که هنوز پنج ماه تا شب عید باقی مانده و پرتقال به تازگی وارد سبد میوه مردم شده، مشکل پرتقال های سرمازده سال قبل سرباز کرده و عده ای به کمبود آن معتقدند و بر طبل وارداتش می کوبند و جالب تر اینکه در این شرایط صادرکنندگان به فکر صادرات پرتقال و تامین بازار مرکبات مشتری تازه به دوران رسیده ای همچون روسیه هستند.
سالانه بیش از 4.5 میلیون تن انواع مرکبات اعم از پرتقال، نارنگی، کیوی، لیمو شیرین و… در کشور تولید می شود که البته سال گذشته سرما و بارش برف بی سابقه در غرب استان مازندران و شرق استان گیلان سبب شد بخش عمده ای از این محصولات تولیدی دو استان شمالی کشور آسیب ببیند.و حالا پس از گذشت بیش از هفت ماه از آن برف سنگین که البته هنوز برخی از باغداران خسارات سال گذشته شان را دریافت نکرده اند، بحث کمبود پرتقال و نیاز به واردات این میوه، نگرانی هایی ایجاد کرده است.
حسین مهاجران، رییس اتحادیه میوه و سبزی فروشان ضمن تایید کمبود پرتقال برای شب عید، راهکار مناسب برای حل این مشکل را جبران آن از طریق مرکبات دیگر مانند کیوی و نارنگی و توزیع پرتقال ذخیره شده برای شب عید بعد از عید نوروز می داند.البته پس از این اظهار نظر، تولیدکنندگان و نمایندگان صنفی آن ها مدعیان کمبود پرتقال شب عید جاری را به باد انتقاد گرفتند.
به گفته مجتبی شادلو، رییس اتحادیه باغداران از نظر تامین و تنوع انواع محصولات باغی آن قدر وضعیت مناسب است که هیچ نیازی به واردات نداریم و نباید سرمازدگی و آسیب دیدن باغ های استان مازندران درسال گذشته را بزرگ نمایی کنیم که موجب فرصت طلبی و سودجویی برخی دلالان شود.
وی معتقد است: واردات واژه نخ نمایی است که حکایت دوستی گرگ و میش است و جز خیانت به تولید ملی هیچ ارمغانی برای کشور ندارد چرا که با مطرح کردن این مسائل تنها باعث می شویم که برخی دست به احتکار مرکبات و سودجویی از این فرصت به وجود آمده بزنند.
از سوی دیگر عنایت الله بیابانی، قائم مقام خانه کشاورز تصریح می کند مدعیان کمبود مرکبات، منافع خود را در واردات و جیب شان می بینند و آنها با ارائه اطلاعات و اظهارات نادرست مبنی بر کمبود مرکبات و نیاز به واردات آن به مسئولان آدرس غلط می دهند و باعث ایجاد بحران برنامه ریزی برای آن ها می شوند.
جالب تر اینکه در این آشفته بازار پرتقال، صادرکنندگان به دنبال رضایت مشتریان خود هستند و همواره بر صادرات میوه و محصولات باغی تاکید دارند.
از سوی دیگر مشتری تازه به دوران رسیده ای به نام روسیه پیدا شده که در آخرین مذاکراتشان با مسئولان وزارت جهاد کشاورزی دقیقا دست روی پرتقال و مرکبات ایرانی گذاشته است.
در این میان مشخص نیست داستان پرتقال شب عید چه می شود و آیا دولت اجازه صادرات پرتقال را به روسیه و دیگر همسایگان می دهد یا اینکه برای آسودگی خاطر مردم از کمبود احتمالی پرتقال، تن به واردات می دهد یا با مدیریت دقیق بدون واردات و نارضایتی باغداران، بازار داخل را تنظیم خواهد کرد؟
ارسال دیدگاه