دلایل اصلی افت‌ بازار سهام/ ضعف بازار نبود متخصصان اقتصاد سیاسی است

دلایل اصلی افت‌ بازار سهام/ ضعف بازار نبود متخصصان اقتصاد سیاسی است

<p style='text-align: justify;'><span style='font-family: Tahoma;'>یک کارشناس ارشد بورس با تشریح دلایل افت امروز شاخص بازارهای سهام و توصیه به سرمایه&zwnj;گذاران در شرایط فعلی، تأکید کرد: مهمترین ضعف&zwnj; بازار، نبود متخصصان اقتصاد سیاسی است تا اثرات اخبار بین&zwnj;المللی را تحلیل و به بازار ارائه کنند.</span></p>

به گزارش مازند اصناف ابراهیم عنایت در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس درباره افت امروز شاخص‌های بورس و فرابورس اظهار داشت: در مرحله اول دو دلیل اصلی از جمله رشد مداوم اخیر و فروش سهام توسط بسیاری از سرمایه‌گذاران برای این افت شاخص متصور است.


وی ادامه داد: زمانی که شاخص به طور مداوم افزایش پیدا می‌کند، برای مدتی به اصلاح می‌پردازد و در این میان بسیاری از سهامداران پس از کسب سود، اقدام به فروش می‌کند.

*فقدان متخصصین اقتصاد سیاسی برای برآورد اثرات اخبار تحریم‌ها

مدیرعامل کارگزاری بانک پارسیان با بیان اینکه تحریم 17 شخصیت حقیقی و حقوقی و عکس‌العمل دولت جمهوری اسلامی ایران به چنین اقدامی، از دیگر دلایل افت شاخص است گفت: متأسفانه در بازار سرمایه کارشناسان اقتصاد سیاسی وجود ندارد تا اثرات این اقدامات را در بازار سهام مورد تحلیل قرار دهند.

عنایت تأکید کرد: برخی افراد در بازار نیز به دنبال ایجاد جو‌های روانی غیرمتعارف هستند تا قیمت‌ها تا حد امکان تنزل پیدا کند و برای آنان فرصت خرید ایجاد شده و در آینده به سود برسد.

* عدم توجه به صف‌های فروش و لزوم سرمایه‌گذاری بلند مدت

وی با تاکید بر اینکه نباید به صف‌های فروش در بازار توجه کرد،گفت: بسیاری از صنایع باید در شرایط فعلی مورد تحلیل قرار گرفته و به صورت بنیادی توسط سهامداران خریداری شوند، در این صورت سهامداران حتی با کاهش قیمت سهم در کوتاه‌مدت، در بلند‌مدت ضرر نکرده و حتی به سود خوبی هم دست می‌یابند.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: اکنون بخش عمده‌ای از بازار، توسط حقیقی‌ها هدایت می‌شود که باید در این‌باره تأکید کنم این افراد از اطلاعات زیادی برخوردار نبوده و به اتفاقات عکس‌العمل فوری از خود نشان می‌دهند.

* سیگنال خرید در شرکت‌های بنیادی؛ افزایش صادرات حتی در شرایط تحریم

وی با بیان اینکه با اصلاح قیمت ایجاد شده در بازار امروز، بسیاری از صنایع با توجه به شرایط بنیادی که دارند، فرصت خرید در آنها ایجاد شده است، تصریح کرد: بسیاری از صنایع  در 9 ماهه ابتدای سال جاری صادراتشان رشد کرده و عملکرد نسبتاً خوبی با توجه به شرایط تحریم رقم زدند.

عنایت با اشاره به اقبال اخیر بازار به صنایع خودرویی تأکید کرد خودروسازان زیان انباشته بالایی داشته و در کوتاه مدت به سوددهی نخواهند رسید. بنابر با سرمایه‌گذاران نسبت به این صنایع مطالعه بیشتری داشته باشند و به صورت بلند‌مدت وارد چنین صنایعی شوند.

این مدیرعامل کارگزاری با تأکید بر اینکه رشد و یا افت شاخص بازار سهام مداوم نخواهد بود گفت: بورس ایران با توجه به شرایط ایجاد شده بازاری پرپتانسیل و خوب است و سهامداران باید با ریسک مدیریت‌شده و بدون توجه به شایعات، پرتفویی متشکل از صنایع مختلف و ETF‌ها تشکیل دهند.


ارسال دیدگاه