تولید نانو ترانزیستور تشخیص سرطان در ایران
توسط محقق مازندراني

تولید نانو ترانزیستور تشخیص سرطان در ایران

<p><span style='font-family: Tahoma;'>محقق مازندرانی از به ثمر نشستن طرح تولید نانو ترانزیستور تشخیص سرطان در ایران خبر داد.<br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف و به نقل از بلاغ،دکتر محمد عبدالاحد، محقق مازندرانی و از اهالی شهرستان ساری و عضو هیات علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران از به ثمر نشستن طرح تولید نانو ترانزیستور تشخیص سرطان در ایران خبر داد و گفت: در این پروژه تحقیقاتی موفق به تولید ترانزیستوری با استفاده از فناوری نانو شدیم.
وی که مجری طرح تولید نانو ترانزیستور تشخیص سرطان است، افزود: در این طرح تحقیقاتی ترانزیستوری بر پایه نانو سیم های سیلیکون برای کاربرد در حوزه پزشکی تولید کردیم.
 
این محقق ایرانی، تصریح کرد: پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی ایران بیوسنسوری را بر پایه نانو سیم‌های سیلیکونی عرضه کردند که در فاز اول قادر به شناسایی سلول‌های سرطانی از سالم برای سرطان روده و سینه است و در حال حاضر با همکاری دو بیمارستان در تلاش هستند تا از این بیوسنسور برای تشخیص و شناسایی سرطان خون بر روی بیماران استفاده کنند.
 
دکتر عبدالاحد با اشاره به تغییرات فاز سلول‌های سالم و سرطانی، اظهار داشت: زمانی که سلول سالم از فاز سلامت وارد فاز سرطانی می‌شود تغییراتی در غشای آن ایجاد خواهد شد که این تغییرات یکسری تصاویر و پس زمینه‌های بایولوژیکی را به همراه دارد.
 
وی با بیان اینکه این تغییرات شامل تغییرات الکتریکی است، اظهار داشت: در این تغییرات کانال‌های یونی سلولی دچار اختلال و یا خواص دی الکتریکی غشای سلولی که حاوی فسفولیپید است مختل می‌شود.
 
دکتر عبدالاحد با تاکید بر اینکه از نظر متخصصان الکترونیک در این تغییرات اطلاعات مفیدی نهفته است، خاطر نشان کرد: اگر بتوانیم ساختاری را بسازیم که بتواند غشای سلولی را از نظر الکترونیکی تحلیل کند قادر خواهیم بود اختلالات درون سلول‌ها را شناسایی کنیم که این امر ما را به تشخیص سلول‌های سرطانی از سلول‌های سالم هدایت می‌کند.
 
مجری طرح تولید نانو ترانزیستور تشخیص سرطان، با اشاره به مطالعات انجام شده در این زمینه یادآور شد: در این تحقیقات بیوسنسوری را تولید کردیم که از روی سنجش تغییرات رزونانس الکتریکی تک سلول‌ها قادر به شناسایی و تشخیص سلول سرطانی است.
 
دکتر عبدالاحد، با بیان اینکه این بیوسنسور با استفاده از نانو سیم‌های سیلیکون تولید شده است، گفت: این بیوسنسور بر بستر سیلیکونی و نانو لوله‌های کربنی تولید شده و پس از چکاندن محلولی بر روی آن از طریق کامپیوتر سیگنال‌هایی که از طریق این بیوسنسور دریافت می‌شود مورد تحلیل قرار می‌گیرد و پس از آن می‌توان فهمید که چه اتفاقی در سلول رخ داده است.
 
وی، به بیان جزئیات این طرح اشاره کرد و توضیح داد: برای این منظور توانستیم با استفاده از نانولوله‌های کربنی عمودی که از نظر الکترونیکی ساختارهای فعالی هستند، اندوسکوپ تک سلولی را بسازیم و زمانی که در بر همکنش مستقیم با غشای سلول‌ها قرار می‌دهیم، فرکانس‌های مختلف سیگنال‌های الکترونیکی سلول‌ها دریافت و مورد تحلیل قرار می‌گیرند.
 
این محقق، ادامه داد: تحلیل‌ها نشان می‌دهد سلول‌های سالم در فرکانس‌های مختلف دارای پیک‌های رزونانس الکتریکی هستند این در حالی است که در سلول‌های سرطانی رزونانس الکتریکی هم از لحاظ تعداد و هم به لحاظ شدت دچار افت می‌شوند.
 
دکتر عبدالاحد، با بیان اینکه از رزونانس‌های الکتریکی به دست آمده اسپکترسکوپی (طیف نگاری) می‌شود، اضافه کرد: این روش نوین ما را در تشخیص سلول‌های سرطانی از سالم و همچنین شناسایی گرید پایین سلول سرطانی از گرید بالای سرطانی یاری خواهد کرد.
 
وی با بیان اینکه سلول‌های استفاده شده در این تحقیقات سلول‌های استاندارد تهیه شده از انیستیتو پاستور بوده است، اضافه کرد: در فاز اول مطالعات از سلول‌های سرطان سینه و روده استفاده شد که نتایج خوبی به دست آمد.
 
عبدالاحد با اشاره به اجرایی کردن فاز دوم این تحقیقات یادآور شد: در فاز دوم با همکاری بیمارستان‌های مفید و طالقانی و با هماهنگی سازمان انتقال خون با استفاده از این سنسور اقدام به تحلیل سلول‌های سرطان خون کردیم. در این مطالعات در صدد هستیم که بدانیم این روش می‌تواند به عنوان یک روش دقیق در تشخیص سیگنال‌های اولیه سرطان خون مورد استفاده قرار گیرد یاخیر.
 
وی افزود: این تحقیقات در آزمایشگاه نانو الکترونیک دانشگاه تهران با همکاری مرکز نانو تکنولوژی بیمارستان طالقانی اجرایی شد.


ارسال دیدگاه