به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مازند اصناف و به نقل از ایسنا - حسن رکنی در حاشیه رونمایی از اولین داروی گیاهی ایرانی زنبور عسل در جمع خبرنگاران با اشاره به اهمیت شیر در سبد مصرفی خانوارها گفت: شیر یکی از مواد اساسی غذایی در سطح کشور است که دولت باید به آن توجه ویژهای داشته باشد.
وی افزود: نگاه حمایتی دولت در انتهای سال گذشته موجب شد که از چهار ماه گذشته یارانهای از منابع دولتی به شیر اختصاص یابد و استمرار تولید اقتصادی شود.
معاون امور دام وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: با شروع سال جدید تولیدکنندگان انتظار دارند تولید به شکل اقتصادی استمرار پیدا کند به همین دلیل انتظار است حمایت دولت نیز در این امر ادامه داشته باشد.
رکنی با بیان اینکه دامهای بسیار ارزشمندی در ایران وجود دارد، گفت: باید این شریعت عظیم را در تولید شیر حفظ کنیم چراکه در حال حاضر نیز نگاه دولتمردان ما به حفظ و استمرار تولید و تامین این نیاز اساسی جامعه است.
وی با بیان اینکه زیرساختهای تولید شیر در کشور فراهم است، گفت: باید افزایش مصرف شیر و تفهیم اهمیت آن از طریق رسانهها اطلاعرسانی شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از هشت میلیون تن شیر در کشور تولید میشود، گفت: این مقدار میانگین تولید جهانی شیر در جهان بین 100تا 110 کیلو است.
معاون امور دام وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه میانگین تولید شیر در دنیا بین 730 تا 750 میلیون تن است، گفت: ما قائل به این عدد نیستیم و قصد داریم با افزایش حمایت از تولیدکنندگان موجب افزایش سرانهی مصرف و تولید در سبد خانوارها شویم.
رکنی با اشاره به برنامههای صورت گرفته در دولت مبنی بر اعلام دقیق قیمت نهایی شیر گفت: تاکنون تصمیمی در این باره گرفته نشده است، اما امیدواریم به زودی قیمت نهایی به اطلاع تولیدکنندگان برسد.
وی ادامه داد: تا آن زمان تولیدکنندگان همانند سابق به تولید شیر ادامه خواهند داد اما هدف ما یک تولید اقتصادی است به این معنا که هیچ کدام از تولیدکنندگان شیر به دنبال گران کردن شیر خارج از قاعده دولت مجوز اصلی آن را میدهد نباشد.
معاون امور دام وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: قطعا یک افزایش قیمت در بخش شیر و لبنیات خواهیم داشت، همانطور که در سال جاری در سایر بخشها نیز با یک افزایش قیمت روبهرو بودهایم اما هدف این است که یک قیمت منطقی تعیین شود بهطوری که سود متعادل برای تولیدکنندگان در نظر گرفته شود.
وی با اشاره به یارانه تخصیص داده شده از سوی دولت گفت: شاید با توجه به یارانهای که تخصیص داده شده است، تعدیلی در قیمتها نیز صورت نگیرد.
رکنی افزود: از 300 میلیاردی که قرار بود دولت به این حوزه تخصیص دهد 200 میلیارد آن جذب شده و 100 میلیارد تومان باقی نیز در مرحله نهایی است. بهطور کلی میتوان گفت دو سوم از آن جذب و آماده بهکارگیری است که باقی آن با تکمیل مدارکی که به معاونت راهبردی ارائه شده است به زودی تخصیص مییابد.
معاون امور دام وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اهمیت و موقعیت ایران برای تولید داروهای دامی گفت: ایران فرصتهای خوب و طلایی را برای تولید داروهایی دامی گیاهی را دارد. به همین دلیل باید به این بخش توجه بیشتری شود.
وی با بیان اینکه استفاده دارویی به عنوان مکمل غذایی برای طیور و دام محسوب میشود، افزود: تولیدکنندگان دام و طیور باید از داروهای گیاهی استفاده کنند چرا که تنها از این طریق میتوان باعث افزایش کیفیت و کمیت محصول نهایی شد.
ارسال دیدگاه