رواج قراردادهای ماهانه سفید امضا در کشور
فتح الهي نايب رئيس کانون عالي انجمن‌هاي صنفي کارگران ايران گفت:

رواج قراردادهای ماهانه سفید امضا در کشور

<div style='text-align: justify' class='newssummary'><span style='font-family: Tahoma'>&nbsp;متاسفانه امروزه قرارداد ماهیانه سفید امضا در بنگاه&zwnj;ها رواج یافته است.</span></div> <p>&nbsp;</p>

به گزارش مازند اصناف  و به نقل از فارس :  ابوالفضل فتح الهی درباره افزایش قرارداد‌های سفید امضا گفت: پس از اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها بسیاری از بنگاه‌ها با مشکلات متعدد روبرو هستند و هم اکنون میزان دریافت "تسویه های سفیدامضا"  افزایش یافته است.

 وی ادامه داد: بسیاری از واحدهای تولیدی بزرگ نیز پس از اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها اقدام به انعقاد قرارداد‌های ماهیانه سفید امضا می‌کنند و از افزایش قیمت‌های حامل انرژی سوء استفاده کرده‌اند.

 فتح الهی تاکید کرد:  برای مدیران اینگونه بنگاه ها، انعقاد قراردادهای نادرست این اطمینان را به وجود می آورد که به محض افزایش دوباره قیمتها و همچنین ناتوانی در اداره بنگاه، از هزینه های مربوط به نگهداری نیروها بکاهند و با اینکه کل هزینه یک بنگاه در بخش نیروی انسانی 7 تا 8 درصد بیشتر نیست، اما روش مناسبی برای کارفرمایان محسوب می شود.

وی ادامه داد: هم اکنون بیش از 50 درصد کل قراردادهای همکاری بین کارگران و کارفرمایان با شرایط کارفرما و به اصطلاح سفید امضا می شود و با توجه به اینکه بیش از 85 درصد کل بنگاه های کشور نیز خرد و کوچک است، گسترش این موضوع از اهمیت بالاتری برخوردار شده است.

نایب رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران با اشاره به افزایش قراردادهای یکطرفه تا 50 درصد بیان کرد: یکی از مهمترین معظلاتی  که در بنگاه های کوچک و بزرگ اتفاق می افتد و باعث طرح شکایت در هیئتهای حل اختلاف می شود، موضوع مربوط به قراردادها به ویژه بخش سفیدامضاء آن است.

فتح الهی با اعلام اینکه پرونده های مربوط به قراردادهای سفید امضا در مورد زنان شاغل نسبت به مردان 70 به 30 است، گفت: 70 درصد خانم‌ها با شرایط کارفرمایان موافقت می کنند ولی این آمار برای مردان 30 درصد است، به عبارتی مردان کمتری حاضر می شوند با کمتر از حداقل‌های قانون کار فعالیت داشته باشند.

وی تاکید کرد: هیئتهای حل اختلاف نمی توانند  متاسفانه در مورد پرونده‌های  قراردادهای سفید در بنگاهها،کار خاصی انجام دهند و این موضوع به معنای ظلم مضاعفی به نیروی کار محسوب می شود.


ارسال دیدگاه