به گزارش مازند اصناف علی صالحآبادی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به اینکه بازار سرمایه نسبت به سالهای گذشته در تداوم پیشرفت و اقدامات بزرگ دیگری از جمله امضای دیجیتال و دسترسی برخط است، اظهار داشت: اکنون در حوزههای مختلف زیرساختی وضعیت خوبی داریم که در بخش فناوری اطلاعات امکان دسترسی آنلاین برای تمام سرمایهگذاران ایجاد شده است و این سهولت دسترسی جذابیتی برای سرمایهگذاران به شمار میآید.
وی ادامه داد: در حوزه نرمافزاری و سختافزار بازار سرمایه به وضعیت قابل قبولی رسیده و امضای دیجیتال هم اکنون آماده افتتاح است و منتظر مجوز نهایی است.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: شرکتهای تولیدی گزارشهای خود را بر اساس استاندارد حسابداری بین المللی در کدال (سامانه جامع اطلاعرسانی ناشران بورس) منتشر میکنند و در آینده شرکتهای خدماتی، بیمهها و بانکها نیز بر اساس همین استاندارد مجاز هستند تا صورتهای مالی خود را منتشر کنند.
صالحآبادی گفت: استفاده از استاندارد بینالمللی حسابداری موجب جذب سرمایهگذاری خارجی و شفافیت بیشتر شرکتها خواهد شد. به این ترتیب در سال 93 و 94 مباحثی از جمله ترجمه این استاندارد، آموزش و آمادهسازی نرمافزارهای مخصوص آن در دستور کار قرار گرفته و از ابتدای سال 95 تمام شرکتهای بازار سرمایه ملزم به ارائه استانداردها بر اساس استانداردهای بینالمللی خواهند بود.
وی با تاکید بر دیگر اقدامات بازار سرمایه به طبقهبندی موسسه حسابرسی اشاره کرد و گفت: طبقهبندی موسسات حسابرسی اتفاق خوبی بود که موجب تقسیمبندی این موسسات بر مبنای کارکرد و میزان تخصص و توانایی آنان بود.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: اکنون اکثر شرکتهای بازار سرمایه دارای کمیته حسابرسی داخلی هستند که گزارشهای آن به صورت مستمر از طریق کدال منتشر میشود.
وی درباره تجربه موفق بازار سرمایه در راهاندازی صندوقهای قابل معامله در فرابورس و بورس گفت: استفاده از ابزارهای جدیدی مانند صندوقهای بورسی قابل معامله ETF ها موجب جذب بیشتر سرمایهگذاران کمریسک بیشتری به بازار شده است.
دبیر شورای عالی بورس در خصوص زمان راهاندازی بازار داراییهای فکری (بورس ایده) در فرابورس، خاطرنشان کرد: اکنون آئیننامهها و مقررات راهاندازی بازار داراییهای فکری به فرابورس ایران ابلاغ شده و پس از ارزیابی ایدهها این بازار نیز در آیندهای نزدیک افتتاح خواهد شد.
* افق مثبت سرمایهگذاری در بورس/ تاثیر ضابطهمند شدن نرخ سود بانکی بر بازار سرمایه
صالحآبادی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا نقدینگی از بازار سهام خارج شده بود و اینکه سرمایهگذاران چه زمانی را برای ورود به بازار منطقی میدانند، گفت: در اینکه سرمایهگذاران باید نگاه بلندمدت داشته باشند همواره تاکید شده است چرا که این بازار در بلندمدت افق بسیار مثبتی خواهد داشت. بنابراین با توجه به شرایط فعلی اقتصاد و توجه دولت به بازار سرمایه چشمانداز خوبی در انتظار سرمایهگذاران و سهامداران است.
وی افزود: در بازار سهام مبالغ قابل توجهی خارج نشده بودند، اما بخشی از منابع در بازار سرمایه پارک شده بود، تا طبیعتا با جذابیت قیمتها مجددا وارد شوند؛ در این خصوص با توجه به شرایط مثبت و تحولات پیش رو آینده بازار سرمایه مثبت است.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به صحبتهای اخیر معاون اول رئیسجمهور، وزیر امور اقتصاد و دارایی و نمایندگان مجلس در حمایت از بازار سرمایه گفت: اتفاق نظر در مجموعه دولت و مجلس بر حمایت از بازار سرمایه است و دولت نیز حمایتهای مختلفی از طریق تدوین ضوابط و مقررات دارد.
وی در پایان تاکید کرد: در تدوین مقررات دولت هر آن چه که به نفع ثبات و سودآوری بخش خصوصی باشد، مدنظر قرار داده و از این جهت بازار سرمایه نیز واکنش مثبت نشان خواهد داد؛ در آینده نیز دولت سهام تحت تملک خود را به صورت رقابتی در بازار عرضه خواهد کرد که موجب جذابیت بیشتر در بین سرمایهگذاران خواهد شد.
صالحآبادی گفت: توجه دولت به بخش خصوصی قطعا بیش از گذشته است، تا در این بخش مهم رونق بیشتری شاهد بیشتری کند.
ارسال دیدگاه