به گزارش مازند اصناف و به نقل از بلاغ، در سال های نه چندان دور خبرهایی از کاشت بوته خشخاش در گلدان ها در استان به گوش می رسید اما چند سالی است که کشت خشخاش از گلدان به زمین های زراعی منتقل شده است ، به رغم تلاش های بی وقفه نیروی انتظامی استان برای کشف و انهدام و یا جلوگیری از کاشت مواد افیونی در استان بعضا خبرهای نگران کننده ای از کشف بوته هاي خشخاش در شهرهاي مختلف مازندران به گوش می رسد.
کشت خشخاش در ساری
در حالی که تا به حال فکر می کردیم مرزهای شرقی کشور تنها مبادی ورود مواد مخدر و افغانستان یگانه پرورش دهند مواد افیونی است اما بر اساس مشاهدات ما روستاهای جنوب ساری انگار در این زمینه به خودکفایی رسیده اند!
روستاهایی که حد فاصل پهنه کلا تا کیاسر واقع شده اند به دلیل دور افتاده و شیب دار بودن مزارع آنها به مکانی دنج برای کشت گیاه خشخاش بدل شده اند.
قابل ذکر است که در قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر و الحاق موادی به آن مصوب ۱۷/۸/۱۳۷۶مجمع تشخیص مصلحت نظام آمده: کشت خشخاش مطلقا جرم محسوب می شود و مجازات آن علاوه بر امحای کشت، برحسب میزان کشت به شرح زیر خواهد شد:
۱ ـ بار اول، ده تا صد میلیون ریال جریمه نقدی.
۲ ـ بار دوم، پنجاه تا پانصد میلیون ریال جریمه نقدی و سی تا هفتاد ضربه شلاق.
۳ ـ بار سوم، صد میلیون تا یک میلیارد ریال جریمه نقدی و یک تا هفتاد ضربه شلاق و دوتا پنج سال حبس.
۴ ـ بار چهارم، اعدام.
با توجه به مخاطراتی که این مواد در زندگی و آینده جوانان این مناطق وارد می کند جای دارد نیروی انتظامی استان مازندران با ورود به این ماجرا همچون همیشه ریشه این ناهنجاری ها را بخشکاند.
ارسال دیدگاه