به گزارش مازند اصناف و به نقل از خبرگزاری فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان ظهر امروز (چهارشنبه) پس از دیدار و گفتوگو با ادگار رینکویچ وزیر خارجه لتونی در نشست خبری مشترک ضمن خیرمقدم به همتای خود روابط ایران و لتونی را دیرینه با سابقهای که به دهه 1920 برمیگردد خواند و افزود: ما هیچگاه اشغال لتونی را نپذیرفتیم و روابط دو کشور همواره ادامه داشته و بسیار خوشحالیم که شاهد حضور وزیر خارجه لتونی برای اولینبار در ایران هستیم.
وی با اشاره به انتصاب اولین سفیر غیرمقیم لتونی در ایران که چند ماه پیش رونوشت استوارنامه خود را تقدیم کرد، اظهار داشت: امکان گسترش روابط در حوزههای مختلف اعم از سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بین کشور وجود دارد.
رئیس دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه پایتخت لتونی در سال 2014 به عنوان پایتخت فرهنگی اتحادیه اروپا معرفی شده، خاطرنشان کرد: دو کشور امکان همکاریهای گسترده فرهنگی در حوزه میراث فرهنگی و همکاری علمی و آموزشی را دارند.
ظریف با اشاره به هیاتی از بازرگانان و بخش خصوصی لتونی که همراه وزیر خارجه این کشور به تهران سفر کردهاند، عنوان کرد: این سفر در راستای گسترش همکاریهای اقتصادی و به منظور بررسی زمینههای این همکاری صورت گرفته است.
وزیر خارجه کشورمان به تشریح گفتوگوهایش با همتای لتونیایی خود پرداخت و افزود: خواست سیاسی دو طرف مبنی بر گسترش روابط است که با آرامتر شدن وضع سیاسی و بهبود شرایط با مذاکراتی که در وین بین ایران و 1+5 در جریان است و انشاءالله به نتیجه خواهد رسید، امکان فعالیتهای گسترده فراهم خواهد شد.
ظریف اوضاع اوکراین، سوریه، افغانستان و عراق را از جمله مواردی برشمرد که با وزیر خارجه لتونی درباره آن گفتوگو کرده و افزود: دیدگاههای دو طرف در این زمینه مطرح شد.
وی با بیان اینکه لتونی در سال 2015 ریاست دورهای اتحادیه اروپا را برعهده میگیرد، خاطرنشان کرد: زمینه برای همکاری دو کشور در همه موضوعات فراهم است.
ظریف با اشاره به حضور لتونی در افغانستان در طی اشغال افغانستان توسط نیروهای شوروی و در حال حاضر در چارچوب نیروهای ایساف، عنوان کرد: لتونی نقش قابل توجهی در منطقه مزارشریف و بخش تاجیک و ازبکنشین افغانستان دارد و این کشور سابقه نسبتا خوبی در کمک به مردم افغانستان داشته است.
به گفته ظریف زمینه برای همکاری ایران و لتونی در افغانستان فراهم است.
وی ضرورت گفتوگو و احترام متقابل در مباحث حقوق بشری و جامعه مدنی را از جمله موارد دیگری برشمرد که با همتای خود در این باره گفتوگو کرده و افزود: مباحث خوب، جدی، مبنایی و دوستانه مطرح شد و امیدواریم گفتوگوهای انجام شده زمینهها را برای همکاریهای بیشتر دو کشور فراهم کند.
ارسال دیدگاه