به گزارش مازنداصناف، داوود صفاریزاده با هشدار جدی درباره کلاهبرداریهایی که به صورت تلفنی و به ویژه در ایام مناسبتی و تعطیلات مانند عیدها و مناسبتهای خاص انجام میشود، اظهار کرد: این نوع کلاهبرداریها معمولاً با تماس از طرف فردی که خود را نماینده یک شرکت یا سازمان معتبر معرفی میکند، انجام میگیرد.
وی بیان کرد: هدف این کلاهبرداریها، فریب و گرفتن پول از مردم است که بیشتر به بهانههایی همچون برنده شدن در قرعهکشیها و جوایز ویژه انجام میشود.
رئیس پلیس فتا مازندران افزود: کلاهبرداران معمولاً در این تماسها از عبارتهای جذاب و فریبنده مانند «شما در فلان سال محصولی خریداری کردهاید و حالا جز برندگان قرعهکشی ما هستید»، «شما یک خودرو، یخچال، سکه طلا یا حتی مبلغی پول به عنوان جایزه برنده شدهاید»، استفاده میکنند.
صفاریزاده خاطرنشان کرد: در بیشتر مواقع، این افراد اعلام میکنند که شما میتوانید جایزه خود را ظرف چند روز آینده بهصورت رایگان دریافت کنید و تنها چیزی که نیاز است، پرداخت مبلغی بهعنوان هزینه ارسال، پست، یا مالیات است رقم درخواست شده برای هزینه پست و مالیات، معمولاً مبلغ زیادی مانند ۱۰ میلیون تومان و بیشتر است.
وی بیان کرد: این کلاهبرداران سعی میکنند طوری وانمود کنند که پرداخت این مبلغ تنها بهعنوان هزینههای قانونی و ضروری است تا در نهایت فرد فریبخورده برای دریافت جایزه خود، مبلغ درخواستی را به حسابی که کلاهبردار اعلام میکند واریز کند.
رئیس پلیس فتا مازندران گفت: پس از دریافت این مبلغ، دیگر هیچ تماسی از طرف کلاهبرداران برقرار نمیشود و فرد شاکی متوجه میشود که هیچ جایزهای وجود نداشته و تمامی تماسها و وعدهها تنها بهمنظور فریب و اخاذی از وی بوده است. این نوع کلاهبرداری بهویژه در ایام تعطیلات که مردم سرگرم خرید و جشنهای عید هستند، شدت میگیرد و کلاهبرداران از این فرصت برای جلب توجه و اعتماد افراد استفاده میکنند.
این مسئول با اشاره به اینکه پلیس فتا در این زمینه توصیه میکند که شهروندان به هیچوجه به تماسهایی که وعده دریافت جوایز یا هدایای ویژه میدهند، اعتماد نکنند، ادامه داد: هیچگاه نباید به خواستههای آنها برای پرداخت پول یا ارسال اطلاعات شخصی و بانکی پاسخ داد. در صورتی که اینگونه تماسها برقرار شد، بهتر است سریعاً به نزدیکترین اداره پلیس فتا یا سامانه ۱۹۷ اطلاع داده شود تا اقدامات لازم برای پیگیری صورت گیرد.
صفاریزاده تصریح کرد: شهروندان باید از خریدهای آنلاین و اینترنتی خود، از وبسایتها و فروشگاههای معتبر و شناختهشده استفاده کنند و در صورت شک و تردید درباره صحت یک معامله یا پیشنهاد، با شمارههای پشتیبانی آن فروشگاهها یا شرکتها تماس بگیرند تا از هرگونه کلاهبرداری جلوگیری شود.
وی بیان کرد: پلیس فتا از مردم میخواهد که در صورت مواجهه با چنین تماسها یا پیامها، هیچگونه اطلاعات مالی یا شخصی خود را در اختیار افراد ناشناس قرار ندهند و هوشیاری خود را افزایش دهند تا در دام اینگونه کلاهبرداریها نیافتند.
رئیس پلیس فتا مازندران خاطرنشان کرد: سارقان اینترنتی روزانه پیامهایی از طریق شبکههای اجتماعی مختلف مانند ایتا، روبیکا، شاد، تلگرام، واتساپ و ... برای قربانیان ارسال میکنند.
این مسئول با بیان اینکه ابلاغهای الکترونیکی تنها از طریق سامانههای مرتبط به قوه قضاییه قابل مشاهده است، افزود: پیامهای ارسالی از سوی قوه قضاییه، تنها بهصورت پیامک و با سرشماره ADLIRAN ارسال میشود و به هیچ عنوان، بر روی لینکهای ناشناس کلیک نکنید حتی اگر لینک از سوی بهترین دوستانتان ارسال میشود.
صفاریزاده خاطرنشان کرد: مراقب پیام کلاهبرداری با عنوان سهام عدالت باشید حتی اگر این پیام از سوی اعضای خانواده، دوستان، آشنایان و همکاران باشد چون ممکن است گوشی و شبکههای اجتماعی آنها مثل تلگرام ، روبیکا، شاد و ... هک شده باشد.
وی ادامه داد: کلاهبرداران سایبری به فراخور نیازهای جامعه علاوه بر ترفندهای مختلف، اقدام به تبلیغات و ارسال پیامهای حاوی لینک جعلی با مضمون ثبت نام و سود سهامعدالت کرده و از کاربران کلاهبرداری می کنند.
رئیس پلیس فتا مازندران با اشاره به اینکه شهروندان گرامی دقت داشته باشند که پیامکهای سازمانی و رسمی از سرشمارههای معتبر ارسال میشود، گفت: شهروندان گرامی به هیچ عنوان به لینکهایی که از طریق سرشمارههای ناشناس و شخصی ارسال میشود مراجعه نکنند.
منبع: بلاغ مازندران
انتهای خبر/
ارسال دیدگاه