به گزارش مازنداصناف، از آن جایی که کشاورزی مازندران استخوان بندی اصلی امنیت غذایی کشور محسوب می شود، کاهش مصرف کودهای شیمیایی و سموم با هدف سالم سازی تولیدات و حرکت به سمت کشت ارگانیک باید مورد اهتمام قرار بگیرد.
وضعیت نابسامانی در عرضه و مصرف سموم کشاورزی مازندران در حالی است که فعالیت در حوزه سم یک کار تخصصی بوده و در بسیاری از کشورها اگر یک دستگاه سمپاش در دست یک غیرمتخصص دیده شود مجرم شناخته می شود. طبق گفته مسوولان جهاد کشاورزی بسیاری از فروشندگان سموم کشاورزی نه تنها متخصص حوزه سم نیستند، بلکه اظهارات غیرکارشناسی آنان سبب سردرگمی کشاورزان در عملی کردن راهکارهای مقابله با آفت و بیماری ها شده است.
اهمیت پایش و کنترل بر تولید، توزیع و مصرف انواع سموم و نهاده های کشاورزی در مازندران که بیشترین تعداد فروشگاههای سموم کشاورزی کشور را دارد از این جهت است که این خطه شمالی سالانه بیش از هفت میلیون و ۵۰۰ هزار تن در قالب ۷۲ نوع محصول تولید می کند، مهمترین و اصلی ترین فعالیت کشاورزی استان برنجکاری و سپس باغداری مرکبات است. بنابراین با توجه به گسترش کشت دوم برنج و توسعه باغداری همواره مقابله شیمیایی با آفت کرم ساقه خوار، مگس میوه و بیماری بلاست مورد توجه است.
از سوی دیگر کشت پاییزه چهار محصول گندم، کلزا، جو و علوفه در سطح ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی مازندران نیازمند تولید، توزیع و مصرف انواع سموم برای از بین بردن علف های هرز و بیماری ها و آفات است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران روز یکشنبه با اظهار این که در این رزمایش، پایش و کنترل عملیات شناسایی، کشف و توقیف آفتکشهای ممنوعه و غیرمجاز، قاچاق، تقلبی و تاریخ گذشته انواع سموم و نهاده های کشاورزی در فروشگاههای عرضه و کارخانجات تولیدی در استان انجام میشود، گفت: در مانور سه روزه که از روز گذشته درسراسر کشور و به تبع آن در استان آغاز و تا فردا ادامه دارد، گروه های بازرسی واحدهای توزیع آفتکشها شامل نمایندگان حفظ نباتات، حراست، بازرسی، نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، صمت، تعزیرات و پلیس نظارت بر اماکن حضور دارند.
حمید نادریان با توضیح این نکته که هدف اصلی این پایش سلامت کشاورز و بهره برداران، تولید محصولات کشاورزی سالم و حفاظت محیط زیست است، اظهار کرد: با توجه به تعدد فروشگاه های عرضه سموم و نهاده های کشاورزی در مازندران، این عملیات با حساسیت و با حضور نمایندگانی از سازمان حفظ نباتات کشور در حال برگزاری است.
وی از کاهش صدور مجوز جدید فعالیت عرضه سموم کشاورزی طی ۲ سال اخیر در مازندران خبر داد و توضیح داد: بر اساس مصوبه قانونی سال ۱۴۰۱، صدور پروانه برای فعالیت در عرضه و توزیع سموم و نهاده های کشاورزی منوط به داشتن مدرک تحصیلی فقط در یک رشته گیاهپزشکی شده است.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به این که در گذشته متقاضیان تا چهار رشته کشاورزی از فرصت فعالیت در این عرصه بهره مند می شدند، ادامه داد: به طور یقین در تمدید پروانه های فروشگاه های سموم کشاورزی، سختگیری های خاصی به خصوص از رشته تحصیلی مسوول فنی فروشگاه انجام می شود.
انتهای خبر/
ارسال دیدگاه