۱۲ هزار و ۶۹۱ مودی مالیاتی در مازندران محل مصرف مالیات‌شان را انتخاب کردند
استاندار مازندران:

۱۲ هزار و ۶۹۱ مودی مالیاتی در مازندران محل مصرف مالیات‌شان را انتخاب کردند

استاندار مازندران گفت: پارسال در قالب طرح نشان‌دار کردن مالیات که در سال مالیاتی گذشته اجرایی شد ۱۲ هزار و ۶۹۱ مودی مالیاتی در مازندران پروژه‌هایی که تمایل داشتند مالیات پرداختی‌شان برای آن‌ها هزینه شود را انتخاب کردند و افزون بر ۲ هزار و ۲۰۵ میلیارد ریال مالیات با انتخاب خود مودیان به طرح‌های عمرانی و زیرساختی استان اختصاص یافت.

به گزارش مازنداصناف، یوسف نوری امروز -جمعه- در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: در سال مالی گذشته بیش از ۲ هزار و ۲۰۵ میلیارد ریال مالیات با انتخاب مؤدیان مالیاتی این استان به طرح‌هایی که مورد نظر خود مالیات‌دهندگان قرار داشت اختصاص یافت که این رقم معادل ۴۷ درصد اعتبارات پروژه‌های عمرانی مازندران است که باید از محل پرداخت مالیات تامین می‌شد.

وی افزود: یکی از تصمیم‌های مهم و اثرگذار دولت برای تحول در نظام مالیاتی کشور و ترغیب مودیان مالیاتی به پرداخت مالیات، جلب مشارکت مردم در فرآیند تخصیص مالیات است که در قالب طرح نشان دار کردن مالیات به سرانجام رسید و اجرایی شد تا مالیات‌دهندگان بتوانند محل هزینه شدن مالیاتی که می‌پردازند را خودشان انتخاب کنند.

نماینده عالی دولت در مازندران خاطرنشان کرد: در این طرح که حاکمیت مردمی در تخصیص مالیات را به دنبال دارد، به مودیان این امکان داده می‌شود تا خودشان انتخاب کنند که مالیات پرداختی‌شان در چه طرحی هزینه شود. این اقدام احساس اثرگذاری و مشارکت مردم در تامین اعتبار برای توسعه و آبادنی زیرساخت‌های جامعه را تقویت می‌کند و بستر شفافی در بخش مصرف درامدهای مالیاتی به وجود می‌آورد که نتیجه ان افزایش تمکین مالیاتی اقشار مختلف است.

استاندار مازندران با بیان این‌که طرح نشان‌دار کردن مالیات در مازندران نیز با استقبال گروه‌های مختلف پرداخت‌کننده مالیات قرار گرفته است، گفت: در سال مالی ۱۴۰۲ با اجرای همین طرح ۱۲ هزار و ۶۹۱ مودی مالیاتی مازندران محل مصرف مالیات پرداختی‌شان را در سامانه هوشمند پرداخت مالیات انتخاب کردند که نتیجه آن پرداخت ۲ هزار و ۲۰۵ میلیارد و ۶۶۶ میلیون ریال از محل درآمدهای مالیاتی به طرح‌های زیرساختی استان با انتخاب خود مودیان مالیاتی بود.

نوری افزود: مجموع اعتبار در نظر گرفته شده برای طرح‌های عمرانی مازندران از درامدهای مالیاتی سال گذشته چهار هزار و ۶۹۰ میلیارد و ۸۸۵ میلیون ریال بود که ۴۷.۰۲ درصد از این رقم با نظر و انتخاب خود مودیان به طرح‌های مختلف اختصاص یافت.

 

استاندار: ۱۲ هزار و ۶۹۱ مودی مالیاتی در مازندران محل مصرف مالیات‌شان را انتخاب کردند

وی اظهار کرد: از این ۱۲ هزار و ۶۹۱ مودی مالیاتی استان که در طرح نشان‌دار کردن مالیات مشارکت کردند، پنج هزار و ۷۴۱ مودی طرح‌های ورزشی و تفریحی استان را به عنوان محل هزینه شدن مالیات پرداختی‌شان انتخاب کردند که بیشترین میزان استقبال برای هزینه شدن مالیات با انتخاب مودیان در مازندران است و یک‌هزار و ۶۹ میلیارد و ۵۹۰ میلیون ریال با نر مودیان به طرح‌های این حوزه در استان اختصاص یافت.

به گفته استاندار مازندران، ۲ هزار و ۹۸۳ مودی مالیاتی استان ۴۸۹ میلیارد و ۳۹ میلیون میلیون ریال مالیات را به طرح‌های منابع آب استان اختصاص دادند که ۹۶.۲۷ درصد اعتبار در نظر گرفته شده برای این طرح‌ها از محل درآمدهای مالیاتی سال ۱۴۰۲ است.

نوری خاطرنشان کرد: ۷۷۱ مودی مالیاتی ۱۴۱ میلیارد و ۳۶۵ میلیون ریال را برای طرح‌های فرهنگ و هنر و گردشگری در نظر گرفتند و ۵۸۵ مودی مالیاتی استان هم ۱۲۲ میلیارد و ۳۱۰ میلیون ریال مالیات را به طرح‌های حوزه عمومی و قضایی اختصاص دادند.

وی از تامین ۱۰۰ درصد اعتبارات مالیاتی در نظر گرفته شده سال ۱۴۰۲ برای طرح‌های آموزش و پرورش مازندران خبر داد و گفت: کل اعتباری که برای طرح‌های آموزش و پرورش استان در سال ۱۴۰۲ از محل درآمدهای مالیاتی در نظر گرفته شد ۱۱۹ میلیارد و ۴۷۰ میلیون ریال بود که کل این مبلغ با انتخاب ۷۶۶ مودی مالیاتی استان به این حوزه اختصاص یافت.

نماینده عالی دولت در مازندران با بیان این‌که ۵۸۱ مودی مالیاتی ۸۶ میلیارد و ۳۸۵ میلیون ریال مالیات معادل ۹۲.۴۹ درصد اعتبار مالیاتی در نظر گرفته شده برای بخش صنعت و معدن را به این حوزه اختصاص دادند، افزود: در بخش بهداشت و درمان ۵۴۲ مودی، در بخش توسعه و خدمات شهری، روستایی و عشایری ۱۵۰ مودی، در بخش حمل و نقل ۱۸۲ مودی، در حوزه اداره عمومی ۲۲۶ مودی و در بخش اموزش عالی ۷۰ مودی مالیات پرداختی‌شان را به طرح‌های این حوزه‌ها اختصاص دادند.

استاندار: ۱۲ هزار و ۶۹۱ مودی مالیاتی در مازندران محل مصرف مالیات‌شان را انتخاب کردند

نوری گفت: با اجرای این طرح گام مهمی در ترغیب اقشار مختلف مردم به پرداخت مالیات برداشته شده است.

وی افزود: مودیان مالیات در این طرح علاوه بر انتخاب بخشی که تمایل دارند مالیات پرداختی‌شان در آن هزینه شود، می‌توانند حتی پروژه مد نظرشان را نیز انتخاب کنند که این موضوع حس مشارکت جامعه در گسترش زیرساخت‌ها را تقویت می‌کند.

گفتنی است «طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها» که روز ۴ مرداد سال جاری در راستای مردمی کردن اقتصاد به صورت رسمی رونمایی شد یکی از پروژه‌های تحولی نظام مالیاتی کشور در سال ۱۴۰۳ به حساب می‌آید که امکان تخصیص مالیات‌های پرداختی به پروژه‌های ملی و استانی توسط مؤدیان و تکمیل این پروژه‌ها را فراهم کرده و به یکی از مطالبات جدی مودیان در خصوص اعلام محل هزینه‌کرد و مصرف درآمدهای مالیاتی به شکل موثر و عملیاتی پاسخ داده است.

به باور کارشناسان این طرح برای مودیان انگیزه‌بخش بوده و باعث می‌شود تا آن‌ها احساس کنند که می‌توانند در مسیر خدمات دولت و اولویت‌های پروژه‌های «ملی» و «استانی» نقش‌آفرینی کنند.

در این طرح، پروژه‌ها طبق ضوابط قانونی و در چهارچوب معینی توسط سازمان برنامه و بودجه کشور از همهاستان‌ها انتخاب و به سازمان امور مالیاتی کشور معرفی می‌شوند و شرط اساسی در انتخاب طرح و پروژه‌ها این است که حداکثر منافع عمومی را به دنبال داشته باشند و با منابع در نظر گرفته شده تا پایان سال خاتمه پیدا کنند و به بهره‌برداری برسند.

به موجب آیین‌نامه اجرایی هیات وزیران، سازمان امور مالیاتی کشور مبالغ تخصیص یافته مودیان به پروژه‌ها را به صورت سیستمی به اطلاع سازمان برنامه و بودجه کشور می‌رساند و سازمان برنامه نیز حداکثر یک ماه پس از دریافت اطلاعات منابع تخصص یافته به پروژه‌ها نسبت به تخصیص و اعتبار بودجه به آنها اقدام می‌کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

انتهای خبر/


ارسال دیدگاه