شانه خالی کردن برخی مشاغل از مالیات/ «فقط پول نقد»!
ضعف فرهنگ تا فرار مالیاتی؛

شانه خالی کردن برخی مشاغل از مالیات/ «فقط پول نقد»!

سالانه بیش از ۳۰۲ هزار اظهارنامه مالیاتی در مازندران ارائه می شود و به رغم تلاش های صورت گرفته همچنان برخی صنوف و مشاغل از پرداخت مالیات شانه خالی می کنند.

به گزارش مازنداصناف، امسال بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی در مازندران مصوب شد و ۳۰۲ هزار اظهارنامه مالیاتی ارائه شده است با این حال همچنان برخی از مشاغل اعتقادی به پرداخت مالیات ندارند.

۱۲ درصد از مالیات مصوب این استان از بخش صنوف و مشاغل کسب می‌شود و نبود آگاهی و آموزش و عدم فرهنگ سازی از جمله چالش‌ها فراروی به شمار می‌رود. از سوی دیگر به دلیل شفاف نبودن هزینه کردهای مالیات‌ها، برخی از افراد حقیقی و مشاغل زیربار پرداخت آن نمی‌روند و به اصطلاح فرار مالیاتی دارند.

خانم ابراهیمی از جمله مودیان جامانده خود اظهاری در صنف آرایشگری است که با احضاریه به امور مالیاتی در بابل مراجعه کرده است، وی با اشاره به نبود آگاهی لازم در مورد مالیات اظهار کرد: متأسفانه عدم آگاهی و نبود بسترهای حمایتی برای استفاده درست از کارت خوان در سال‌های گذشته باعث شد تا رقم مالیاتی سال گذشته واحد صنفی من بالا رود.

ضعف فرهنگ مالیاتی

وی رکود بازار را از دیگر عوامل بر پرداخت مالیات دانست و عنوان کرد: ضعف فرهنگ مالیاتی یکی از مولفه‌هایی است که موجب عدم التزام افراد به اهمیت مالیات‌ها و ضرورت پرداخت آنها و در نتیجه بروز پدیده فرار مالیاتی در کشور شده است.

اسماعیلی نیز از جمله بنکدارانی است که پایان هر فصل مالیات برارزش افزوده خود را می‌پردازد، اظهار داشت: موضوع دریافت مالیات از نقل و انتقالات مالی، کارتخوان‌ها و… این روزها منشأ بحث‌های فراوانی در جامعه شده است.

شانه خالی کردن برخی مشاغل از مالیات/ «فقط پول نقد»!

وی تصریح کرد: وقتی رفاه و شفافیت در بحث مالیات ایجاد شود در نوبت‌های بعدی، شما با میل بیشتری این پول را پرداخت خواهید کرد، چرا که می‌دانید این وجوه صرف رفاه شما و خانواده‌تان می‌شود.

وی ادامه داد: متأسفانه در سال‌های اخیر دولت‌ها هرگز اشاره نکرده‌اند که این مالیات را صرف چه امور توسعه‌ای می‌کنند و گاه شاهد هستیم در برخی دستگاه‌ها صرف حقوق و دستمزدها می‌شود.

این در حالی است که برخی از مشاغل برای فرار مالیاتی برای ارائه خدمات به مشتریان فقط وجه نقد طلب می‌کنند و نسبت به جمع آوری کارتخوان ها در واحدهای صنفی و یا مطب‌های پزشکی اقدام کرده‌اند.

«صداقت فقیه عبداللهی» معاون امور مالیاتی مازندران اظهار کرد: مردم اگر بدانند دولت برای انجام کارهای زیر ساختی در کشور نیاز به پولی دارد که از راه دریافت مالیات تأمین می‌شود و از همه مهمتر آنکه اگر مردم از خرج در آمد حاصله از این منابع آگاه باشند با میل و رغبت بیشتری اقدام به پرداخت مالیات می‌کنند.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر ادامه داد: مردم اصولاً از ماهیت مالیات باخبر نیستند و ناآشنایی و عدم اطلاعات کافی درباره ضرورت پرداخت مالیات از جمله مشکلات و موانع فراروی است.

فقیه بیان داشت: دولت‌ها با درآمد حاصل از مالیات شرایط مناسب را برای فعالیت‌های اقتصادی فراهم می‌کنند و علاوه بر این یکی از درآمدهای مهم دولت اخذ مالیات از شهروندان است و شهروندان نیز با پرداخت مالیات در هزینه‌های عمومی جامعه سهیم هستند.

فرار مالیاتی سد بزرگ

رئیس امور مالیاتی شهرستان بابل با بیان اینکه به هرگونه تلاش غیرقانونی که با هدف خودداری از پرداخت مالیات یا کمتر پرداختن آن انجام می‌شود، فرار مالیاتی می‌گویند، افزود: یکی از مهم‌ترین مجازات‌هایی که برای فرار مالیاتی در قانون مالیاتی (ماده ۱۹۹ و ۲۰۰) در نظر گرفته‌شده است این بوده که شخص متخلف علاوه بر اینکه باید مالیات خود را پرداخت کند، مشمول جریمه‌ای ۲۰ درصدی از مالیات پرداخت نشده هم می‌شودکه این به ضرر مودیان خواهد بود.

شانه خالی کردن برخی مشاغل از مالیات/ «فقط پول نقد»!

وی افزود: عمده کار سازمان امور مالیاتی برای جلوگیری از فرار مالیاتی تحقق عدالت مالیاتی است و در این زمینه یکی از روش‌ها افزایش کیفیت رسیدگی به پرونده مالیاتی افراد است که با استفاده از داده‌ها و اطلاعات متقن، مالیات واقعی از آنها وصول شود.

رئیس امور مالیاتی بابل ادامه داد: در سال گذشته ۷۰ میلیارد تومان مالیات ارزش افزوده به شهرداری شهرستان بابل واریز شده است که اگر این مالیات در مسیر صحیح خود مصرف شود اتفاقات خوبی در شهرستان بابل رقم خواهد خورد.

وی تصریح کرد: از جمله ضعف‌های قانون در بحث مالیات ارزش افزوده بخشودگی جرایم مربوط به مالیات ارزش افزوده است و امیدواریم قانونگذار تمهیداتی برای جلوگیری از فرار مالیاتی آن در نظر بگیرد.

فقیه عبداللهی از جمله راه‌های جلوگیری از فرار مالیاتی را ثبت تخلف در سامانه هوشمند سوت زن معرفی کرد.

۳۰۲ هزار مودی مالیاتی شناسایی شد

محسن اسلامی مدیر کل امور مالیاتی استان مازندران نیز با بیان اینکه در سطح استان ۱۰ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان درآمد مالیاتی در استان مصوب شده است، یادآور شد: از این میزان ۹ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان مربوط به درآمدهای پیش بینی شده استان است.

اسلامی گفت: در سال قبل ۹۴۲ میلیارد تومان مالیات عوارض افزوده وصول شده است و این اعتبار بین شهرداری‌ها دهیاری‌ها و بخشداری‌ها توزیع شده است، رقم مالی مالیات وصول شده طی سال جاری را دو هزار و میلیارد تومان ذکر کرد و گفت این رقم نسبت به دوره مشابه سال قبل ۵۷ درصد رشد داشته است.

مدیرکل امور مالیات مازندران تعداد مودیان اشخاص حقوقی را بیش از ۳۰۲ هزار نفر ذکر کرد و گفت: حدود هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان مالیات توسط اشخاص حقیقی در اظهارنامه‌ها اعلام شده است.

منبع: خبرگزاری مهر

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه