به گزارش مازنداصناف، جاوید عباسی|برخی از صادر کنندگان محصولات کشاورزی در فضای مجازی از انحراف تسهیلات وزارت جهاد کشاورزی به صادرکنندگان در قبال محصولات کشاورزی گلایه کردند.
در این مطالبه آمده است، براساس تصمیم وزارت جهادکشاورزی به صادرکنندگان محصولات کشاورزی از محل بند الف تبصره ۱۸ تسهیلات پرداخت شود تا صادرکنندگان این حوزه بتوانند با توانمندی بالاتری به صادرات محصولات کشاورزی مازندران اقدام کنند.
در توضیحات تکمیلی این درخواست؛ اینگونه نوشته شده که سازمان جهادکشاورزی با بهانه اینکه اکثریت صادرکنندگان این حوزه مجوز صادراتی خود را از سازمان صمت دارند از دادن تسهیلات به این قشر زحمتکش امتناع کرده و سورتینگداران که هیچ ربطی به صادرات ندارند را در الویت دریافت این تسهیلات قرار دادهاند.
اختصاص ۱۵۰ میلیارد تومان برای صادرات مرکبات و کیوی
در همین ارتباط محمدجعفری سرپرست معاونت توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی جهادکشاورزی مازندران اظهار کرد: مجوز پرداخت تسهیلات با هماهنگی اتاق بازرگانی، صنعت و معدن، معاون اقتصادی استانداری و جهادکشاورزی صادر شده است.
وی تصریح کرد: غیر از این هم هر فرد دیگری که فکر میکند صادرکننده بوده و نیاز به تسهیلات دارد میتواند از این مزیت استفاده کند.
سرپرست معاونت توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی جهاد کشاورزی مازندران با اعلام اینکه این تسهیلات صرفا برای صادرکنندگان اختصاص پیدا نکرده است، افزود: در جلسه استانداری این تسهیلات در اختیار سورتینگداران هم قرار گرفته تا نسبت به خرید محصولات کشاورزی اقدام کنند، سرمایه در گردش برای خرید مرکبات هم اختصاص پیدا کرده است.
وی اضافه کرد: این تسهیلات دو منظوره بوده که هم در اختیار صادرکنندگان و هم در اختیار سورتینگداران قرار گرفته تا محصولات باغداران هدر نرود.
جعفری ادامه داد: هر فردی که میتواند اثبات کند که صادرکننده است مجوزهای لازم را از طریق اتاق بازرگانی، معادن و کشاورزی، صنایع دریافت کند و پس از مانعی برای پرداخت تسهیلات وجود ندارد.
سرپرست معاونت توسعه بازرگانی مازندران ادامه داد: برخی از صادرکنندگان در مسیر جذب تسهیلات قرار گرفتهاند.
وی میزان تسهیلات در نظر گرفته شده را حدود ۱۰۰ میلیارد تومان برای مرکبات و ۵۰ میلیارد تومان هم برای کیوی در نظر گرفته شده است.
اختصاص خط اعتباری ویژه برای صادرات مرکبات
همچنین هاشمی کارشناس مسؤول اعتبارات بانک کشاورزی مازندران در این ارتباط،گفت: پس از پیگیریهای متولیان امر در استان خط اعتباری در اختیار بانک کشاورزی برای پرداخت تسهیلات ویژه مرکبات قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: با اتاق بازرگانی برای معرفی صادرکنندگان مکاتبه انجام دادیم این لیست به جهاد صادر شده و پس از آن در اختیار بانک قرار گرفته است.
لیست را اتاق بازرگانی داده
کارشناس مسؤول اعتبارات بانک کشاورزی مازندران یادآور شد: نخستین لیست را اتاق بازرگانی در اختیار ما قرار داده و حالا اینکه گفته میشود که تنها این تسهیلات در اختیار سورتینگداران قرار گرفته جای بحث دارد،بله جهادکشاورزی یک تعدادی سورتینگداران را هم برای دریافت تسهیلات معرفی کرده اما اینگونه نبوده که بازرگان از قلم افتاده باشند.
وی ادامه داد: اگر صادرکنندگان اعتراض و انتقاداتی دارند میتوانند از طریق رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران موضوع را پیگیری کنند.
هاشمی ادامه داد: یکی از اقدامات انجام شده برای دریافت این خط اعتباری کمک به خرید مرکبات از کشاورزان بوده تا دغدغه کشاورزان هم در این حوزه رفع شود از طرفی بسیاری از صادرکنندگان هم برای انتقال مرکبات نیاز به محصول سورت و بستهبندی شده دارند که اگر سورتینگداران در این زمینه ورود پیدا نکنند محصولی برای صادرات وجود ندارد.
وی خاطر نشان کرد: این اعتبار الزاما فقط برای صادرکننده نبوده بلکه با این دیدگاه اختصاص داده شده که زمینه توسعه صادرات فراهم شود.
اما عبدالله مهاجر رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران نیز در ارتباط با پرداخت تسهیلات به صادرکنندگان نظر دیگری دارد.
مشکلی برای پرداخت تسهیلات وجود ندارد
وی در گفتوگو با خبرنگار فارس با اعلام اینکه در روند پرداخت تسهیلات برای صادرات مرکبات مشکلاتی وجود داشت که طی رایزنی با معاون استاندار مازندران رفع شده است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران درباره گلایهمندی صادرکنندگان،گفت: به صورت کلی تسهیلاتی که اختصاص داده شده بود مقرر شد در اختیار سورتینگداران و صادرکنندگان اما در یک لیست تنها تمرکز به سورتینگداران بوده که طی پیگیریهای استاندار مازندران این موضوع رفع شده و مشکلی از بابت پرداخت تسهیلات به صادرکنندگان و سورتینگداران وجود ندارد.
وی میزان صادرات انجام شده طی دو ماهه شروع برداشت مرکبات و کیوی را حدو ۳۶ هزار تن اعلام کرد و گفت: حجم صادرات مرکبات امسال به نسبت سال گذشته به دو برابر رسیده است.
فروش بسیار مناسبتر از گذشته است
مهاجر میزان تولید مرکبات استان مازندران را بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن اعلام کرد و افزود: با توجه به کاهش محصول تولیدی در ترکیه دغدغهای برای صادرات وجود ندارد اما به دلیل وجود دلالان و جوسازیها انجام شده تا حدودی کشاوزان نگران هستند اما به صورت کلی وضعیت فروش مرکبات بسیار مناسبتر از سنوات گذشته است.
خواستههای باغداران تامین میشود
وی با بیان اینکه اعلام قیمت مرکبات شب عید هم در فروش مرکبات کشاورزان هم اثرگذار است، درباره نگرانی کشاورزان،گفت: هزینه تمام شده محصول مرکبات زیاد بوده به همین دلیل نگرانی باغداران تا حدودی قابل درک است اگر کشاورزان امکان نگهداری مناسب مرکبات به مدت یکماه را در بلند مدت خواستههای آنها تامین میشود.
رئیس اتاق بازرگانی مازندران از احتمال افزایش قیمت مرکبات در روزهای آینده خبر داد و گفت: قیمت مرکبات از کیلویی ۵ هزار تومان بالای درخت به حدود ۸ تا ۹ هزار تومان میرسد، از طرفی ترکیه امسال محصول مناسب برای صادرات در اختیار ندارد که همین موضوع باعث میشود محصول تولیدی استان در سال جاری خریدار مناسبتری داشته باشد.
وی در عین حال خاطر نشان کرد: در حال حاضر پرتقال صادراتی در مجموعه سورتینگی را حدود ۱۵ تا ۱۶ هزار تومان خرید و فروش میشود، باید بپذیریم برخی از محصولات تولیدی قابلیت صادرات را نداشته اما محصول مناسب در حال حاضر کمتر از ۵ هزار تومان خرید و فروش نمیشود.
به نظر میرسد اقدام دولت نسبت به پرداخت تسهیلات زمینه رضایتمندی سورتینگداران و صادرکنندگان را فراهم کرده و دغدغهای در این قشر وجود ندارد اما در سمت دیگر ماجرا باغداران هستند که هنوز رضایت آنها جلب نشده و از قیمت پایین محصول تولیدی خویش مینالند و حاضر به برداشت محصول با قیمت حال حاضر بازار نیستند.
منبع: فارس مازندران
پایان پیام/
ارسال دیدگاه