واکنش آیت‌الله مکارم ‌شیرازی به قطعنامه پارلمان اروپا

واکنش آیت‌الله مکارم ‌شیرازی به قطعنامه پارلمان اروپا

<p style='text-align: justify;'><span style='font-family: Tahoma; font-size: 12px;'>حضرت آیت&zwnj;الله مکارم&zwnj; شیرازی در واکنش به قطعنامه ضدایرانی در پارلمان اروپا گفت: اتحادیه اروپا طرح 20 ماده&zwnj;ای ضدایرانی ارائه کرده که باید به شدت مراقب بود.</span></p>

مازند اصناف :  به گزارش خبرگزاری فارس از قم به نقل از مرکز خبر حوزه، این مرجع تقلید پیش از ظهر امروز در مراسم شهادت حضرت زهرا(س) که در مدرسه علمیه امیرالمومنین(ع) قم برگزار شد با اشاره به اقدام پارلمان اروپا علیه جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: روز گذشته اتحادیه اروپا طرح 20 ماده‌ای را ارائه کردند که طبق آن اعضای این اتحادیه به ایران سفر کنند و بتوانند با مجرمان فتنه 88 ملاقات کنند؛ هنوز قضیه هسته‌ای ما تمام نشده آنها چنین بساطی به پا کرده‌اند که باید به شدت مراقب بود.


ایشان با اشاره به زندگی حضرت فاطمه(س) افزودند: خطبه معروف فدکیه حضرت زهرا(س) دربردارنده مضامین عمیق توحیدی، عرفانی، اخلاقی و سیاسی است که همه ما باید به این مباحث دقت کرده و آن را در زندگی خود پیاده کنیم.

این مرجع تقلید بیان کرد: حضرت زهرا(س) مدت‌ها در بستر بیماری از این مسئله غمگین بودند که در زمان حمل تابوت مرسوم آن روز حجم پیکرشان مشخص نباشد و به همین دلیل امر کردند که تابوتی برای ایشان بسازند که بدن مطهر ایشان مشخص نباشد؛ ولی متاسفانه امروز شاهد بدحجابی‌های بسیاری هستیم که در شان مسلمانان و پیروان حضرت زهرا(س) نیست.

وی گفت: بخشی از خطبه فدکیه مرتبط به موضوع توحید است و بخش دیگری از خطبه مرتبط با خدمات و شخصیت حضرت محمد(ص) است؛ معاد و قرآن بخش دیگری از این خطبه را تشکیل می‌دهد.

این استاد حوزه علمیه بیان کرد: حضرت زهرا(س) در این خطبه دفاع جانانه‌ای از ولایت داشتند؛ این دفاع از ولایت درس بسیاری بزرگی برای همه شیعیان است؛ حضرت زهرا(س) در بخش دیگری از این خطبه به مسایل روز اشاره داشته و درس سیاست می‌دهند.

آیت‌الله مکارم‌شیرازی افزود: یکی از بخش‌های دیگر این خطبه مرتبط به بیان فلسفه احکام است؛ ایشان در این خطبه به فلسفه بسیاری از احکام اشاره می‌کنند از جمله فلسفه نماز که دوری از تکبر است؛ ایشان رمز ولایت را رسیدن جامعه به وحدت اسلامی عنوان کردند.

وی گفت: عدم ولایتمدار بودن مسلمانان را به جان همدیگر انداخته و جان هم را می‌گیرند در حالی که دشمنان قسم خورده مسلمانان و صهیونیست‌ها در امان هستند؛ حضرت زهرا(س) جهاد را مایه عزت مسلمانان ذکر کرده‌اند که در حقیقت نیز چنین است.

این مرجع تقلید بیان کرد: این حضرت قصاص را به عنوان عبرتی برای جلوگیری از ظلم عنوان کرده‌اند، ولی متاسفانه عده‌ای که اعدام را بد می‌شمارند در حقیقت از یک جانی و مفسد حمایت کرده و مظلوم را فراموش می‌کنند.

وی ادامه داد: در مسئله بیان احکام توسط حضرت زهرا(س) دو نکته مهم وجود دارد؛ نکته اول مسئله عقلانیت اسلام است؛ شیعه بر همین محور تاکید دارد مخالفان ما با مخالفت خود با عقلانیت دینی به نوعی منکر حکمت دینی هستند.

آیت‌الله مکارم شیرازی افزود: نکته دوم در بیان فلسفه احکام، پیام تربیتی احکام است؛ امروز بیش از هر زمان دیگری به مسایل و پیام‌های تربیتی و فرهنگی احکام توجه کنیم؛ زیرا در هیچ دوره‌ای مثل امروز زمینه گناه فراهم نبوده است.

وی بیان کرد: زندگانی حضرت زهرا(س) پر از پیام است؛ از زمان انعقاد نطفه حضرت که پیامبر اکرم(ص) چهل روز عبادت کردند و از میوه بهشتی تناول کردند می‌توان دریافت که شکل‌گیری شخصیت یک فرزند از زمان انعقاد نطفه شکل می‌گیرد و مال حلال و عمل صالح مهمترین اصل است.

استاد حوزه علمیه قم عنوان کرد: وضع حمل حضرت خدیجه(س) نیز با حضور بانوان بهشتی انجام شد و پس از تولد و زندگی حضرت، هر روز آن پیام است؛ عبدالرحمن عوف با سرمایه عظیم خود به خواستگاری حضرت آمد ولی پیامبر(ص) وی را طرد کرد ولی زمانی که امام علی(ع) به خواستگاری ایشان آمد پیامبر(ص) فرمودند که باید از حضرت زهرا(س) اجازه بگیرند که نشان می‌دهد، نباید مال و ثروت را ملاک قرارداد، بلکه ایمان و خواست دختر شرط اصلی است.

وی گفت: امروزه تحصیلات، شغل و مسکن و ازدواج مهمترین مشکلات جوانان را تشکیل می‌دهند ولی متاسفانه بسیاری از هزینه‌های بی‌مورد مثل همایش‌های بی‌خاصیت و سفرهای خارجی با خانواده و دوستان مانع از حل مشکلات می‌شود.

 

ارسال دیدگاه