به گزارش مازند اصناف؛ پس از اخبار ناگوار و تکراری گرانی، امروز با پدیده ای روبرو هستیم که شاید در گذشته محدود این موارد به دلیل برخی اشتباه ها بوجود می آمد اما اکنون با حجم بیشتری از عرضه اقلام تاریخ گذشته، فاسد و کپک زده هستیم.
این مورد دیگر گرانی نیست که بگوییم طبق برنامه های جدید تیم اقتصادی دولت در حال انجام است، بلکه فرد هزینه را پرداخت می کند اما محصول مناسب دریافت نمی کند، برخی کالا ها ممکن است زمان استاندارد مصرف آنها به اتمام رسیده باشد اما نمود خارجی نداشته باشد.
مسئولین ناظر بر روند استاندارد بودن محصولات از تولید تا عرضه باید به رسالت خود عمل کنند چرا که ممکن است موجب بیمار شدن افراد شود. یعنی نباید مردم در سایه بی نظارتی هم چوب گرانی را بخورند هم تندی پیاز را تحمل کنند!
*در محصولات لبنی با افزایش قیمت و کاهش کیفیت روبرو هستیم
یک صاحب غرفه در بازار میدان و تره بار شهرداری با بیان این که شیر گران شد اما با دستور تنها چند روز ارزان شد و سپس یا حجم آن کم شده ویا محصولات شیر کم چرب و محصولات قیمت گذاری نا یاب شده، گفت: مصرف بسیار کم شده و ما هر روز در حال چک کردن و تغییر قیمت ها هستیم.
وی می گوید: تا پیش از این معمولا ما محصولات خود را با ده درصد ارزان تر ارائه می کردیم. اما به دلیل ترس از تغییرت قیمتی دیگر جرات نمی کنیم تخفیف ها را اعمال کنیم و باید یک حسابدار برای تغییرات قیمت و زدن بارکد صحیح استخدام کنیم.
او می گوید: مصرف مردم بسیار محدود شده و زمان مدت خرید مردم بیشتر شده و اکثر مردم با نگاه کردن قیمت ها منصرف خرید می شوند.
وی با بیان اینکه اگرچه قیمت افزایش پیدا کرده است اما کیفیت و حجم محصولات کاهش داشته است، افزود: خودخواهی و منفعت طلبی از تولید تا عرضه وجود دارد و هر کسی به فکر اندوخته بیشتر خود است.
یکی از شهروندان نیز درخصوص محصولات لبنی، اظهارداشت: در محصولات لبنی اگر چه هر روز افزایش قیمت آن تکذیب می شود، اما در واقعیت شاهد افزایش قیمت هستیم.
آرمان صالحی با اشاره به اینکه کالایی که تاریخ محصول به اتمام نرسیده اما کپک زده است اخیرا زیاد شده، اظهار داشت: روز گذشته پنیری را از مغازه خریداری کردم که اگرچه حدود ۲۰ روز از تاریخ انقضای آن مانده است اما کپک زده و فاسد شده بود.
وی عنوان کرد: این اتفاق به کرات برای ما در مدت اخیر اتفاق افتاده که علاوه برپنیر در خرید شیر نیز این اتفاق افتاده است.
یکی دیگر از شهروندان که تصویری از کیک کپ زده را برای ما ارسال کرده، تلفنی اظهارداشت: تجربه خرید محصولی که تا زمان تاریخ انقضای آن به اتمام نرسیده اما کالا کپک زده و غیر قابل مصرف است را در روزهای اخیر داشته ام. بسیار عصبانی هستم زیرا هم باید گرانتر بخرم هم فاسد؟
وی با بیان اینکه چند روز گذشته کیکی را خریداری کردم که کپک زده بود، خاطرنشان کرد: یکی از این کیک ها را فرزندم بدون اینکه متوجه کپک شود خورد و مسموم شد.
سینا بیات خاطرنشان کرد: اگر هر کسی وظایف خود را انجام دهد و آن چیزی که برای خانواده خود می پسندد برای دیگر افراد هم بپسندد دیگر این اتفاقات را شاهد نخواهیم بود.
یکی دیگر از شهروندان با اشاره به اینکه به یکی از فروشگاه های سطح شهر که زیر نظر شهرداری نیز فعالیت می کند مراجعه کردم، اظهارداشت: هدیه خرید بیش از ۵۰۰ هزار تومان چند کالا بود که به انتخاب مشتری به آنها هدیه داده می شد.
وی افزود: یکی از هدایا یک بسته کافه میت بود، علیرغم اینکه صندوق دار عنوان می کرد هدیه خرید بیش از ۵۰۰ هزار تومان ۵۰ هزار تومان است اما قیمت بسته ای که تهیه کردیم ۳۰ هزار تومان بود.
ژیلا لاریان خاطرنشان کرد: همچنین طبق تاریخ درج شده روی هر یک از بسته های داخل جعبه هدیه داده شده تاریخ این بسته نیز گذشته بود.
*بسته های مرجویی از مراکز عرضه تنها با تاخیر تاریخ به بازار باز میگردد
یکی از صاحبان سوپر مارکت در گفتگو با بازار با اشاره به اینکه علیرغم اینکه طبق استاندارد از محصولات در مغازه نگهداری می شود، اظهارداشت: برخی مشتری ها اقلام دارای تاریخ را به دلیل فاسد و کپک زده بودن بازمی گردانند.
وی با اشاره به اینکه باید نظارت ها افزایش یابد، بیان کرد: برخی می گویند این اجناس پس از مرجویی به تاریخ آن افزوده و مجدد به مراکز عرضه باز می گردد.
صادق بهرامی عنوان کرد: تکرار این اتفاق برای مغازه نیز خوب نیست چرا که برخی مشتری ها خیال می کنند ما اهمیت به نگهداری مناسب از محصولات نداشته ایم و برای خرید به ما اعتماد نمی کنند.
وی گفت: مردم به اندازه کافی به دلیل گرانی قیمت ها کالا مراکز عرضه را مقصر می دانند، افزایش موارد خرید اجناس تاریخ گذشته با فاسد اعتبار شغلی ما را بیش از پیش زیر سوال می برد.
مدیر روابط عمومی یک شرکت بزرگ تولید لبنیات نیز گفت: فروش محصولات یعنی بخش تقاضا کم شده و لذا کالاها بیشتر در مراکز فروش می ماند. اما هیچ تولید کننده ای برای اعتبار برند خود هم که شده تن به تغییر تاریخ کالا نمی دهد به خصوص کالاهایی مانند پنیر که روند تولید آن در ظرف مذکور بوده و جابجایی آن تقریبا غیر ممکنه بوده و صرفه اقتصادی ندارد.
وی افزود: با توجه به شرایط گرم تابستان باید در حمل و نقل و نگه داری تا زمان انقضاء تاریخ مصرف در محیط مشخصی نگه داری شود که احتمالا در آن مراحل فروشنده و یا حمل کننده بار به دلیل صرفه جویی ممکن است یخچال خود را مثلا شب ها خاموش کند و کالا فاسد و یا کپک بزند.
این مدیر روابط عمومی در پاسخ به این سئوال که چه کسی باید بر این موارد رسیدگی کند، گفت: وزارت بهداشت همان طور که در خط تولید حساس است باید در این باره نیز حساسیت به خرج بدهد. همچنین اصناف نیز باید در این باره با حساسیت بیشتری در ایام تابستان نسبت به عرضه این محصولات نظارت کنند.
در این اتفاق باید روند بازدید ها بیش از پیش افزایش یابد تا برخی سودجویان بخاطر منفعت طلبی نتوانند با جان و سلامتی مردم بازی کنند.
منبع: خبرگزاری بازار
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه