دلایل شکست گروه‌های مسلح در ریف لاذقیه/ چرایی تمرکز عملیات بر تپه ۴۵ و کوه النسر

دلایل شکست گروه‌های مسلح در ریف لاذقیه/ چرایی تمرکز عملیات بر تپه ۴۵ و کوه النسر

<p style='text-align: justify;'>&nbsp;<span style='font-family: Tahoma; text-align: justify;'>یک منبع میدانی سوری به تبیین و تشریح دلایل شکست و ناکامی گروه&zwnj;های مسلح در منطقه ریف لاذقیه و چرایی تمرکز عملیات این گروه&zwnj;ها بر تپه ۴۵ و کوه النسر پرداخت.</span></p>
به گزارش مازند اصناف و به نقل از خبرگزاری فارس در دمشق، در حالیکه 2 هفته از تجاوز گروه‌های مسلح تروریستی به منطقه ریف شمالی لاذقیه با هدف دستیابی به گذرگاهی دریایی از این نقطه می‌گذرد، با این حال این گروه‌ها نتوانستند، هیچ از اهداف مشخص شده در این خصوص را محقق کنند.

یک منبع میدانی سوری درباره دلایل شکست و ناکامی گروه‌های مسلحی که با ائتلاف با یکدیگر منطقه ریف شمالی لاذقیه را مورد حمله قرار دادند، می‌گوید:‌ گروه‌های تکفیری «جبهه النصره» و «شام الاسلام» وابسته به «جبهه اسلامی» و «انصار الشام» که اغلب اعضا و عناصر آن را تروریست‌های تکفیری «چچنی» تشکیل می‌دهند، پس از 2 هفته هنوز موفق نشده‌اند، حتی یکی از اهداف مشخص شده در نبردهای ریف لاذقیه را محقق کنند.

این منبع آگاه سوری دلایل این ناکامی‌ و شکست را در موارد زیر ملاحظه می‌کند و می‌گوید: شاید یکی از مهمترین دلایل ناکامی و شکست گروه‌های مسلح بافت و ساختار جغرافیایی منطقه باشد که عموماً کوهستانی و صعب العبور است و تنها منابع محلی به آن آشنایی و اشراف کامل دارند.

از سوی دیگر این منبع میدانی سوری تاکید می‌کند که آمادگی ارتش سوریه برای مقابله با هرگونه حمله و هجوم احتمالی گروه‌های مسلح موجب شده تا تمام تلاش‌های صورت گرفته از سوی گروه‌های مسلح با شکست و ناکامی همراه شود و در حالیکه این گروه‌ها تلاش داشتند، با حملات خود ارتش سوریه را غافلگیر کنند، خود غافلگیر شدند. به همین دلیل مشاهده می‌کنیم که اصل غافلگیری در همان هفته اول نبردها ناکارآمدی خود را برای گروه‌های مسلح به اثبات رساند.

بنابراین مشاهده می‌شود که ارتش سوریه از یک سو و گروه‌های مسلح از سوی دیگر وارد نبردهایی در مناطق کوهستانی بسیار صعب العبور شدند و بیش از آنکه تسلط بر این مناطق برای ارتش سوریه سخت باشد، برای گروه‌های مسلح تکفیری با وجود حمایت‌های لاینقطع ترکیه سخت نشان می‌داد.

این منبع میدانی در ریف لاذقیه می‌گوید: این وضعیت به شکلی ویژه در منطقه مرزی کسب قابل ملاحظه است که شاهد شدیدترین و سخت‌ترین درگیری‌هاست، چراکه این منطقه دارای کوه‌ها و قله‌ها و تپه‌های بلند است که تماماً نقاطی استراتژیک از حیث نظامی شمرده می‌شوند و تسلط هر یک از طرف‌های درگیر بر آنها به معنای اشراف یافتن آن بر مساحت گسترده‌ای از ریف لاذقیه تا مرزهای ترکیه است.

این منبع ادامه می‌دهد: کوه «النسر» و تپه استراتژیک «45» با دامنه‌های آنها که تا دریایی مدیترانه در غرب امتداد می‌یابند نیز دارای چنین وضعیتی است، به همین دلیل است که ملاحظه می‌کنیم، گروه‌های مسلح تلاش بسیاری دارند به هر طریق ممکن بر این دو نقطه تسلط یابند و ارتش سوریه را از آنها دور کنند. در واقع با تسلط گروه‌های مسلح بر این دو نقطه آنها خواهند توانست از یک سو به دریا راه یابند و گذرگاه دریایی مهمی را از این منطقه برای خود ایجاد کنند که زمینه انتقال سلاح و تجهیزات نظامی و تروریست از راه دریا را به راحتی برای آنها فراهم می‌کند و از سوی دیگر از قسمت شرقی خواهند توانست تمام تحرکات نیروهای ارتش سوریه در مناطق دامنه را رصد کنند. از جهتی تسلط گروه‌های مسلح بر این دو نقطه امکان حمله خمپاره‌ای و موشکی به مناطق امن ریف لاذقیه را نیز فراهم می‌کند تا در کنار آن امنیت خط تردد و نقل و انتقال عناصر مسلح در منطقه «سلمی» پس از پایان دادن به محاصره این نقطه را ممکن سازد.

این منبع میدانی سوری خاطر نشان می‌کند: به همین دلیل است که گروه‌های مسلح حملات خود را در ریف شمالی لاذقیه بر تصرف این دو نقطه طی روزهای گذشته متمرکز کرده‌‌اند.

 

 


ارسال دیدگاه