چرایی عدم استقبال سرمایه گذاران از پرورش مرغ تخم گذار در مازندران / مازندران قطب تولید مرغ گوشتی و جوجه یک روزه در کشور
معاون بهبود توليدات دامي جهاد کشاورزي مازندران در گفتگو با مازند اصناف خبر داد:

چرایی عدم استقبال سرمایه گذاران از پرورش مرغ تخم گذار در مازندران / مازندران قطب تولید مرغ گوشتی و جوجه یک روزه در کشور

<p><span style='font-family: Tahoma;'>&nbsp;مهندس نگهدار در گفتگو با مازند اصناف از علل عدم استقبال سرمایه گذاران در بخش مرغ تخم گذار در مازندران خبر داد.</span></p>

 اختصاصی مازند اصناف / حسن قربان زاده -  گفتنی است  یکی از مشکلاتی که در بازار  سال گذشته دایما  با آن مواجه بودیم نوسانات قیمت تخم مرغ در بازار بود و این در حالی است که مازندران بعنوان یکی از قطب های تولید مرغ گوشتی و جوجه یک روزه در کشور مطرح است.

 در پاسخ به این پرسش  که : "علت عدم خود کفایی مازندران در تامین تخم مرغ مورد نیاز استان چیست  ؟ " مصاحبه ای را با مهندس حسین نگهدار معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی مازندران انجام دادیم که مشروح آنرا در ذیل می خوانید:

 در روز های اخیر حسین اصغرزاده معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران از خودکفایی مرغ گوشتی در استان خبر داده است آیا شما این مطلب را تایید می نمایید؟

- بله این مطلب صحت دارد. استان مازندران در حال حاضر با 2086 واحد مرغ گوشتی نزدیک به 12% از واحد های مرغ گوشتی کشور را داراست. باید اضافه کنم که مازندران در صنعت جوجه یک روزه نیز با دارا بودن 30% از سهم کشور امنیت سرمایه گذاری در این نهاده را نیز فراهم کرده است. در خاتمه ی پاسخ به این سوال تصریح می کنم که استان مازندران در حال حاضر قطب مرغ گوشتی و جوجه ی یک روزه دز کشور است.


مهندس نگهدار همانطور که شما اشاره کردید ما در بخش مرغ گوشتی و جوجه یک روزه بعنوان یکی از قطب های بزرگ در کشور مطرح هستیم اما علیرغم این مسئله در بخش مرغ های تخم گذار و تامین تخم مرغ مورد نیاز استان عملکرد مطلوبی نداشتیم و این مسئله سبب شده تا تخم مرغ های مورد نیاز استان را از استان های خراسان , گلستان, سمنان و تهران وارد کنیم که سبب افزایش قیمت تمام شده برای مصرف کنندگان میگردد.

آیا در استان در این حوزه فعالیتی صورت گرفته است؟ آیا در بخش پرورش مرغ تخم گذار سرمایه گذاری صورت پذیرفته است ؟ 

- بله - در حال حاضر 30 واحد در بخش مرغ تخم گذار در استان وجود دارد که از این تعداد 22 واحد فعال داریم. 


با توجه به تعداد بسیار کم این واحد ها در برابر بیش از 2000 واحد مرغ گوشتی در استان , چه تمهیداتی از سوی شما برای افزایش این واحد ها اندیشیده شده است؟

- ما برای تامین امنیت سرمایه گذاری در این بخش برای متقاضیان سرمایه گذاری در استان مزایایی را در نظر گرفته ایم که عبارتند از : هم اهدای زمین دولتی و هم اعطای تسهیلات مالی به میزان 100 % میزان برآورد تا در آینده ای نزدیک شاهد رشد استان در بخش تامین مرغ تخم گذار باشیم.


در خاتمه شما بعنوان یکی از مسئولان استانی دلایل عدم اشتیاق سرمایه گذاران در این بخش را چه میدانید ؟

- باید اشاره کنم امنیت سرمایه گذاری در بخش مرغ گوشتی و جوجه یک روزه در استان تضمین شده است و این در حالی است که در کنار این مزیت سرمایه گذاری در بخش مرغ تخم گذار در استان به صلاح نیست. رطوبت بالای مازندران جمع آوری کود مرغ های تخم گذار را با مشکل مواجه می سازد . چرا که رطوبت بالای مازندران فعالیت در این بخش را  بعلت بوی بد کودها در بخش پایین دست با اعتراضات مردمی مواجه می سازد که این مسئله سهم بسزایی در انصراف سرمایه گذار از فعالیت در این بخش دارد.

باید اضافه کنم عدم بهره مندی واحد ها به دستگاه های مدرن نیز بر تشدید این معضل دامن می زند. البته هر چند تجهیز این واحد ها به کود خشک کن های مدرن و احداث این واحد ها در مناطق بالا دست استان می تواند راهگشا باشد اما حساسیت مرغ مادر مرغ های تخم گذار به انواع بیماری ها در برابر مرغ های گوشتی مسئله ی دیگری است که از رغبت بخش سرمایه گذار در این حوزه می کاهد.

ما امیدواریم با ارائه تسهیلات یاد شده و همکاری بخش سرمایه گذار و توجه به نکات یاد شده شاهد افزایش سرمایه گذاری در بخش مرغ تخم گذار و رسیدن به نقطه خودکفایی در سطح استان باشیم.


ارسال دیدگاه