برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی اولویت وزارت علوم در سال جدید

برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی اولویت وزارت علوم در سال جدید

<p style='text-align: justify;'><span style='font-family: Tahoma; text-align: justify; font-size: 12px;'>معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم برگزاری کرسی&zwnj;های آزاداندیشی را از اولویت&zwnj;های وزارت علوم در سال جدید عنوان کرد و گفت: کرسی&zwnj;های آزاداندیشی باید با تفکر انتقادی مبتنی بر عقلانیت صورت بگیرد.</span></p>
به گزارش مازند اصناف سیدضیا هاشمی معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، گفت: یکی از مهم‌ترین‌ محورهای اولویت وزارت علوم در سال جدید برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی است، این کرسی‌ها باید با کیفیت مناسب برگزار شود و با تفکر انتقادی مبتنی بر عقلانیت صورت بگیرد.

وی افزود: توصیه ما به همکارانمان در دانشگاه‌های کشور این بوده که بستر مناسبی برای برگزاری باکیفیت این کرسی‌ها در دانشگاه فراهم کنند و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها نیز در این حوزه همکاری خوبی دارد.

هاشمی ادامه داد: پیش‌بینی ما این است که در سال جدید تعداد قابل توجهی کرسی آزاداندیشی با کیفیت بالا و مشارکت زیاد اساتید و دانشجویان برگزار شود.

وی برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها را بهترین فرصت برای تضارب آرا به معنی واقعی کلمه و افزایش مشارکت دانشجویان در فضای منطقی و سازنده دانشگاه برشمرد و اظهار داشت: برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی سبب ارتقای فعالیت‌های آموزشی و علمی نیز می‌شود و ارزش‌گذاری دانشگاه نیز از نظر توان و سواد علمی ارتقا می‌یابد.

به گفته معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تقویت کرسی‌های آزاداندیشی می‌تواند علوم انسانی را نیز تقویت کند زیرا مباحثی که محل چالش و گفت‌وگو قرار می‌گیرد با بهره‌گیری از دانش انسانی موجود در جامعه ارتقا می‌یابد و تضارب و رقابت سازنده میان صاحبان دیدگاه‌های مختلف در دانشگاه‌ها در چارچوب قانون انجام می‌شود.

هاشمی ادامه داد: از طریق کرسی‌های آزاداندیشی دانشی که حمایت‌کننده این مباحث است یعنی علوم انسانی تقویت شده و از این طریق نیز پیوند میان دانشگاه و جامعه در حوزه فرهنگ تقویت می‌شود.

وی با اشاره به اولویت‌های دیگر حوزه فرهنگی وزارت علوم، گفت: در مدیریت فرهنگی رویکرد علمی مورد تاکید است، معاونان فرهنگی دانشگاه‌ها دیده‌بانان فرهنگی هستند و باید متولی سیاست‌گذاری فرهنگی منطبق با نیاز جامعه باشند.

هاشمی عنوان کرد: یکی از دغدغه‌های ما تقویت هویت ملی و دینی است و دانشگاه باید ظرفیت‌های هویتی را برجسته کند.

به گفته وی تقویت فضای نشاط و امید در دانشگاه‌ها نیز هدف وزارت علوم است البته تا حدی این فضا وجود دارد ولی باید بیشتر شود.

 

ارسال دیدگاه