سیر تا پیاز ماجرای کمبود آرد در مازندران/افزایش قیمت نان تنها با تصمیم کارگروه آرد و نان

سیر تا پیاز ماجرای کمبود آرد در مازندران/افزایش قیمت نان تنها با تصمیم کارگروه آرد و نان

<div id="docDiv4Lead"> <div style="text-align: justify;" id="docDiv4LeadTitle"><span style="font-size: larger;">هر چند با کاهش سهمیه آرد طی روزهای اخیر، برخی از خبازی&zwnj;ها با اعلام کمبود سهمیه، تنورهای خود را خاموش کردند و شاهد تشکیل صف&zwnj;های طولانی در نانوایی&zwnj;های دولتی و برخی نانوایی&zwnj;های آزاد بودیم اما برخی بازار گرمی&zwnj;ها برای افزایش قیمت نان به مردم و افزایش قیمت آرد به خبازان، تنور این مقوله را داغ و داغ&zwnj;تر کرد.</span></div> </div> <p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;"><br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ در پی بروز کاهش سهمیه آرد نانوایی‌های آزادپز طی روزهای اخیر، شاهد انتشار حواشی متعددی در این حوزه از کمبود آرد گرفته تا افزایش قیمت نان در استان مازندران بودیم.

هر چند با کاهش سهمیه آرد طی روزهای اخیر، برخی از خبازی‌ها با اعلام کمبود سهمیه، تنورهای خود را خاموش کردند و شاهد تشکیل صف‌های طولانی در نانوایی‌های دولتی و برخی نانوایی‌های آزاد بودیم اما برخی بازار گرمی‌ها برای افزایش قیمت نان به مردم و افزایش قیمت آرد به خبازان، تنور این مقوله را داغ و داغ‌تر کرد.

برای اطلاع از واقعیت ماجرا و علل پیدایش مشکلات اخیر، موضوع را از سیدمحمد جعفری مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه دو کشور جویا شدیم که وی با تکذیب کمبود آرد در استان گفت: کمبود مقطعی آرد در خبازی‌ها بر می‌گردد به راه اندازی سامانه جدیدی که در راستای ساماندهی مصرف حداقل آرد 18 درصد خبازی‌های آزادپز، ایجاد شده است.

وی افزود: به‌دلیل اینکه مدتی زمان باید صرف شود تا این سامانه راه بیفتد و اطلاعات بارگذاری شود، لذا سهمیه‌ها برای این واحدها، کاهش پیدا کرد که این مشکل، هم اکنون مرتفع شده است و سهمیه‌ها به روال قبل بازگشته است.


مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه دو کشور خاطرنشان کرد: تعداد نانوایی‌های آزادپز در استان مازندران بیش از نیاز استان و حد استاندارد است و تعداد آن‌ها بیش از دو برابر نیاز است که امیدواریم طبق اعلام ممنوعیت صدور مجوز برای خبازی‌های آزادپز، دستگاه‌های متولی از این ابلاغیه، پیروی کنند.

جعفری در خصوص شایعات افزایش قیمت نان و آرد و نیز افزایش موردی این اقلام در برخی از شهرهای استان، تصریح کرد: هیچ کسی حق فروش آرد با قیمتی بالاتر از نرخ اعلامی و مصوب ندارد.

وی تأکید کرد: قیمت هر کیسه آرد یارانه‌ای تقریبا 36 هزار تومان و قیمت آرد آزاد تقریبا 56 الی 57 هزار تومان است و هر نرخی بالاتر از این قیمت، تخلف و در صورت رصد و اعلام گزارش، قطعا با فرد خاطی برخورد خواهد شد.

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه دو کشور در ادامه در خصوص احتمال افزایش قیمت نان و شایعات مطروحه، بیان کرد: طبق اظهارات معاون وزیر، خبازی‌ها می‌توانند قیمت نان را تا 10 درصد افزایش دهند اما این به این معنا نیست که هر خباز، رأساً مجاز به این کار است؛ بلکه این موضوع پس از طرح در کارگروه استانی آرد و نان به ریاست استاندار و بررسی کارشناسانه، تصمیم‌گیری و واحدهای خبازی اعلام خواهد شد.


با توجه به نزدیکی به ایام پایانی سال و افزایش روز افزون مسافران نوروزی، هر چند تعداد بیش از نیاز خبازی‌های استان طی ایام عادی سال، چالش برانگیز است اما طی ایام تعطیلات نوروزی و تابستان، بر میزان خدمات‌رسانی بهتر به این مسافران و مشتریان افزوده خواهد کرد.

اما از سویی دیگر، چالش کمبود آرد در چند هفته مانده به سال جدید، موجی از نگرانی را در میان مردم و خبازان برای تأمین نان مورد نیاز و نیز فروش و کسب درآمد طی این بازه زمانی، ایجاد کرده بود که به نظر می‌رسد این موضوع، طبق اعلام مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه دو کشور، مرتفع شده است.

باید کمی منتظر بمانیم و ببینیم طی روزهای آینده، آیا روال طبیعی توزیع آرد و عرضه نان به خبازی‌ها بر می‌گردد یا خیر؟/بلاغ

 

گزارش از مجتبی قربانی

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه