مرغداران دست به گریبان بازار سیاه/ داغ نهاده‌ها بر قلب صنعت مرغداری

مرغداران دست به گریبان بازار سیاه/ داغ نهاده‌ها بر قلب صنعت مرغداری

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">مرغداران برای تأمین نهاده&zwnj;ها با مشکلات بسیاری مواجه هستند و حتی به بازار سیاه روی آوردند تا بتوانند از ضرر و زیان جلوگیری کنند.</span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ تولیدکنندگان مرغ که در طول سال‌های گذشته متحمل ضرر و زیان شدند ولی با این وجود دست از تولید نکشیدند و هر باری که بر زمین خوردند سعی کردند حتی با ضرر و زیان تولید را حفظ کنند.

در طول سال‌های گذشته شاهد نوسانات مختلف در قیمت مرغ بودیم و تقریبا در طول همه این سال‌ها قیمت مرغ پایین بود جالب است در هر بازده زمانی که قیمت مرغ پروازی می‌شد سود آن به جیب تولیدکنندگان نمی‌رفت و افزایش قیمت برای قیمت مرغ درب مرغداری در حد بسیار ناچیز بوده است.

درحال حاضر درست است قیمت مرغ افزایش یافت اما هزینه‌های تولید نیز بالا رفت و  نوسانات ارزی و مشکلات حمل و نقل تولیدکنندگان را نگران و نگران‌تر کرده است.

تولیدکنندگان مرغ برای تأمین نهاده‌ها با مشکلات بسیاری مواجه هستند و حتی به بازار سیاه روی آوردند تا بتوانند از ضرر و زیان جلوگیری کنند که این موضوع نیز هزینه‌های مازادی را بر دوش آنان تحمیل کرده است.

رئیس هیأت مدیره سراسری مرغداران گوشتی در این‌باره در گفت‌وگو با فارس، اظهار کرد: درحال حاضر قیمت مرغ زنده درب مرغداری 6هزار و500 تومان است که با هزینه‌های تمام شده تولید همخوانی ندارد و حتی متمایل به ضرر است. 

عطاءالله حسن‌زاده با اشاره به اینکه بحث تأمین علوفه به دغدغه جدی برای تولیدکنندگان تبدیل شده است، افزود: از قبل اعلام کردیم که تولیدکنندگان نسبت به ذخیره علوفه اقدام کنند که درحال حاضر ذخایر رو به اتمام است و مرغداران مجبور هستند علوفه را از بازار سیاه تأمین کنند که درواقع هزینه‌های سربار را به آنان تحمیل می‌کند.

وی بیان کرد: پیگیری‌های مختلفی ازطریق وزارت‌خانه و نهادهای مرتبط کردیم تا به بحث علوفه کمک شود و به راحتی به‌دست مصرف‌کننده برسد.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران تصریح کرد: توقع تولیدکنندگان از پشتیبانی دام کشور این است که سهمیه بیشتری از ذخیره‌های موجود در انبار استان به تولیدکنندگان اختصاص دهند.

حسن‌زاده خاطرنشان کرد: درحال حاضر شرایط تولیدکنندگان بحرانی است و بار از بنادر ترخیص نمی‌شود که لازم است از ذخایر سهمیه بیشتری در اختیار تشکل‌ها قرار گیرد تا بخشی از فشار وارد بر مرغداران کاهش یابد.

وی با تأکید بر اینکه امروز مرغداران برای تأمین نهاده‌ها دچار مشکل شدند، خاطرنشان کرد: این ضررها غیرقابل جبران خواهد شد که لازم است به گوش مسؤولان برسد تا نسبت به تأمین نهاده‌ها اقدام کنند.

رئیس هیأت مدیره سراسری مرغداران گوشتی در پایان گفت: ضرورت دارد مرغدارت باتوجه به شروع فصل سرما مدیریت خود را بر بحث مسائل بهداشتی و قرنطینه‌ای دوچندان کرده تا درگیر بیماری‌های ناشناخته و آسیب نشوند.

 درحال حاضر تولیدکنندگان مرغ به این در و آن در می‌زنند تا بتوانند تولید را سرپا نگهدارند و لازم است مسؤولان به دادشان برسند.

 

مرجع: فارس


ارسال دیدگاه