به گزارش مازند اصناف؛ با توجه به محدودیت زمانی مهلت قانونی تعیین تکلیف چاههای فاقد پروانه قبل از قانون (سال85)، شورای حفاظت منابع آب استان به کشاورزان و مالکین چاهها هشدار داد تا هرچه سریعتر نسبت به تعیین تکلیف چاههای فاقد پروانه خود اقدام کنند؛ در غیر اینصورت در سال آتی هیچگونه سوختی در اختیار آنها قرار نمیگیرد.
مهلت سه ماهه به دارندگان چاههای غیرمجاز در مازندران
بر اساس این گزارش، شورای حفاظت منابع آب استان در این جلسه با اشاره به غیرمجاز شناخته شدن این چاهها بعد از مهلت قانونی، از کشاورزان خواست هرچه سریعتر (حداکثر ظرف مدت سه ماه آینده) به شرکت آب منطقهای مازندران و امورات منابع آب شهرستانها مراجعه و نسبت به تعیین تکلیف چاههای فاقد پروانه خود اقدام کنند.
گفتنی است در استان حدود 57 هزار حلقه چاه قبل از قانون (فاقد پروانه) وجود دارد که مالکان اینگونه چاهها میتوانند با ارائه درخواست به امور منابع آب شهرستانها و نداشتن مغایرت قانونی بهویژه موانع حریمی، نسبت به اخذ پروانه اقدام کنند.
برداشت یک میلیارد متر مکعب از چاههای مازندران
خدیر کارشناس بهرهبرداری منابع آبهای زیرزمینی شرکت آب منطقهای مازندران با بیان اینکه هم اکنون 90 هزار حلقه چاه در مازندران دربخشهای کشاورزی، صنعت، خدمات، شهری و روستایی وجود دارد؛ اظهار کرد: سالانه بیش از یکمیلیارد متر مکعب از این چاهها برداشت میشود.
وی با اشاره به اینکه بیش از 96 درصد چاههای مازندران در بخش کشاورزی است؛ افزود: حدود 60 هزار حلقه چاه در مازندران غبرمجاز هستند.
برخورد قانونی با حفرکنندگان چاههای غیرمجاز در استان
محمد ابراهیم یخکشی در اینباره خاطرنشان کرد: به منظور مدیریت بهینه مصرف آب، با حفرکنندگان چاههای غیرمجاز در استان برخورد قانونی میشود.
مدیرعامل آب منطقهای مازندران با تأکید بر اینکه نباید در این بخش حالت انفعالی داشته باشیم و هر کس خواست چاه غیرمجاز حفر کند و یا اضافه برداشت از چاه داشته باشد قانون را بالای سر خود ببیند؛ تصریح کرد: هزاران حلقه چاه غیر مجاز در استان وجود دارد که تداوم و استمرار آن به سفره آب زیرزمینی ما آسیب میرساند.
50 درصد چاههای کشاورزی استان فاقد پروانه هستند
گفتنی است در شرایط کنونی که با با بحران کم آبی در کشور و به ویژه استان قرار داریم؛ برداشت بیرویه از سفرههای زیرزمینی با استفاده از حفر چاههای غیرمجاز، بر خطر کم آبی و خشکسالی میافزاید.
بنا بر برخی اخبار رسمی، 150 هزار حلقه چاه کشاورزی در مازندران وجود دارد که تنها 50 درصد آن دارای پروانه است.
شایان ذکر است در مناطق شرقی استان بهدلیل برداشت از چاههای مجاز و حفر چاههای غیر مجاز در معرض تهدید جدی شوری آب قرار گرفته است و در کنار مدیریت بر برداشت آب حتی از چاههای دارای پروانه استان، که اضافه برداشت از ان تخلف قانونی ومحسوب میشود؛ مدیریت و نظارت جدی بر چاههای فاقد پروانه و چاههای غیرمجاز استان نیز از نکات بارز و برجسته در حفظ منابع آبی استان است که میبایست با عزم جدی دستگاههای متولی در این مسیر گام برداشت.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه