به گزارش مازند اصناف؛ اسماعیل شهبازی در همایش دهیاران سوادکوه، با اشاره به افزایش تغییر کاربریها بهدست برخی دهیاران و تبدیل زمینهایی که اساس تولید و کشاورزی هستند به عمارتهای کلاه قرمزی، افزود: پس از تعطیلی ادارات، ارهبرقیها روشن میشوند و چرا دهیاران و اعضای شورا در این زمینه سکوت میکنند؟
وی با بیان اینکه در سال ۶۷ تیمی در وزارت جهاد کشاورزی به دنبال تهیه برنامه توسعه روستایی و انتخاب فردی همچون کدخدا بودهاند، افزود: یکی از ریشههای شکلگیری دهیار از همین زمان آغاز شد.
استاد دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه دانشگاه شهید بهشتی و همدان در راستای همان برنامه، در سال ۷۹ و در هنگامه تصویب قانون شوراها رشته کارشناسی آبادانی روستا را ایجاد کردند، افزود: هدف، انتخاب دهیاران از فارغالتحصیلان این رشته بود؛ افرادی که هم از لحاظ اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی با روستا آشنایی دارند و هم میتوانند در رابطه با ساختمانهای روستایی نظر دهند اما متاسفانه وزرات کشور این زحمات را فراموش کرد.
پدر علم ترویج و توسعه روستایی با بیان اینکه رشتههای مرتبط با دهیاری ایجاد شده، افزود: از وزرات کشوری میخواهیم که نسبت به موضوع حساس بوده و دهیار را آموزش داده و آنها را برای مدیریت آینده و سطوح بالاتر آماده کند.
وی با بیان اینکه هدف ما آموزش افراد بهعنوان دهیارانی بود که هم به امور روستا تسلط داشته و هم محبوب مردم باشند، افزود: در حال حاضر در همدان دهیاران در حال آموزش دوره آبادانی روستا هستند و ما برای مازندران و سوادکوه نیز این آمادگی را داریم اما هنوز انجام نشده است.
استاد دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه دهیاران میتوانند برای سطح کارشناسی و حتی در سطوح بالاتر در این زمینه آموزش ببینند، افزود: امید داریم کسی که روزی رئیسجمهور میشود، یک روز دهیار بوده باشد و مدیریت مملکت را باید از دهیاری آغاز کرد.
وی با بیان اینکه دهیار بهعنوان رئیس جمهور ده است، افزود: دهیار محبوب مردم بوده و با مردم زندگی میکند و درد آنها را میداند و رئیسجمهوری که از پشت میز برخاسته نمیتواند درد عامه مردم را درک کند.
شهبازی با تأکید بر اینکه دهیار باید از قبل دورههای ویژهای را دیده باشد و قانون روستایی را بدانند، افزود: هر جامعه برای خود سنتهایی دارد و نمیتوان سنت دیرپای جامعه را تغییر داد و لازمه این امر آگاهی از سنتها و قوانین است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه دهیار مسئول حفظ مواریث، سنتها و فرهنگها و منابع روستا است، بر ضرورت آموزش آنها تأکید کرد و افزود: دهیار نماینده واقعی مردم است و باید به دنبال کسب اعتبار و اعتماد مردم باشد و افتخاری بالاتر از این نیست.
مرجع: مهر
ارسال دیدگاه