تولید با کدام بستر؟!/محرومیت مدید نوشهر از صنعت

تولید با کدام بستر؟!/محرومیت مدید نوشهر از صنعت

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">قانون البرز مرکزی مانع بزرگ توسعه صنعت در شهرستان نوشهر است که باید با درایت رفع شود و نویدی برای مردم مناطق شهری و روستایی در حوزه رونق و توسعه صنایع تولیدی باشد.<br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ در سالی که به نام «حمایت از کالای ایرانی» نام‌گذاری شده است طبیعتاً توجه ویژه به صنایع تولیدی داخلی امری ضروری است تا در سایه رفع مشکلات و موانع موجود بر سر راه توسعه و رونق واحدهای تولیدی، شعار سال تحقق یابد و رشد و بالندگی اقتصادی را شاهد باشیم.

در همین راستا نشست هم‌اندیشی مدیران واحدهای تولیدی شهرک صنعتی شهید ذوالفقاری با فرماندار و رؤسای ادارات مرتبط در محل این شهرک صنعتی برگزار شد که گزارش آن را در زیر می‌خوانید.

نماینده خانه صنعت، معدن و تجارت مازندران در نوشهر با اشاره به اینکه مشکلات صنعت در شهرستان نوشهر به چند بخش تقسیم می‌شود، اظهار کرد: نوشهر در زمینه کارآفرینی نیروهای ماهر و صاحب‌نامی در سطح ملی دارد ولی بستر لازم برای فعالیت آنها در اینجا برای آنها مهیا نیست.

 

* مهاجرت از روستا به پایتخت

کامران ذوالفقاری افزود: در صنعت پوشاک روستای «فیروزکلا سفلی» بخش کجور در زمینه پوشاک در بازار تهران به عنوان یکی از تأثیرگذارترین مناطق روستایی است و بیکاری در این روستا حتی در رده سنی حدود 17 سال نیز صفر است و این رونق تولید پوشاک سبب شد تا بیشتر اهالی این روستا برای کار به تهران بروند در حالی که همین صنعت می‌توانست در بخش کجور باشد و روند مهاجرت را معکوس کند و کسب و کار پایدار را رونق ببخشد که نمونه آن در روستای «قهرود» کاشان قرار دارد که تولیدات در این روستا توسط اهالی انجام گرفته و در تهران پخش می‌شود.

وی عنوان کرد: با حل مشکلات در راه کسب پروانه بهره‌برداری و موانع محیط‌زیستی، می‌توان برای کارآفرینان ایجاد انگیزه کرد تا روستاهای نوشهر هم در زمینه مهاجرت معکوس و توسعه اقتصادی و عمرانی موفق ظاهر شوند

مسؤول هیأت امنای شهرک صنعتی شهید ذوالفقاری در منطقه آبندانک نوشهر یادآور شد: در حوزه صنعت چاپ، جوانان روستای «سریوده» بخش کجور نیز در بخش قابل توجهی از بازار تهران نه تنها بسیار مؤثرند بلکه در هیأت رئیسه اتحادیه‌های پایتخت نیز حضور دارند.

وی بیان کرد: در دیگر صنایع هم جوانان روستاهای «صالحان»، «پیچلو»، «انگیل» و شهر «کجور» بخش عمده‌ای از بازار تولیدی تهران را در دست دارند در حالی که همه این ظرفیت‌های تولیدی را می‌توانیم به روستاهای بخش کجور بیاوریم و در اینجا محصولات مختلف صنعتی، تولید و در تهران توزیع شوند که برای تحقق آن همت و پشتکار مسؤولان شهرستان نوشهر را می‌طلبد.

 

* سمینار کارآفرینان کجوری ساکن تهران

این مسؤول تصریح کرد: در اندیشه برگزاری سمیناری با حضور کارآفرینان بخش کجور ساکن در تهران هستیم تا بتوانیم با کمک آنها موانع موجود بر سر راه بسترهای لازم برای ایجاد کارگاه‌های تولیدی که توسط همین کجوری‌ها در تهران دایر است و رونق دارد را رفع کنیم و همه این امکانات صنایع تولیدی را به روستاهای این منطقه بیاوریم تا فعالیت داشته باشند.

 

* قانون البرز مرکزی مانع بزرگ توسعه صنعت

نماینده خانه صنعت، معدن و تجارت مازندران در نوشهر تأکید کرد: قانون البرز مرکزی مانع بزرگ توسعه صنعت در شهرستان نوشهر است که باید با درایت رفع شود و نویدی برای مردم مناطق شهری و روستایی در حوزه رونق و توسعه صنایع تولیدی باشد.

 

* نداشتن راه دسترسی

وی گفت: راه دسترسی از مهم‌ترین مشکلات برای شهرک صنعتی شهید ذوالفقاری است و شرکت شهرک‌ها و اداره راه‌ دو بار از زیر بار تسطیح راه دسترسی این شرکت شانه خالی کردند والبته گام‌هایی برداشتند ولی به نتیجه مطلوبی نرسیده است.

ذوالفقاری خاطرنشان کرد: در ماه گذشته در اداره کل راه و شهرسازی استان مازندران 5 شهرک را برای حل مشکل راه دسترسی در لیست قرار دادند ولی متأسفانه غرب مازندران و نوشهر در اولویت آنها قرار ندارد.

 

* مصوبه آسفالت راه دسترسی شهرک صنعتی

وی درباره نتیجه برگزاری جلسه هم‌اندیشی مدیران واحدهای تولیدی شهرک صنعتی شهید ذوالفقاری با فرماندار و رؤسای ادارت مرتبط، اظهار کرد: در این جلسه مصوب شد تا اداره راه در برنامه مالی سال 97 که اواخر تیر آغاز می‌شود در کمیته برنامه‌ریزی شهرستان مطرح شود و با تخصیص اعتبار، مشکل راه دسترسی این شهرک برطرف شود که باید منتظر ماند تا ببینیم این اعتبارات تخصیص می‌یابد یا خیر.

 

* محیط‌زیست مخالف صدور مجوزها

مسؤول هیأت امنای شهرک صنعتی شهید ذوالفقاری تأکید کرد: در زمینه صدور پروانه بهره‌برداری واحدهای تولیدی نیز، استعلام از محیط‌زیست یکی دیگر از بزرگ‌ترین مشکلات ما است و محیط‌زیست همچنان مخالف صدور مجوزها است که البته رئیس اداره محیط‌زیست نوشهر اعلام کرد مکاتباتی انجام گرفته تا وسعت 15 هکتاری شهرک صنعتی شهید ذوالفقاری از استعلامات محیط‌زیستی استثنا شود.

 

* مخالفت منابع طبیعی

وی تصریح کرد: صدور سند ششدانگ واحدهای صنعتی این شهرک با مخالفت منابع طبیعی روبه رو شد و علت آن بحث واگذاری برای اسکان دام است در صورتی که همین شهرک سند ششدانگ 15 هکتاری دارد و مقرر شد تا این مشکل هم حل شود.

 

* رکود اقتصادی و آسیب صنعت

ذوالفقاری گفت: با توجه به رکود اقتصادی در جامعه، آسیب زیادی به صنعت طیور رسید که برای برون از این آسیب، یک شرکت هُلدینگ بزرگ اقتصادی کشوری در زمینه تولید طیور با ظرفیت تولید 10 درصد کل جوجه یک روزه کل کشور، را به نوشهر آوردیم و بخشی از کارهای آنها را تقبل کردیم و با پذیرفتن مسؤولیت توسعه بازار برای این شرکت تولیدی، اقدام به مذاکره با واحدهای غیرفعال تولید مرغ گوشتی از «کیاسر» تا «رامسر» کردیم و قرارداد مشارکت بستیم و فعال شدند.

وی افزود: بر این اساس جوجه‌های یک روزه همراه با تأمین خوراک و فروش مرغ‌های تولیدی در تعهد این شرکت قرار دارد و در پایان درصدی را به عنوان حق‌العمل به واحدهای تولیدی می‌پردازد.

نماینده خانه صنعت، معدن و تجارت مازندران در نوشهر، اذعان کرد: غرب مازندران در زمینه صنعت مغفول ماند در حالی که بیشترین ظرفیت در حوزه جغرافیایی و نیروی کار ماهر را داریم اما نتوانستیم استفاده لازم را ببریم و حتی شبکه توزیع در نوشهر نداریم.

 

* بلاتکلیفی 11 ساله زمین 6 هکتاری

وی عنوان کرد: رکود اقتصادی و تورم سبب شده است تا این شهرک صنعتی شهید ذوالفقاری رونق نگیرد با وجود مساحت کمی که دارد در حالی که مزیت‌های ویژه‌ای همچون نزدیکی به بندر نوشهر، ‌جنگل، فاصله اندک با دریا دارد ولی در هنگام واگذاری، خوب و سنجیده عمل نشد و متأسفانه 6 هکتار از اراضی این شهرک فقط به یک شرکت واگذار شد و یازده سال بلاتکلیف مانده است.

 

* توسعه نیافتگی گردشگری

مسؤول هیأت امنای شهرک صنعتی شهید ذوالفقاری افزود: نوشهر سالانه میزبان 12 میلیون گردشگر است ولی در همین راستا صنعتی ایجاد نشد یا توسعه نیافت در حالی که بهترین فرصت برای توسعه و رونق اقتصادی است.

فرماندار نوشهر نیز با اشاره به اینکه بحث راه دسترسی برای توسعه و رونق شهرک صنعتی شهید ذوالفقاری بسیار مهم است، اظهار کرد: باید از همان ورودی این شهرک راه دسترسی همراه با زیباسازی ایجاد شود تا میل و رغبت برای حضور سرمایه‌گذاران به منظور توسعه تولیدی و اقتصادی بیشتر شود.

عبدالصمد صفرنژاد بیان کرد: مدیران شهرستان، نگاه گردشگری به نوشهر دارند و این خیلی با ارزش است و بنابراین شهرک صنعتی شهید ذوالفقاری در منطقه آبندانک نوشهر را علاوه بر صنعتی باید گردشگری هم دید و از این فرصت استفاده بهینه کرد.

وی عنوان کرد: بحث البرز مرکزی در دست شهرستان نیست اما مکاتبات در این زمینه در راستای رفع موانع انجام شده است و در حال پیگیری هستیم.

 

* بلاتکلیفی راه دسترسی کجور

رئیس اداره راه و شهرسازی نوشهر در این جلسه تصریح کرد: راه دسترسی به این شهرک، بخشی از پروژه راه دسترسی مستقیم نوشهر به بخش کجور در روستای «ویسر» است که از 5 کیلومتر، 1.8 کیلومتر آسفالت شد و زیرسازی بخشی دیگر هم توسط پیمانکار انجام شد ولی به دلایل مالی و مسائل زیست‌محیطی جلوی این پروژه گرفته شد و این جاده به حال خود رها شد.

مجتبی شهسواری افزود: در سال گذشته در کمیته برنامه‌ریزی شهرستان نوشهر مبلغ یک میلیارد ریال برای رفع برخی مشکلات این راه مصوب کردیم ولی تخصیص پیدا نکرد و بنابراین بهترین راهکار را در انجام آسفالت به صورت مشارکتی دانستیم تا سریع‌تر کار انجام شود و در این‌باره جلسات متعددی با شهرک صنعتی شهید ذوالفقاری برگزار کردیم و قرار شد تا با کمک‌های ادارات مربوطه، زیرسازی‌ به اتمام برسد و عملیات آسفالت انجام شود ولی تاکنون نتیجه بخش نشد.

وی گفت: به دنبال وقوع سیل و تخریب بخشی از مسیر دسترسی، اعتباراتی از محل حوادثی برای احداث دیواره حفاظتی تخصیص یافت و این جدا از موضوع اعتبارات برای راه دسترسی است.

 

* تعطیلی 6 واحد تولیدی

رئیس شرکت شهرک‌های صنعتی غرب مازندران نیز با اشاره به اینکه در این شهرک تعداد 11 واحد تولیدی وجود دارد، اظهار کرد: از این تعداد تنها 5 واحد فعال هستند که با توان حدود 50 درصد مشغول به کار هستند.

کامران رهبر افزود: همچنین دو واحد تولیدی این شهرک در اختیار بانک قرار دارند و بقیه واحدهای غیرفعال در مرحله دریافت تسهیلات برای فعال شدن قرار دارند.

وی عنوان کرد: راه دسترسی منتهی به این شهرک از معضلات اصلی واحدهای تولیدی صنعتی در شهرک صنعتی شهید ذوالفقاری است که اگر این مشکل برطرف شود بسیاری از واحدهای صنعتی در این منطقه احیاء می‌شوند.

 

* رقابت با بهره تسهیلات روستایی

رئیس شرکت شهرک‌های صنعتی غرب مازندران با بیان اینکه تسهیلات با بهره 18 درصد، رقابت بین واحدهای صنعتی را بسیار سخت می‌کند، گفت: از آنجایی که این شهرک‌ صنعتی در منطقه روستایی واقع شده‌ است بنابراین با ایجاد زیرساخت‌های موجود، اگر واحدهای صنعتی ما بتوانند از تسهیلات روستایی با بهره زیر 10 درصد بهره‌مند شوند مطمئناً شرایط برای رقابت بهتر مهیا می‌شود.

گزارش از محمدحسین ملایی کندلوسی

 

مرجع: فارس


ارسال دیدگاه