به گزارش مازند اصناف؛ اسماعیل خاتمی مقدم در جلسه «پویش مردمی باورهای صنایع غذایی»، وجود هرگونه پالم در تولیدات صنعت لبنیات استان مازندران را تکذیب کرد و افزود: در بررسیهای بهعملآمده و آزمایشات مختلف هیچگونه پالمی در محصولات لبنی استان مازندران مشاهده نشد.
رئیس انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران با بیان اینکه امروزه در صنعت لبنیات از روغنهای گیاهی استفاده میشود گفت: پس از شایعات استفاده پالم در محصولات لبنی، از تولید محصولاتی که دارای پروانه ساخت بودند جلوگیری شد.
وی با تأکید بر اینکه استفاده از نگهدارنده در صنعت شیر، ماست و پنیر غیرمجاز است، افزود: در محصولات مختلف ٨۰ درصد از نگهدارنده گیاهی استفاده میشود.
خاتمی مقدم با اشاره به اینکه تمام چربیهایی که از گیاه خارج میشود مایع است، گفت: ۴۰ درصد از تولید روغن دنیا پالم است.
وی با بیان اینکه در ٢۰ سال گذشته «پالم» رقیب اصلی روغن اروپا شد، گفت: امروزه در جامعه ما فرهنگ مصرف روغن به سمت استفاده از روغن مایع رفت اما در گذشته روغن جامد مصرف میشد.
خاتمی مقدم با اشاره به اینکه در صنعت شیرینیپزی و شیرینیهای خامهای، از ۵ درصد خامه استفاده میشود و بقیه روغن است، ادامه داد: در کیکها و شیرینی خامهای کمتر از ۵ درصد خامه مصرف میشود و ٩۵ درصد روغن است که این مهم برای سلامتی ضرر ندارد ولی سود بیشتری برای قنادان دارد.
وی با بیان اینکه برای تولید روغن، ٩۰ درصد از دانههای روغنی وارد میشود، گفت: ۴۰ درصد از واردات دانههای روغنی پالم است.
خاتمی مقدم شیوه تبلیغات برخی محصولات غذایی را مناسب ندانست و افزود: تبلیغات رویکرد آگاهی بخشی باید داشته باشد اما در تبلیغات، آگاهی نمیرسانیم و این فرهنگ باید ایجاد شود تا درگیر یک سری جوها نباشیم.
مرجع: مهر
ارسال دیدگاه