به گزارش مازند اصناف؛ قربانعلی نعمتزاده امروز درباره 20 فروردین ماه بهعنوان روز ملی فناوری هستهای در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس مازندران، اظهار کرد: این روز یکی از روزهای مهم در تاریخ انقلاب اسلامی بوده که دارای اهمیت ویژهای است و بهعبارتی میتوان از آن باعنوان یوم الله یاد کرد.
وی ادامه داد: شاید افکار عمومی کمتر از کاربردی فناوری هستهای باخبر باشند این فناوری در بحثهای مختلف اقتصادی، کشاورزی، پزشکی و سایر کاربرد فراوانی دارد.
این محقق و پژوهشگر بیان کرد: صنایع هستهای، صنعتی گسترده و چندجانبه است که بالا بردن کیفیت صنایع هایتک و پیشرفته کمک میکند.
نعمتزاده با اشاره به اینکه بیش از 4 هزار نوع دانش فنی مختلف با تکنولوژی فناوری هستهای دخیل است، افزود: بخش کشاورزی یکی از حوزههای گسترده بوده که طیف وسیع و گستردهای در این زمینه ارتباط پیدا میکند.
وی تصریح کرد: یکی از بحثهای کلیدی که چند سالی با انرژی اتمی ایران دربحث ایجاد تنوع ژنتیکی در ارقام مختلف در حال انجام است که بهصورت تخصصی روی برنج با استفاده از اشعه گاما برای ایجاد تنوع در ساختار ژنتیکی گیاه کار میکنیم؛با کمک انرژی هستهای عملکرد میلیونها سال طبیعت در کمتر از دقیقه صورت میگیرد.
رئیس پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری برنج مازندران اضافه کرد: این امکان این فرصت را به دانشمندان و محققان میدهد از این تنوع استفاده کنند که نتیجه کار مشترک ارقام روشن و شهریار برنج بوده که هرکدام از آنان به نام شهدای هستهای نامگذاری شده و دارای ویژگیهای بسیاری خوبی کیفیتی شبیه به رقم طارم است.
نعمتزاده با بیان اینکه در حوزه کشاورزی برای تولید ارقام مقاوم و آفات امراض از انرژی هستهای میتوان استفاده کرد، افزود: بیش از 70 سال است بحث هستهای در حوزه کشاورزی در دنیا کاربرد دارد.
وی افزود: این فناوری برای کنترل آفات بهویژه کرم ساقهخوار با استفاده از عقیمسازی در دنیا برای جلوگیری از سمپاشی و آلودگی محیط زیست بکار گرفته میشود.
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی یادآور شد: همچنین این فناوری در حوزه آب و خاک، نشانهدار کردن کودها با مواد رادیواکتیو، ضدعفونی کردن محصولات کشاورزی و نشانهدار کردن پیشبرهایی برای ردیابی برخی ژنها در گیاهان بهمنظور جلوگیری از آلودگیهای محیط زیست کاربرد دارد.
نعمتزاده خاطرنشان کرد: کاربرد فناوری هستهای در بخش کشاورزی طیف بسیار وسیع و گستردهای بوده بدون اینکه روی کیفیت اثر بگذارد.
وی در پایان گفت: دانش کشاورزی هستهای در کشور چندسالی است روی زبانها افتاده درصورتیکه در دنیا کاربرد فراوانی است.
ارسال دیدگاه