هیچ نیازی به واردات مصالح ساختمانی نداریم
رئيس سازمان نظام مهندسي ساختمان مازندران:

هیچ نیازی به واردات مصالح ساختمانی نداریم

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران با اشاره به شعار سال جدید با عنوان &laquo;حمایت از کالای ایرانی&raquo;، گفت: در کشور ظرفیت&zwnj;های بسیاری در حوزه تولید مصالح ساختمانی در بخش&zwnj;های مختلف ساختمانی وجود دارد و بسیاری از مصالح حتی با برندهای جهانی قابل رقابت بوده و هیچ نیازی به واردات در این بخش وجود ندارد.<br /> <br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ به نقل از روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران، سیف‌الله علی‌نیا در دیدار نوروزی هیأت مدیره سازمان با استاندار و معاون عمرانی استان با قدردانی از استاندار و حمایت‌های معاون عمرانی در اجرای برنامه‌ها و فعالیت‌های سازمان برای دست‌یابی به اهداف قانون اظهار کرد: در پایان اسفند ماه با تشکیل کمیته چهار نفره ، مصوبات بسیار خوبی برای سازمان و جامعه مهندسی استان تصویب شد که همکاری در ساخت‌وساز بافت‌های فرسوده از جمله این مصوبات بوده است.

وی با اشاره به شعار سال جدید با عنوان «حمایت از کالای ایرانی» بیان کرد: در کشور ظرفیت‌های بسیاری در حوزه تولید مصالح ساختمانی در بخش‌های مختلف ساختمانی وجود دارد و در تولید مصالح ساختمانی توفیقات بسیار خوبی داریم و بسیاری از مصالح حتی با برندهای جهانی قابل رقابت بوده و هیچ نیازی به واردات در این بخش وجود ندارد و چناچه وظیفه کنترل و نظارت و هدایت ساخت و ساز در چارچوب قوانین نظام مهندسی همچنان با قدرت در اختیار سازمان باشد تا اقدامات خوبی را در حمایت از کالای ایرانی می‌توانیم داشته باشیم.

عضو شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور افزود: همه ما در ارتباط مستقیم با فعالیت‌های شهرداری‌ها و شوراهای شهر هستیم و تضعیف یک سازمان تخصصی و تقویت یک نهاد عمومی و خدماتی بنام شهرداری‌ها در نهایت سرانجام بهتری را برای حفظ و بهبود ساخت و ساز به دنبال نخواهد داشت.

این مسؤول افزود: اشتغال یکی از مهم‌ترین دغدغه دولت و مجلس است و باید در ابلاغ دستورالعمل‌ها موضوع درآمدی سازمان و انجام رسالت‌های آن و اشتغال پرسنل سازمان لحاظ شود.

 علی‌نیا در مورد بخشنامه وزیر در موضوع تعارض منافع گفت: محروم کردن همه متخصصان با تجربه که ارتباطی با صدور پروانه و کنترل ساختمان ندارند خسارت بزرگی در بهره‌برداری از نیروی انسانی کارآمد می باشد و باید صرفا در ارتباط با افرادی که نقش کنترلی و تصمیم‌گیری در بخش ساختمان و صدور پروانه دارند اعمال شود.

وی با اشاره به اهم فعالیت‌های سازمان در سال گذشته در تمامی حوزه‌ها، افزود: از جمله بخش‌های فعال در این سازمان تحقیق و پژوهش است که این سازمان آمادگی دارد که در زمینه توسعه استان پژوهش‌های مناسبی در حوزه‌های مختلف فنی ، اجتماعی و فرهنگی به انجام برساند.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران اضافه کرد: در حوزه آموزش مهندسان 85 کارگاه با رویکرد آموزش‌های حرفه‌ای  شناسایی شد که از 35 کارگاه برگزار شد و بقیه در سال جاری برگزار می‌شود.

این مسؤول یادآور شد: 274 دوره ارتقا مطابق سرفصل‌های وزارت راه و شهرسازی با مشارکت مجریان آموزشی برگزار شد.

علی‌نیا ادامه داد: تولید برنامه‌های محتوایی از طریق سایت‌های و صدا و سیما با رویکرد حفظ حقوق بهره بردار و شهروندی و معرفی سازمان از جمله فعالیت‌های سازمان در سال گذشته بوده است.

 وی با تاکید بر رویکرد سازمان در زمینه مسؤولیت اجتماعی اظهار کرد: در این زمینه اقدامات مناسبی در حوزه HSE در صنعت ساختمان انجام شد که براساس آن از سال 95 دبیرخانه این موضوع در مازندران مستقر شد و برگزاری همایش ملی در این حوزه نیز از جمله اقدامات این دبیرخانه بوده است.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران ادامه داد: همچنین در سال گذشته همایش ملی برق با حضور بیش از یک‌هزار نفر از مهندسان برق در سراسر کشور برگزار شد که یکی از نشست‌های تخصصی بی‌نظیر در سطح کشور بوده است.

*جامعه مهندسی باید به حاکمیت ضوابط و مقررات ملی ساختمان متعهد باشد

در ادامه این دیدار استاندار مازندران با حمایت از جامعه مهندسی و سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران، اظهار کرد: جامعه مهندسی باید به حاکمیت آیین‌نامه و ضوابط و مقررات ملی ساختمان متعهد بوده و سازمان نظام مهندسی نیز پایش کند.

محمد اسلامی با تاکید بر ضرورت تولید محتوا در استقرار مقررات بیان کرد: با توجه به متفاوت بودن اقلیم مازندران باید پژوهش‌هایی به انجام برسد و تولید محتوا صورت گیرد تا عمر مفید ساختمان افزایش یافته و از فرسوده شدن زود هنگام آنها جلوگیری شود.

وی با تاکید بر اهمیت سامان‌دهی ساخت‌وساز و داشتن بناهای فاخر در دوره کنونی، گفت:ساختمان‌های جدید باید با دانش روز ساخته شده و دانش‌ها به مهارت تبدیل شوند.بناهای فاخری که در گذشته ساخته شده‌اند باید به عنوان دستاورد حفظ و مستند شده و به علم روز آغشته شوند.

استاندار مازندران افزود: حرف و مشاغل باید در مازندران بازیابی شده و متناسب با اقلیم دستورالعمل مناسب تولید و منتشر شود. با جایگاه قانونی که داریم صرف‌نظر از کشمکش‌های وزارت‌خانه و سازمان نظام مهندسی این موارد را پیش ببریم تا ساخت‌وساز را از سوداگری جدا کنیم، ساخت‌و ساز حرفه مقدسی است و باید توسط افرادی که اهلیت دارند صورت گیرد و نباید در انحصار یک عده خاص باشد.

این مسؤول با تاکید بر ضرورت خروج از رکود در حوزه ساخت‌وساز، خاطرنشان کرد: بخش عمران و ساختمان حدود40 درصد سهم اقتصاد کشور را به خود اختصاص می‌دهند و رکود ساخت‌وساز به بیکاری مهندسان دامن می‌زند.

اسلامی با بیان اینکه چندین سرفصل برای خروج از رکود تعریف شده، اضافه کرد: مهم‌ترین آن بافت فرسوده است. با هماهنگی که  با بانک‌ها صورت گرفته مقرر شد 15هزار میلیارد تومان از منابع بانک‌ها به‌منظور توسعه زیر‌ساخت‌های استان صرف شود که این بودجه مناسبی برای ساخت 14 دهکده توریستی و 40 شهرک که مصوبه دولت و شورای شهرسازی است می باشد.

وی ادامه داد: در استان 38 شهر بافت فرسوده داریم و باید کاری کنیم که حداکثر کیفی‌سازی و ارتقا در شهرها صورت گیرد تا از دست‌اندازی به زمین های کشاورزی و حاصل‌خیز جلوگیری شود. با ایجاد ارزش افزوده برای کسانی که می‌خواهند سرمایه گذاری کنند رونق ساخت‌وساز در استان اتفاق می افتد و نظام مهندسی به‌عنوان خزانه فکری و نظارتی می‌تواند نقش ماندگاری را در در این زمینه در استان اجرا کند.

استاندار مازندران افزود: باید موتور ساخت‌وساز روشن شود و با کمک سازمان فنی‌وحرفه ای حرف و مشاغل بازآفرینی شوند و این موضوعات می‌توانند پاسخی برای رفع رکود و بیکاری، تمدن سازی و نوسازی شهرها باشد.

وی با اشاره به موضوع اشتغال مهندسان جوان، افزود: در این حوزه باید برنامه‌ریزی و تصمیمات لازم گرفته شود و در نظام ارجاع ترتیبی صورت گیرد که آورده‌ای داشته باشند.

*محدودیت درآمدی مانع از ارائه خدمات می‌شود

 معاون امور عمرانی استانداری مازندران نیز در ادامه این دیدار از همکاری سازمان در خصوص ساخت‌و سازهای بافت فرسوده تشکر کرد و سازمان نظام مهندسی را یک سازمان پویا و تاثیرگذار در بخش ساخت‌وساز معرفی کرد.

علی نبیان با اشاره به اقدامات حمایتی سازمان و جامعه مهندسی استان، گفت: با نگاه مثبتی که در مهندسان وجود دارد ما توانستیم مصوبه خوبی در کمیته چهارنفره در رابطه با حمایت افراد تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد داشته باشیم.

وی از همکاری بسیار خوب سازمان در رابطه با ساخت زائرسرای مشهد تشکر کرد و گفت: با ابلاغیه‌ای که وزیر راه و شهرسازی تدوین کرد با توجه به ایجاد محدودیت در منابع درآمدی سازمان ، سازمان قادر به ارائه خدمات در انجام رسالت خود نخواهد بود و باید در این زمینه از سازمان پشتیبانی کرد.


ارسال دیدگاه