به گزارش مازند اصناف؛ امروز تعدای از کارگران کشت و صنعت شمال معروف به کشت و صنعت غنچه که روغنهای خوراکی تولید میکند در مقابل فرمانداری میاندورود در اعتراض به اخراج از شرکت تجمع کردند.
این کارگران در گفتوگو با خبرنگار ما، اظهار کردند: مدیران شرکت در ابتدای سالجاری حدود 55 نفر از نیروهای شرکت را اخراج کردند.
یکی از این کارگران بیان کرد: در سال گذشته تصمیم گرفتند 150 نفر را از شرکت اخراج کنند که با اعتراضات صورت گرفته این کار تا پایان سال گذشته انجام نشد اما پایان سال اعلام کردند که 55 نفر نباید از سال جدید سر کار حاضر شوند و اخراج شدند.
کارگر اخراجی شرکت غنچه، گفت: نیروهایی که اخراج شدند بین 13 تا 21 سال سابقه کار دارند و امروز که سن آنها از تغییر شغل گذشته کجا و بهدنبال چه کاری بروند.
وی خاطرنشان کرد: مدیران شرکت میگویند چون قیمت دلار افزایش پیدا کرده اما قیمت روغن تغییر چندانی نکرده است به همین دلیل تولید به صرفه نیست.
این کارگر شرکت که نخواست نامش منتشر شود، افزود: سال 90 که شرکت را تعطیل کرده بودند مدیرعامل وقت شرکت تعهد داده بود 320 نفری که از 700 نیروی کار، باقی مانده بودیم را به هیچ وجه اخراج نکند.
وی تاکید کرد: با وجود تعداد کم نیرو بیشترین تولید را داشتیم و روزانه به طور میانگین حدود 400 تن تولید داشتیم و به همین دلیل کارگران اضافه کاری زیادی داشتند تا تولید بیشتری داشته باشیم و گاها به اجبار تا نیمههای شب کار میکردیم و اگر مرخصی میخواستیم به ما نمیدادند و هر زمان خودشان میخواستند به ما مرخصی میدادند.
یکی دیگر از کارگران اخراج شده این شرکت، اظهار کرد: کارگران شرکت تا سال 93 مشمول بیمه سخت و زیانآور بودند اما از آن سال به بعد این بخش از بیمه آنها حذف شد و در زمان بازدید کارشناسان از شرکت برای تایید شرایط سخت و زیان آور بودن، مدیران شرکت دستگاهها را خاموش میکردند تا کارشناسان صدای زیاد دستگاه که میتوانست شرایط سخت را تایید کند، نشنوند.
وی بیان کرد: بعد از تعطیلات چهار روزه عید آمدیم فرمانداری تا اعتراض خود را مطرح کنیم که به ما گفتند برای امروز 15 فروردین در داخل فرمانداری با حضور مدیرعامل شرکت، رئیس اداره کار و فرماندار جلسهای تشکیل خواهد شد اما امروز نه فرماندار حضور دارد و نه مدیرعامل شرکت.
این کارگر با بیان اینکه از زمان تحویل شرکت به مدیران جدید چند بخش از شرکت مانند کارتنسازی، صابونسازی، روغنکشی و تزریق پلاستیک در این شرکت تعطیل شده است، افزود: بخشهایی مانند کارتنسازی که دستگاههای آن را به کرمانشاه منتقل کردند و از آنجا کارتن میآورند، بخش روغنکشی که دستگاههای آن به سمنان منتقل شدند و در آنجا روغن کشی صورت میگیرد و با کامیون به شرکت منتقل میشود، بخش صابونسازی نیز تعطیل شد و همچنین بخش تزریق پلاستیک که درپوش ظرف روغن تولید میشد به کرمانشاه منتقل شد.
وی تصریح کرد: کارگران اخراج شده بومی منطقه هستند اما کارگرانی که از استانهای دیگر در شرکت حضور دارند اخراج نمیشوند.
بنا به شنیدهها قرار است روز شنبه 18 فروردین جلسه شورای تامین در این خصوص برگزار و همچنین جلسه دیگری با حضور نمایندگان کارگران با مدیران شرکت و مسئولان مربوطه در فرمانداری برگزار شود.
میانخبر
ارسال دیدگاه