به گزارش مازند اصناف؛ طی هفته های گذشته عبدالصمد خرمآبادی معاون دادستان کل کشور ودبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در یادداشتی در کانال شخصیاش در شبکه اجتماعی داخلی سروش به موضوع فیلترینگ توئیتر و یوتیوب اشاره کرد و نوشت: «این روزها خبرنگاران محترم مکررا سوال می کنند آیا قرار است موضوع رفع فیلتر توئیتر و یوتیوب به تازگی در کارگروه تعیین مصادیق ویا شورای عالی فضای مجازی مطرح شود؟
پاسخ این است که توئیتر ویوتیوب در اجرای دستور مراجع قضایی فیلتر شده اند و مراجع دیگر نمی توانند در اموری که توسط مراجع قضایی تعیین تکلیف شده اند دخالت نمایند.
وی در ادامه نوشته است که علت فیلتر توئیتر و یوتیوب عدم تبعیت آنها از قوانین کشور و جلوگیری از انتشار میلیونها محتوای مجرمانه و سدکردن راه جاسوسی, نفوذ و تسلط بیگانگان بر فضای مجازی کشور بوده است.
خرم آبادی همچنین تأکید کرده است که نه تنها توئیتر و یوتیوب رفع فیلتر نخواهند شد بلکه در آستانه ورود به سال 1397, اتفاق نظر بی نظیری بین مسئولین برای قطع تسلط و نفوذ دشمن برفضای مجازی کشور ایجاد شده است.
با تمیهداتی که بعمل آمده و در حال انجام است ان شاء الله بزودی زود شاهد تحولی عظیم در خصوص نجات فضای مجازی کشور از سلطه و نفوذ برخی از شبکه های اجتماعی بیگانه و مهاجرت مردم ازشبکه های خارجی به شبکه های داخلی خواهیم بود.
آنچه که طی ماه های گذشته افتاده است زنگ خطرها و هشدارهای جدی را برای مسئولین به صدا در آورده همچنان که دیده شد با بروز اغتشاشات اخیر در تهران و تعدادی از شهرستان های کشور در بستر تعدادی از شبکه های اجتماعی مانند تلگرام، این شبکه های اجتماعی فیلتر شدند و این غائله به پایان رسید.
حقیقیت این بود که تلگرام بستر بسیاری از جرم ها در کشور شده بود که تا کنون مدیر آن حاضر به همکاری با ایران نشده و از همین رو انتظار می رفت مانند سایر کشور ها این شبکه اطلاع رسانی فیلتر شود اما تا کنون مسئولان تن به فیلتر شدن این فضا نداده بودند.
از طرف دیگر در ماجرای تجمع دراویش هم نقش چند کانال تلگرامی به شدت مشخص بوده و علت ادامه دار شدن این اغتشاشات سازماندهی این افراد از طریق این کانال ها بود.
یکی از مطالبات رهبر انقلاب در سال های گذشته کنترل فضای مجازی در کشور بوده است؛ ایشان اخیراً در یکی از دیدارهای خود تاکید کردند: کسی مخالف استفاده از فضای مجازی نیست بلکه موضوع اصلی این است که در چنین عرصهای که لغزشگاه است باید زمینه استفاده صحیح فراهم شود نه آنکه فضای مجازی به صورت رها و غیر قابل کنترل باشد.
رهبر انقلاب اسلامی با گلایه از وزارت ارتباطات و شورای عالی فضای مجازی گفتند: کسی به دنبال بستن فضای مجازی نیست؛ زیرا این کار عاقلانه نیست اما چرا هنگامیکه کشورهای دیگر برای حفاظت از فرهنگ خود، در استفاده از فضای مجازی چارچوبهایی قرار میدهند، ما فضای مجازی را رها کردهایم؟
اشاره خرم آبادی به خبرهای خوش در زمینه فضای مجازی می تواند نوید بخش محقق شدن منویات رهبر انقلاب در زمینه فضای مجازی باشد؛ در همین راستا شاید بتوان راه اندازی اینترنت ملی، افزایش حمایت ها از شبکه های پیام رسان داخلی و هکچنین ایجاد محدودیت برای برخی از سرویس های خارجی را یکی از این اخبار خوش دانست.
در سال 96 و با بروز اتفاقات امنیتی در بستر تلگرام و برخی از شبکه های اجتماعی که سرور آنها در خارج از کشور بود، ضرورت محدودیت این فضا و همچنین تلاش برای حمایت از شبکههای پیام رسان داخلی بیشتر از گذشته مشخص شد.
همه این حوادث و اتفاقات باعث به وجود آمدن این تفکر شد که تلگرام باید به زودی جای خود را به یک پیام رسان داخلی بدهد؛ در همین راستا روز گذشته علاء الدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: تلگرام جای خود را به یک سامانه مشابه ملی خواهد داد و فکر می کنم این اتفاق حداکثر تا پایان ماه جاری بیافتد.
وی تصریح کرد: این موضوع به لحاظ امنیت ملی ما مهم است، با توجه به نقش مخربی که تلگرام در بحران های سال گذشته در کشور داشت و هم اینکه ما امروز در فضای مجازی به این توانمندی رسیده ایم که یک سامانه ملی را تعریف کنیم؛ مانند سروش و ظرفیت های دیگر.
وی تصریح کرد: در رابطه با نگرانی هایی که رسانه های بیگانه بیشتر به آن دامن می زنند که سامانه های داخلی ایمن نیست و یا مسائلی از این گونه، به لحاظ بستر سازی فنی و سالم بودن محیط آن، کار گسترده ای دارد صورت می گیرد.
از روز گذشته تا کنون تعداد زیادی از کاربران شبکه های اجتماعی پیام رسان های داخلی را نصب کرده و در حال کوچ از تلگرام هستند؛ امید است پیام رسان های داخلی با حداکثر سرعت و قدرت بتوانند جایگزین پیام رسان های غربی شوند.
مرجع: راه دانا
ارسال دیدگاه