هنر دست قابل قیمت‌گذاری نیست/ جولان چشم بادامی‌ها در بازار صنایع دستی
معاون اداره کل گردشگري مازندران:

هنر دست قابل قیمت‌گذاری نیست/ جولان چشم بادامی‌ها در بازار صنایع دستی

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">معاون صنایع&zwnj;دستی اداره&zwnj;کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران گفت: هنر دست قابل قیمت&zwnj;گذاری نیست ولی با این وجود شاهد عرضه صنایع دستی چینی هستیم که بازار را فراگرفته است که با توجه به قیمت پایین موجب جلب نظر مشتریان می&zwnj;شوند.<br /> <br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف حسین ایزدی اظهار کرد: صنایع‌دستی یکی از اسناد هویتی تاریخی کشور و در حقیقت از افتخارات کشور محسوب می‌شود.

وی بیان کرد: صنایع‌دستی نشان‌دهنده هویت و تاریخ ناب مردم ملت بوده که نشات‌ گرفته و حاصل ذوق و خلاقیت هنرمندان است و آداب رسوم سنن فرهنگی منطقه  را نشان می‌دهد.

*انقراض برخی از رشته‌های صنایع دستی در گذر زمان

معاون صنایع‌دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران با اشاره به اینکه 80 رشته مصوب صنایع دستی در مازندران داریم، اضافه کرد: برخی از رشته‌های صنایع دستی ازجمله حصیربافی و نمدمالی با گذر زمان در حال انقراض بوده که در حال بررسی و احیای دوباره این رشته‌ها هستیم.

ایزدی تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که هنرمندان ما را از  رقابت کنار می‌زنند قیمت بالا صنایع دستی است، چرا که به تولید انبوه نرسیده و بازار رقابتی ندارد.

*جولان چشم بادامی‌ها در بازار صنایع دستی

وی با تأکید بر اینکه به‌طور حتم هنر دست قابل قیمت‌گذاری نیست، خاطرنشان کرد: شاهد عرضه صنایع دستی چینی هستیم که  بازار را فراگرفته است که با توجه به قیمت پایین موجب جلب نظر مشتریان می‌شوند.

معاون صنایع‌دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران بیان کرد: براساس ماده سه قانون حمایت دستگاه‌های دولتی و بانک‌ها از صنایع دستی استفاده کنند که این موضوع به رونق صنایع دستی داخل کمک می‌کند.

*تولیدکننده نباید دغدغه فروش محصول داشته باشد

ایزدی با اعلام اینکه تولیدکننده نباید دغدغه فروش محصول داشته باشد، افزود: باید مصرف‌کنندگان کالای ایرانی بخرند و به کالای ایرانی رجوع کنند و تولیدکنندگان نیز درمقابل ذائقه بازار را بشناسند و منطبق با شناخت بازار تولید را بالا ببرند.

وی یادآور شد: بسته‌بندی مناسب ازجمله مشکلات ما محسوب می‌شود که در نگاه نخست، نظر بیننده را جلب می کند و جلوه زیبایی دارد که در این زمینه آموزش‌هایی در دستور کار ما قرار دارد.

معاون صنایع‌دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران اظهار کرد: دولت تسهیلاتی با کارمزد چهار، هشت و 10 درصد در نظر گرفته که اگر استمرار داشته باشد مفید خواهد بود که این تسهیلات در قابل طرح پشتیبان، بسته حمایتی روستایی و طرح کارآفرین به صنعت‌گران ارائه می‌شود.

ایزدی ادامه داد: کمیته طراحی در اداره کل گردشگری مازندران تشکیل شده و آموزش طراحی، بسته‌بندی و برندسازی داریم که به‌صورت رایگان است.

وی با اشاره به اینکه فروش اینترنتی و تجارت الکترونیک در دستور کار ما قرار دارد، افزود: برخی از شرکت‌ها  به‌عنوان واسطه‌ها در این زمینه وارد عمل شدند.

*حذف بیمه برخی هنرمندان

معاون صنایع‌دستی اداره کل گردشگری مازندران تصریح کرد: حدود 12هزار هنرمند و صنعتگر در مازندران داریم  که از این تعداد قبلا حدود 7 هزار زیرپوشش بیمه بودند ولی از این تعداد بیمه 4 هزار و 700 نفر حذف شده و منتظر هستند تحت پوشش قرار گیرند البته دولت در این زمینه قول داده که  سال آینده با توجه به قانون بیمه خواهند شد.

ایزدی با بیان اینکه تاکنون 12 هزار نفر پروانه افرادی و کارگاهی دریافت کردند، افزود: برخی از هنرمندان دارای کارت شناسایی هستند که فعالیت در زمینه صنایع دستی به عنوان شغل دوم آنان محسوب می‌شود.

وی یادآور شد: 66 نفر در قالب بسته پشتیبان از 20 تا 150 میلیون تومان تسهیلات دریافت کردند و پرداخت تسهیلات 500 نفر از هنرمندان نیز در قالب بسته حمایتی روستایی در حال انجام است.

معاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران با اعلام اینکه تاکنون 70 نفر از هنرمندان صنایع‌دستی نشان مرغوبیت کالا ( مهر اصالت یونسکو) دریافت کردند، افزود: به‌عنوان نمونه  دهکده سفال در تنکابن، کارگاه نمدمالی در رامسر و کارگاه فلزکاری در بابلسر دارای برند جهانی تولید هستند.

*راه‌اندازی بازارچه دائمی صنایع دستی در بوستان ولایت ساری

ایزدی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه برای ایام نوروز برپایی 22 بازارچه نوروزی در دستور کار قرار دارد، ادامه داد: این بازارچه‌ها در شهرهای رامسر، نوشهر، چالوس، ساری و عباس‌آباد بهشهر به‌صورت ملی و در سایر شهرها به‌صورت استانی برپا می‌شود.

وی با اعلام اینکه بازارچه دائمی صنایع دستی در بوستان ولایت ساری راه‌اندازی می‌شود، گفت: مهم‌ترین موضوع این است که افراد صنایع دستی ایرانی را خریداری کنند چراکه این کار موجب رونق این هنر بومی و فاخر خواهد شد.

 

مرجع: فارس


ارسال دیدگاه