قیمت مرغ باید افزایش یابد/ نگاه تولیدکننده به بازار شب عید است
مديرعامل اتحاديه سراسري مرغداران گوشتي کشور:

قیمت مرغ باید افزایش یابد/ نگاه تولیدکننده به بازار شب عید است

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور با تأکید بر اینکه قیمت مرغ باید افزایش یابد تا تولیدکننده بیش از این از جیب پرداخت نکند،گفت: تولیدکنندگان مرغ گوشتی از قیمت تحمیلی غیرکارشناسی رنج می&zwnj;برند و محصولات خود را زیر هزینه تمام شده عرضه می&zwnj;کنند.<br /> <br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ همه ما این موضوع را قبول داریم که حق تولیدکننده این است با توجه به زحمات و مشقاتی که متحمل می‌شود بتواند از تولید خود سود ببرد و از سوی دیگر انتظار مصرف‌کنندگان این است که نیاز مصرفی خود را با قیمت مناسب خریداری کنند ولی برای تولیدکنندگان مرغ حکایت دیگری دارد.

طی سال‌های گذشته تولیدکنندگان مرغ مازندران با وجود تلاش‌های بسیار متحمل خسارت شدند ولی با این وجود دم بر نیاوردند و با هم به تولید خود ادامه دادند.

بحث افزایش قیمت جوجه از آذر ماه سال گذشته به  مشکلات تولیدکنندگان مرغ مازندران افزوده شده است که مجبور شدند جوجه‌های با قیمت‌ 2 هزار و 700 خریداری کنند و با احتساب نهاده‌ها و سایر مخارج محصول خود را با قیمت پایین‌تر از هزینه‌های تمام شده به فروش برسانند.

همه تولیدکنندگان معمولا به بازار شب عید چشم دارند و از چند ماه قبل برنامه‌ریزی می‌کنند تا بتوانند سودی به‌دست آورند تا جبران ضرر و زیان ماه‌های قبل شود ولی امسال با توجه به این موضوع علاوه بر بالا رفتن قیمت جوجه، افزایش قیمت نهاده‌ها به آن اضافه شده است و از سویی دیگر مرغ با همان قیمت گذشته در حال فروش است.

با توجه به تلاش تولیدکنندگان برای تداوم تولید می‌بینیم که بازار با آنان همراهی ندارد؛ درست است شاهد افزایش قیمت مرغ در بازار هستیم ولی این محصول با همان قیمت قبل از مرغداران در حال خرید است به این معنا که سودی نصیب تولیدکنندگان نمی‌شود.

قیمت مرغ طی کمتر از یک ماه گذشته به 8 هزار تومان رسیده است ولی با همان قیمت قبل از تولیدکنندگان خریداری می‌شود که جای این سؤال را به وجود می‌آورد که این سودها به جیب چه کسانی می‌رود؛ در حالی‌که نخست باید سود هرچند اندک نصیب تولیدکنندگان شود.

 

*نگرانی تنظیم بازار و قیمت

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور در این‌باره در گفت‌‌وگو با فارس، اظهار کرد: باید تولیدکنندگان در حاشیه امن قرار گیرند تا مصرف‌کنندگان نیز در حاشیه امن قیمتی قرار گیرد.

عطاءالله حسن‌زاده با اشاره به اینکه هزینه تمام شده هر کیلو مرغ درب مرغداری منهای سود مرغدار است، اضافه کرد: امروز مرغ با قیمت 5 هزار و 100 تا 5 هزار و 300 تومان با احتساب خرید هر قطعه جوجه با قیمت 2 هزار و 700 تومان درب مرغداری در حال فروش است.

وی با بیان اینکه نهاده‌های دامی با توجه به نوسانات قیمتی باید قیمت ثابتی داشته باشد، تصریح کرد: قیمت سویا طی 10 روز گذشته از 300 تا 500 تومان افزایش قیمت داشت که این موضوع نگرانی‌های را برای تولیدکنندگان مرغ مازندران به وجود آورده است.

رئیس اتحادیه مرغداران مازندران با اعلام اینکه وقتی نگرانی تنظیم بازار و قیمت داریم باید تمامی آیتم‌ها در این زمینه درنظر گرفته شود، خاطرنشان کرد: نگاه تولیدکننده به شب عید است تا بتواند حداقل سود را دریافت کند.

*تولیدکنندگان مرغ نگاه‌شان به بازار عید بود

حسن‌زاده تصریح کرد: امروز تولیدکنندگان مرغ گوشتی کشور در حال متضرر شدن هستند و همه نگاه‌شان به عید بود که سودی کسب کنند ولی در حال ضرر کردن هستند؛ در چنین شرایطی بازار به هزینه تولید نگاه نمی‌کند.

 وی با اشاره به اینکه افزایش هزینه‌های تولید اثر خود را در بازار گذاشته است، اظهار کرد: پیام ما این است اگر مرغ ارزان می‌خواهیم مصرف کنیم نهاده ارزان در اختیار مرغدار قرار دهیم.

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی یادآور شد: آنچه امروز هزینه تمام شده  را بالا می‌برد نوسانات قیمت نهاده‌‌ها با توجه به علوفه وارداتی است؛ چرا که اینها هزینه پنهان تولید است که بازار آن را نمی‌بیند.

حسن‌زاده با تأکید بر اینکه قیمت مرغ باید افزایش یابد تا تولیدکننده بیش از این از جیب پرداخت نکند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر تولیدکنندگان مرغ گوشتی از قیمت تحمیلی غیرکارشناسی رنج می‌برند و محصولات خود را زیر هزینه تمام شده عرضه می‌کنند.

مرغ طی دوره‌های گذشته قیمت‌های مختلفی را تجربه کرده است و حتی به 9 هزار تومان نیز در بازده‌ای از زمان رسید ولی سودی نصیب تولیدکنندگان نشده است.


ارسال دیدگاه