به گزارش مازند اصناف؛ محمدرضا شعبانی درخصوص وضعیت صادرات مرکبات و میزان آن طی سالجاری اظهار کرد: امسال از صادرات خبری نبود، یعنی رقمی نیست که قابل بیان باشد.
برای صادرات دیر جنبیدیم/ مشوقهای صادراتی دیر ابلاغ شد
وی افزود: در این موضوع، هم دیر جنبیدیم و هم با اینکه از قبل میدانستیم محصول ما زیاد است و باید برای بهبود وضعیت قیمت، صادرات داشته باشیم، اما متأسفانه میزان صادرات ما قابل توجه نبود.
مدیرعامل اتحادیه باغداران مازندران مازندران خاطرنشان کرد: مشوقهای صادراتی و دستورالعملهای آن دیر آمد، یعنی بهجای اینکه این مشوقها و دستورالعملهای آن در مردادماه امسال میآمد، آبان ماه رسید.
شعبانی ادامه داد: پرتقال و مرکبات پس از چند ماه انبارداری، دیگر قابلیت صادرات ندارد، چراکه باید دوباره بستهبندی و از طریق زمینی یا کشتی چند روز را طی کند و به کشور مقصد برسد که از کیفیت آن میکاهد. باید طوری برنامهریزی میشد که ما حدفاصل ماه 8 الی 11 صادراتمان انجام میشد.
زمان را از دست دادیم/تا اردیبهشت 97 ذخیره داریم
وی ضمن ابراز گلایه بیان کرد: بهجای اینکه برنامهها قبل از فصل برداشت انجام شود، تازه بعد از برداشت به فکر میافتیم و کار در پروسه اداری ما گیر میکند و زمان را از دست میدهیم.
مدیرعامل اتحادیه باغداران مازندران بیان کرد: ذخیره انبارهای ما زیاد است و تا اواخر اردیبهشت سال 97 پرتقال در بازار داریم، هر چند امسال بازار خوبی نداریم و شاهد بازار سنگینی هستیم.
بازار مرکبات سنگین است/ قیمتها جبران هزینهها را نمیکند
شعبانی درباره وضعیت قیمت مرکبات طی سالجاری بیان کرد: قیمتها خوب نیست، آنهایی که برداشت کردند و در انبارها ذخیره کردند، طبیعتا متحمل هزینه انبارداری، کارگر، حملونقل، اجاره، برق و غیره شدهاند که ناراضیاند؛ چرا که این قیمت هزینههاشان را جبران نمیکند و از سویی دیگر نیز هم کشش بازار سنگین است و هم قدرت خرید مردم پایین آمده است.
وی با بیان اینکه قیمت مرکبات طی سالجاری بین یکهزار و 200 الی یکهزار و 400 بود که برای سبدهای تک رج به یکهزار و 500 هم رسید، گفت: قیمت عمومی مرکبات در انبارها بین یکهزار تا یکهزار و 150 تومان بود که قیمت سر باغ این محصول حدود 500 الی 600 تومان بود.
تولید سالانه 1.5 میلیون تن مرکبات در مازندران
مدیرعامل اتحادیه باغداران مازندران در خصوص میزان تولید مرکبات طی سالجاری اظهار کرد: میزان پیشبینی سالجاری یکونیم میلیون تن بود که همین عدد صحیح است و حدود 75 هزار هکتار از اراضی باغی استان به مرکبات اختصاص دارد.
شعبانی اضافه کرد: از لحاظ درآمدی ما در سال گذشته، میوه نداشتیم و بیپول بودیم، اما طی سالجاری، میوه داشتیم و باز هم بیپول هستیم.
نگاه خوبی به باغداری نداریم/ نیاز مبرم به برنامهریزی ثابت و بلند مدت
وی تأکید کرد: در مجموع وضع باغبانی ما خوب نیست. توجه خوبی به باغداران جتی در سطح کشور نمیشود، نگاه خوبی نداریم. ما برنامهریزی بلند مدت خوبی نداریم.
مدیرعامل اتحادیه باغداران مازندران با بیان اینکه ما حتما باید برنامهریزی ثابت و بلندمدت داشته باشیم، تصریح کرد: باید به این نکته توجه داشته باشیم که اگر این میوهها را نداشته باشیم از یک سو دولت باید واردات داشته باشد که منجر به هزینه برای کشور میشود و از سوی دیگر، مصرفکننده این میوهها نیز باید متحمل هزینه چند برابری برای خرید محصول شوند.
شعبانی افزود: در مجموع و در بخش مرکبات، 170 هزار بهرهبردار و باغدار مشغول فعالیت هستند که امیدواریم با لطف خداوند، همت باغداران و حمایت دولت شاهد سال پر رونقی در سال آینده باشیم.
حال خوب کیوی در سال 96/ هندوستان و اروپا مقصد صادرات کیوی مازندران
مدیرعامل اتحادیه باغداران مازندران در بخش دوم این گفتوگو در خصوص وضعیت صادرات کیوی اظهار کرد: خوشبختانه وضعیت کیوی طی سالجاری رو به بهبود بود.
شعبانی خاطرنشان کرد: طی سال 96 بازار جدیدی برای صادرات هم در هندوستان و هم در اروپا پیدا شد که اوضاع باغداران کیوی را رونق بخشید.
صادرات 11 ماهه کیوی مازندران به 60 هزار تن رسید
وی با بیان اینکه طی 11 ماهه سالجاری، میزان صادرات ما عالی بود، تصریح کرد: در این بازه زمانی، بیش از 60 هزار تن صادرات این محصول را داشتیم که پیشبینی میشود این رقم تا پایان سال به 90 هزار تن نیز برسد.
مدیرعامل اتحادیه باغداران مازندران به قیمت خوب و مطلوب کیوی طی سال 96 اشاره و بیان کرد: قیمت کیوی در سردخانهها بین 2 هزار و 300 الی 2 هزار و 600 تومان بود.
شعبانی در پایان گفت: 6 هزار و 500 هکتار از اراضی باغی مازندران به کشت کیوی اختصاص دارد.
*********************
گفتوگو: مجتبی قربانی
********************
مرجع: بلاغ
ارسال دیدگاه