به گزارش مازند اصناف یاور محبینیا در گفتوگو با خبرنگاران، با اشاره به مشکلات اقتصادی متعدد صنف پارچه فروش، اظهار کرد: در سالیان اخیر، فعالان این صنف با چنان رکودی مواجه شدهاند که توان مدیریت آن از یَدِ اختیار فعالان عرصه مذکور خارج شده و به نوعی ما تنها ناظر بر کسادیِ موجود هستیم و هر تدبیری که برای جلب مشتری اتخاذ میکنیم، راه به جایی نمیبرد.
وی افزود: در شرایطی که تقاضایی برای خرید وجود ندارد، مشکلات اقتصادی فعالان این صنف نیز مضاعف خواهد شد و بهصورتهای مختلف همچون برگشت خوردن چکهای صادره و یا پاس نشدن آن بروز پیدا میکند.
این فعال صنف فروش پارچه ادامه داد: برگشتن خوردن چکها در صنف مذکور به دلیل عُرفِ نانوشتهای که در استفاده از این اوراق در بازار پارچه وجود دارد، به یک پدیده نامطلوب و ناخوشایند مبدل شده است.
به گفته محبینیا، چندی پیش، از سوی مسئولان اتحادیه صنف بنکداران و طاقه فروشان پارچه، از تعطیلی دو هزار و 500 واحد پارچه فروشی از میان هفت هزار واحد فعال در این رسته خبر داده شد که مجموعه این نارساییها گواهی است بر عمق چالشها و مصائب صنف پارچهفروشان در این حال و روز اقتصادی،که امید آن داریم هر چه زودتر مرتفع شود.
وی اضافه کرد: در شرایطی که شاهد مدلها و تنوع بسیار کثیر در واردات محصولات چینی هستیم، اقبال مردم به خرید البسه آماده و امتناع از خرید پارچه و سفارش دوخت به خیاطیها بیش از گذشته خواهد بود.
این فعال در صنف پارچه فروشی بیان کرد: به واقع با در نظر گرفتن مشکلات حلقه توزیع، این واقعیت تلخ، ملموس میشود که درگیر شدن این صنف با رکود و کسادی نه تنها صنعت نساجی، بلکه صنف خیاطان را نیز با مشکلات عدیده مواجه میکند، زیرا حلقه صنعت نساجی، توزیع و دوخت لباس، به مثابه زنجیرهای به هم پیوسته از یکدیگر تاثیر میگیرند.
در همین راستا، علی سماواتی، توزیعکننده عمده پارچه در غرب استان تهران با اشاره به نقش تحولات اجتماعی و فرهنگی سالیان اخیر و تغییر سبک زندگی مردم در کسادی بازار پارچه اظهار کرد: بدون تردید، بازار پارچه نیز از وضعیت کلان اقتصادی کشور تاثیر میگیرد و در بستری که شاهد بروز مشکلات متعدد اقتصادی هستیم، آسیبپذیر شدن بازار مذکور در تلاطمات اقتصادی دور از ذهن نخواهد بود.
وی افزود: برای برون رفت از این معضل در گام اول باید جلوی واردات بیرویه گرفته شود و تعرفه واردات پارچه با افزایش هر چه بیشتری همراه شود، زیرا در شرایطی که توان و بنیه تولید داخلی کشور امکان تهیه و تامین پارچه مورد نیاز را دارد، هیچ ضرورتی برای عرضه و توزیع پارچههای خارجی چینی وجود ندارد.
این توزیعکننده عمده پارچه در غرب استان تهران بیان کرد: فرهنگسازی و آگاه سازی عموم مردم به اهمیت صنعت نساجی و نقش بسیار موثر این صنعت دراشتغالزایی از دیگر الزاماتی است که با اتکای به آن میتوان به تشویق و ترغیب شدن هر چه بیشتر مردم به خرید پارچههای ایرانی امیدوارتر شد.سماواتی ادامه داد: ارائه تسهیلات کم سود و موثر و حمایت هر چه بیشتر دستگاههای ذیربط از صنعت نساجی، نظام توزیع و تولیدکنندگان داخلی پوشاک، ضرورت دیگری است که یقینا با حصول آن، شاهد تحولی شگرف در حوزه فعالیتی مذکور خواهیم بود.
مرجع : باشگاه خبرنگاران جوان
ارسال دیدگاه