به گزارش مازند اصناف؛ نوسانات قیمتی ارز در کشور باعث ایجاد موج جدید گرانیها در بازار کشور شد. امری که بازار لوازم آرایشی و بهداشتی را نیز در کنار سایر بخشها دچار نوسانات قیمتی کرد.
وابستگی کشور به واردات در این بخش موجب شد تا قیمت کالاهای وارداتی ارتباط مستقیمی با قیمت ارز داشته باشد و لزوما افزایش نرخ دلار طی ماه اخیر، موجب تغییرات قیمت 10 تا 40 درصدی لوازم آرایشی و بهداشتی بهویژه ادکلن و عطریات شده است.
افزایش نرخ ارز عامل گرانی این روزهای لوازم آرایشی و بهداشتی
رئیس اتحادیه لوازم آرایشی و بهداشتی مرکز مازندران در گفتوگو با خبرنگار ما در این خصوص گفت: قیمت کالاهای آرایشی و بهداشتی با قیمت ارز خارجی سر و کار دارد و طبیعتا با افزایش نرخ ارز طی روزهای اخیر، افزایش قیمت کالاهای وارداتی یک امر مسلم است.
زاهدی افزود: طی روزهای اخیر شرکتهای توزیعکننده لوازم آرایشی و بهداشتی خارجی نظیر شرکت نیوا و تهران بوران اعلام کردهاند که در فاکتور جدید، قیمتها 20 تا 30 درصد افزایش دارد.
وی اظهار کرد: افزایش قیمت در بازار بهدلیل گرانشدن کالاها از سوی شرکتهای پخش و توزیع کننده است و واحدهای صنفی نقشی در افزایش آن نداشتهاند و سود قانونی خود را دریافت میکنند.
افزایش انواع ادکلنهای خارجی در بازار
بر اساس گزارش میدانی خبرنگار ما از بازار ساری، افزایش قابل توجه انواع ادکلنهای خارجی طی روزهای اخیر در برخی برندها تا 40 درصد است.
این نوسانات قیمتی موجب شده است تا برای خرید یک برند در بازار حتی با اختلاف 20 هزار تومانی نیز مواجه شوید و شاهد چند نرخی بودن یک کالا در بازار باشید.
متصدی یکی از واحدهای صنفی عرضه لوازم آرایشی و بهداشتی در مازندران ضمن تأیید افزایش قیمت در بازار گفت: افزایش دلار سبب بالا رفتن قیمتها شده است، به نحویکه قیمت یک ادکلن 50 تا 60 هزار تومانی، هم اکنون به 80 تا 100 هزار تومان رسیده است.
موج گرانی به تولیدات داخلی هم رسید
کسبه دیگری در گفتوگو با خبرنگار ما ضمن تأیید افزایش قیمت لوازم آرایشی و بهداشتی در بازار بیان کرد: هر چند این افزایش قیمت عموما شامل کالاهای وارداتی میشود اما طی روزهای اخیر شاهد افزایش قیمت حتی در محصولات داخلی نیز بودهایم.
وی با بیان اینکه غالب کالاهای قابل عرضه در فروشگاه ما بومی و تولیدات داخلی است، افزود: طی روزهای اخیر حتی شرکتهای داخلی نظیر لیلی نایت نیز 15 درصد افزایش قیمت را اعلام کردهاند.
این فعال لوازم آرایشی و بهداشتی در بازار استان خاطرنشان کرد: این شرکتها عامل این افزایش قیمت را نوسانات ارز و در نتیجه افزایش قیمت مواد اولیه بیان کردهاند.
افزایش قیمت پایه کالاهای وارداتی دلیل دیگر گرانی بازار
از سویی دیگر، دبیر انجمن واردکنندگان فرآوردههای بهداشتی و آرایشی و عطریات ایران طی گفتوگویی از اقدام دایره ارزشی گمرک در افزایش قیمت پایه کالاهای وارداتی به شدت انتقاد و اظهار کرد: از اوایل امسال، گمرک ایران در اقدامی کاملا سلیقهای، قیمت پایه کالاهای وارداتی را نه تنها برای محصولات آرایشی و بهداشتی که برای تمامی کالاهای وارداتی بین ۱۰۰ تا ۴۵۰ درصد بالا برده است.
حمید مقیمی با تأکید بر شفافبودن قوانین در موضوع کالاهای وارداتی، افزود: این اقدام گمرک باعث میشود قیمت کالاهای وارداتی در سطح عرضه بالا برود و در نتیجه قدرت خرید مردم پایین بیاید.
وی خاطرنشان کرد: این اقدام گمرک علاوه بر کاهش قدرت خرید مردم و افزایش قیمت کالاهای استاندارد و با کیفیت، باعث میشود مردم از دسترسی به کالاهای با کیفیت بهداشتی و آرایشی محروم شوند.
مقیمی با اشاره به مشکلاتی که از این تصمیم گمرک برای بنگاههای اقتصادی ایجاد شده است، تصریح کرد: خیلی از بنگاههای اقتصادی یا کوچک شدهاند و یا اینکه دست به تعدیل نیرو زده و فعالیتهای خود را کمتر کردهاند که این شرایط، به اقتصاد کشور هم آسیب میزند.
وی با تأکید بر اینکه گمرک برای حمایت از تولید داخل میتواند تعرفه واردات را بالا ببرد، عنوان کرد: شکلگیری تورم و گرانی لجام گسیخته نیز ثمره چنین تصمیماتی است.
نایب رئیس انجمن واردکنندگان فرآوردههای بهداشتی و آرایشی ایران با اشاره به مذاکرات با گمرک و نامهای که به رئیس گمرک نوشته است، تأکید کرد: به درخواست ما ترتیب اثر ندادند و ما مجبور شدیم از طریق سازمان بازرسی، ماجرا را دنبال کنیم.
مقیمی اضافه کرد: این تصمیم گمرک باعث خواهد شد قاچاق کالاهای سلامت محور افزایش یابد و در نتیجه آن، مردم از دسترسی به محصولات آرایشی و بهداشتی استاندارد و با کیفیت، محروم شوند.
وی با اشاره به نزدیکشدن به پایان سال و خریدهای شب عید مردم، متذکر شد: کالاهای واردکنندگان از سه ماه تا یک سال در گمرک مانده و در نتیجه، شرایط برای رونق بازار کشور سختتر شده است.
موجب افزایش رغبت خرید کالای قاچاق میشود
مشکلات پیش روی واردکنندگان محصولات بهداشتی و آرایشی که در داخل تولید نمیشوند و یا اینکه نیاز داخلی را تأمین نمیکنند، باعث شده تا افراد سودجو از این موقعیت سوءاستفاده کرده و بازار لوازم بهداشتی و آرایشی را تحت سیطره خود در آورند؛ بهگونهای که در حال حاضر سهم لوازم آرایشی تقلبی و قاچاق در کشور، بیشتر از محصولات استاندارد و برند است.
بازار داغ مصرف لوازم بهداشتی و آرایشی از یکسو و عدم تطابق تولیدات داخلی با نیاز کشور باعث شده محصولات تقلبی و قاچاق در پوشش «برند»های معتبر، بازار نه تنها مازندران بلکه کشور را قبضه کند و این در حالی است لوازم بهداشتی و آرایشی همواره سهم بهسزایی در کالاهای قاچاق کشفشده در استان دارد.
متأسفانه لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق در مازندران همواره سهم قابل توجهی از کالاهای مکشوفه در بخش قاچاق را به خود اختصاص میدهد و جدا از ضرورت نظارت و کنترل از سوی دستگاههای ذیربط، مضرات و آسیبهای استفاده از این کالاها با توجه به استفاده گسترده مردمی بسیار حساس و حائز اهمیت است.
لذا باید آگاه باشیم که افزایش تعرفه گمرکی و نوسانات قیمتی بازار لوازم آرایشی و بهداشتی موجب میشود تا تمایل فعالان این بخش از بازار به خرید کالاهای قاچاق افزایش یابد، امری باید فکری جدی برای کنترل آن نه تنها در بخش لوازم آرایشی و بهداشتی بلکه در سایر رستههای صنفی اندیشید.
*******************
گزارش: مجتبی قربانی
******************
مرجع: بلاغ نیوز
ارسال دیدگاه