عرضه بسته‌بندی برنج در مازندران از سال 97/ واردات برنج نقطه مقابل اقتصاد مقاومتی است
رئيس سازمان جهاد کشاورزي مازندران خبر داد

عرضه بسته‌بندی برنج در مازندران از سال 97/ واردات برنج نقطه مقابل اقتصاد مقاومتی است

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: با توجه به مصوبه کمیته سلامت و غذای استان از سال 97 عرضه برنج در مازندران قطعا به صورت بسته&zwnj;بندی است.</span></p>

به گزارش مازند اصناف دلاور حیدرپور امشب در مراسم افتتاحیه نخستین نمایشگاه تخصصی برنج در بابل اظهار کرد: نمایشگاه تخصصی برنج از این جهت در بابل برگزار شد که این شهرستان در مازندران، بیشترین سهم زراعت را به خود اختصاص داده و تولیدات آن نیز بسیار بالا است و در کشور هم بابل به عنوان یک شهرستان بالاترین میزان تولید را دارد.
         
وی افزود: این نمایشگاه مقدمه‌ای برای افتتاح دبیرخانه دائمی برنج کشور در استان مازندران است تا به این طریق موضوعات و مسائل مربوط به برنج، از نظر تخصصی و اجرایی را بتوانیم به درستی پیگیری کنیم و این اهمیت به دلیل نقشی است که برنج در اقتصاد مازندران دارد، استان ما نخستین تولیدکننده برنج در کشور است، بین 35 تا 40 درصد برنج کشور در استان تولید می‌شود و این امر موجب شد 5 هزار میلیارد تومان گردش مالی برنج در اقتصاد مازندران شکل بگیرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اثرات مثبت تولید برنج در اقتصاد، ادامه داد: تولید برنج در مازندران هم در زمینه رونق اقتصادی و هم ایجاد اشتغال اثر مثبت دارد بنابراین می‌طلبد که بیش از گذشته در راستای حفظ، حمایت و هدایت تولیدکنندگان برنج در استان مازندران سرمایه‌گذاری شود، علاوه بر تاکید و لزوم ایجاد فرصت‌های شغلی جدید در امر تولید برنج، برای حفظ اشتغال موجود نیز باید تلاش‌هایی صورت بگیرد.

این مسئول تصریح کرد: استاندار درباره توسعه ماشین در امر کشاورزی و تولید برنج نگران اشتغال‌ افراد بودند، این امر را مورد بررسی قرار دادیم و دریافتیم که باتوجه به 80 درجه مکانیزه بودن تولیدات در حال حاضر، با توسعه ماشین‌آلات زمان برداشت برنج تقریبا یک ماه جلو خواهد افتاد بنابراین اگرچه به تعداد کمتری کارگر نیازمند هستیم اما این زمینه را برای کشت دوم فراهم کرد، با کشت دوم اکنون ما زمینه اشتغال برای حدود چهار میلیون نفر را  در روز فراهم کردیم.

حیدرپور یادآور شد: حفظ اراضی شالیزاری بسیار مهم است و همه ما باید در این راستا همت کنیم زیرا به ازای هر هکتار برنجی که از گردش تولید برنج خارج می‌شود، حداقل 80 نفر به برنج وارداتی وابسته خواهند شد، واردات برنج به کشور دقیقا نقطه مقابل اقتصاد مقاومتی است که باید همه تلاش کنیم این عرصه‌ها حفظ شود چرا که در هیچ کجای کشور به دلیل محدودیت منابع آبی امکان جایگزینی اراضی شالیزاری نداریم.

وی خاطرنشان کرد: همکاران در مرکز تحقیقات برنج کارهای خوبی را انجام و با آبیاری تناوبی تا 20 درصد مصرف آب را در تولید برنج کاهش دادند، این مسئله به مدت دو سال است که در دستور کار جهاد کشاورزی قرار دارد و اکنون 7 هزار از اراضی کشور به این روش آبیاری می‌شود که موجب کاهش  رقم قابل توجهی در مصرف آب  به عنوان یکی از تعیین‌کننده‌ترین نهاده در تولید برنج شده است و دستورالعملی نیز به همه مسئولان و کشاورزان داده‌ایم تا استفاده درست و بهینه آب را مدنظر قرار دهند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود: یکی از اهدافی که ما در این نمایشگاه باید  آن را دنبال کنیم مسئله برندسازی، شناسنامه‌دار کردن و بسته‌بندی برنج است تا این محصول با شناسنامه وارد بازار شود و در صورت وجود مشکلی قابلیت ردیابی، پیگیری در مراجع قضایی و حل آن وجود داشته باشد، که در اینجا لازم است اشاره کنم با توجه به مصوبه کمیته سلامت و غذای استان از سال 97 عرضه برنج در مازندران قطعا به صورت بسته‌بندی است.

حیدرپور در پایان گفت: متاسفانه در برخی از شهرستان‌ها و روستاها تخلیط برنج اتفاق می‌افتد و برنج درجه یک حاصل دست‌رنج کشاورزان را با برنج درجه چندم تخلیط می‌کنند بنابراین راه مقابله با این امر تنها بسته‌بندی برنج است، ما امیدواریم برنج با کیفیت خوب در بازار عرضه شود و کشاورزان نیز به خریدار خود اعتماد کند، برنج نیز با نامی که بر روی آن نوشته شده گویای کیفیت خود در بازار باشد.

 

بلاغ*


ارسال دیدگاه