به گزارش مازند اصناف؛ حسن مسعودی مدیرکل مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش طی گفتوگویی با بیان اینکه 70 درصد شاغلان مدارس غیردولتی تحصیلات عالیه دارند، اظهار داشت: 262 هزار نفر در مدارس غیردولتی مشغول به کار هستند که از این تعداد 62 هزار نفر بازنشسته و 200 هزار نفر معلم و نیروی آزاد محسوب میشوند.
وی افزود: با توجه به اینکه ایجاد هر شغل 100 میلیون تومان برای دولت هزینه دارد، در واقع مدارس غیردولتی با جذب و اشتغال این افراد 20 هزار میلیارد تومان صرفه اقتصادی برای دولت داشتهاند.
مسعودی با بیان اینکه در قانون جدید کارکنان پارهوقت هم مشمول بیمه شدهاند، اظهار داشت: در قانون قدیم چنین پیشبینی وجود نداشت و اکنون با توجه به میزان ساعات افراد پارهوقت، مدارس مکلف به بیمه تمام کارکنان هستند.
وی با تأکید بر اینکه تمام افرادی که در مدارس غیردولتی شاغل هستند، باید به حقوق خود برسند، بیان داشت: قانون این مدارس باید به تمام معنا عملیاتی شود برای مثال تبصره ماده 25 قانون جدید برای تأمین پوشش بیمهای کارکنان از محل اعتبارات صندوق حمایت اشاره دارد.
مدیرکل مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: ماده 10 قانون جدید بانکها را برای تأمین نیازهای مدارس غیردولتی به صورت کمکهای قرضالحسنه مکلف کرده است و ماده 11 به پرداخت یارانه تسهیلات توسط دولت برای خرید تجهیزات این مدارس تأکید دارد.
مسعودی عنوان کرد: وزارت آموزش و پرورش باید زمینهای مازاد خود را به صورت اجاره و فروش در اختیار مدارس غیردولتی قرار دهد و ما در تلاش هستیم مواد حمایتی این قانون را اجرا کنیم.
مشکلات معلمان مدارس غیردولتی مشکلات ملی است
مهدی قربانزاده در نشست هماندیشی با صنف معلمان مدارس غیر دولتی مازندران که با هدف پاسخ به مشکلات مطروحه اعضای این صنف و پیشنهاد راهکار و مرتفعسازی آن برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به اینکه کشور، کشوری در حال توسعه است بهعنوان یک جامعه مدنی باید صنوفی این چنینی وجود داشته باشد تا بتوانیم با هماندیشی آن را مرتفع کنیم.
وی با بیان اینکه مشکلات این بخش در حال مرتفعسازی است، افزود: یک سری از مشکلات، مشکلات ملی است و مربوط به استان نیست و یکسری نیز در حال بسترسازی جهت حمایت از بخشهای غیردولتی است.
خلأ قانونی در خصوص مدارس غیردولتی
رئیس اداره تشکلهای مردمی و توسعه مدارس غیردولتی آموزش و پرورش مازندران با بیان اینکه مدیران بالادست بعد از فعالیت چند دههای مدارس غیردولتی در کشور در پایان سال 1395 به این نتیجه رسیدند که این مدارس باید در بدنه نظام آموزشوپرورش وجود داشته باشد، خاطرنشان کرد: در واقع، اصل این موضوع مورد تردید بود و لذا عزم جدی برای تدوین آییننامه وجود نداشت. از سویی دیگر ما باید از موسسانی که برای حمایت از آموزشوپرورش و کاهش بار دولت، تمام سرمایهشان را گذاشتهاند حمایت کنیم؛ چرا که تا موسسان کمک نشود، نمیتواند از کارکنان زیر مجموعه خود نیز دفاع کند.
قربانزاده با بیان اینکه درست است معلمان مدارس غیردولتی مشکلاتی نظیر بیمه، حقوق، کارت پرسنلی و مسائلی از این دست را مطرح میکنند، اما موسسان نیز با کمبودها، مرارتها، زحمتها و حجمهها از سوی تأمین اجتماعی، شهرداریها، دیوان محاسبات، دستگاههای نظارتی، نوسازی و تجهیزات و غیره مواجه هستند، عنوان کرد: ما باید همه دست به دست هم بدهیم تا قانون مرتبط با موسسان تدوین شود تا با فراغ بال، حقوق کارکنان زیر مجموعه خود را پرداخت کنند.
هیچ آییننامهای برای حقوق و مزایای کارکنان مدارس غیردولتی وجود ندارد
وی با بیان اینکه هیچگونه آییننامهای برای مزایا و دستمزد کارکنان مدارس غیردولتی تعریف نشده است، بیان کرد: هیچ جا نیامده تعریف معلم چیست، یک چیز کلی از تعاریف وجود دارد و قوانین جز به جز در خصوص معلمان مدارس غیردولتی وجود ندارد.
رئیس اداره تشکلهای مردمی و توسعه مدارس غیردولتی مازندران با بیان اینکه معلم باید جایگاه داشته باشد، باید به حقوقش برسد اما نباید تمام حقوق را از کانال موسس بخواهید، متذکر شد: موسس قانون نیست، دولت نیست. باید تمامی ابزارها، قوانین و مدیران و تصمیمگیران بالادستی دست به دست هم دهند تا این حقوق، ایفا شود.
قربانزاده با بیان اینکه صندوق توسعه ملی در حال شکل گرفتن است، ادامه داد: اساسنامه آن در حال تدوین است، امضای این موارد گرفته شده است و قرار است پس از ورود به صحن علنی مجلس و تصویب هیئت دولت، بودجه و اعتباری برای این صندوق دیده شود که خود بسیاری از انتظارات این بخش را مرتفع خواهد کرد.
وی با بیان اینکه انتظار ما آن است که برای سالهای آتی، فضای مدارس غیردولتی تلطیفتر شود و شفافتر از قبل پیش رود، گفت: در بحث حقوق و بیمه باید به سمتی برویم که طبق قانون، قراردادی با معلمان بسته شود و آمار معلمان بیمه شده در مدارس غیردولتی نسبت به سالیان گذشته، بهوضوح قابل تأیید است.
رئیس اداره تشکلهای مردمی و توسعه مدارس غیردولتی مازندران با بیان اینکه از بالا دست هیچ حمایتی چه در خصوص موسسان و چه در خصوص معلمان مدارس غیردولتی نشده است، متذکر شد: هیچ تعهدی از سوی موسسان برای معلمان مدارس غیر دولتی وجود ندارد که معلم را باید 30 سال به خدمت بگیرد چراکه فقط مختص کارکنان دولتی است اما میتوانیم به سمتی حرکت کنیم که قرار داد ببندند، بیمه کنند و یا معلمان بتوانند بیمه بازنشستگی دریافت کنند.
قربانزاده با بیان اینکه در حالیکه هزینه سرانه دانشآموزان مدارس دولتی بدون ساختمان 3 تا 3.5 میلیون تومان است، اما شهریه مدارس غیردولتی ما بین یک تا 3 میلیون تومان است که با هزینه اجاره، برق، گاز و غیره هم مواجه هستند، افزود: پیگیر این قضیه هستیم که دولت حداقل زمین و امکانات در اختیار موسسان قرار دهد که در صورت تحقق این امر، بسیاری از مشکلات این بخش حل میشود.
با مدیرانی که حقوق معلمان را تضییع کنند قاطعانه برخورد میکنیم
وی با بیان اینکه ما طی بخشنامهای به موسسان حقالزحمه معلمان حقالتدریس مقطع ابتدایی را 5 هزار تومان، متوسطه اول 6 هزار تومان و متوسطه دوم 7 هزار تومان به ازای هر ساعت اعلام کردیم، تصریح کرد: ما هر جای استان تخطی مدیری از این بخشنامه و تضییع حقوق معلمان ببینیم، شدیدا برخورد میکنیم. مطمئنا اگر مستنداتی را مشاهده کنیم که سبب تضییع حقوق معلمان شده است، بهطور قطع برخورد صورت میگیرد.
رئیس اداره تشکلهای مردمی و توسعه مدارس غیردولتی مازندران اضافه کرد: از آنجا که حدود 55 درصد مدارس غیردولتی استان در مقطع ابتدایی است، لذا میتوان گفت بیشترین جفا هم متوجه معلمان دوره ابتدایی این مدارس است که سعی میکنیم با همکاری ویژه ناظران در این بخش، از این آسیبها بکاهیم.
فعالیت 670 مدرسه، 8 هزار معلم و 120 هزار دانشاموز در مدارس غیردولتی استان
قربانزاده با بیان اینکه 670 مدارس غیردولتی در مقاطع گوناگون در سطح استان فعال هستند، اظهار کرد: 8 هزار معلم و 120 هزار دانشآموز در این مدارس در حال تدریس هستند.
وی خاطرنشان کرد: ما به موسسان اعلام کردیم که هر چقدر بر حقالزحمه و تعداد بیمهشدگان کارکنان تحت پوشش خود بیفزایید ما هم بر شهریه مدارس شما اضافه خواهیم کرد.
رئیس اداره تشکلهای مردمی و توسعه مدارس غیردولتی مازندران در پایان اذعان کرد: چند سالی است که ما در کنار تقدیر از معلمان نمونه مدارس دولتی، بستری را فراهم ساختیم تا از معلمان مدارس غیردولتی نیز تقدیر بهعمل بیاید.
پایان پیام/
ارسال دیدگاه