مشخصات و مزیت‌های برنج طارم روشن
اختصاصي/مازنداصناف گزارش مي‌دهد

مشخصات و مزیت‌های برنج طارم روشن

<p><span style="font-size: larger;"> برنج طارم روشن از لحاظ کیفیت ( عطر، بو و پخت) همانند طارم بومی است؛ اما آن&zwnj;چه این رقم را متمایز از سایر ارقام رایج منطقه می&zwnj;کند؛ عملکرد دوبرابری آن در مقیاس هکتار تا سقف هشت&zwnj;و نیم تن است.</span></p>

به گزارش خبرنگار مازند اصناف؛ همان‌‌طور که در رسانه‌های گوناگون طی روزهای اخیر آمده است، با حضور پدر شهید هسته ای دکتر احمدی روشن، رقم جدید برنج پرمحصول طارم روشن در هجدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری و سومین فن بازار استان مازندران، رونمایی شد.




براساس این گزارش و بنا به اظهارات قربانعلی نعمت‌زاده مدیر پروژه این محصول، رقم طارم روشن گونه‌ی اصلاح شده‌ی برنج نعمت است که پس از بیش از دو دهه مطالعه‌ مرکز ژنتیک و زیست فناوری مازندران به بازار معرفی شده است.


این گزارش حاکی است طارم روشن از لحاظ کیفیت ( عطر، بو و پخت) همانند طارم بومی است؛ اما آن‌چه این رقم را متمایز از سایر ارقام رایج منطقه می‌کند؛ عملکرد دوبرابری آن در مقیاس هکتار تا سقف هشت‌و نیم تن است و این در حالی‌است که عملکرد رقم رایج طارم، از سقف 4 و نیم تن و رقم اصلاح‌شده نعمت تا سقف 7 و نیم تن تجاوز نمی‌کند.




از دیگر ویژگی‌های این رقم، متوسط طول خوشه آن است که به 32 و نیم سانتی‌متر می‌رسد و این در حالی‌است که این میزان، در برنج طارم بومی، 26 و در رقم نعمت 29 سانتی‌متر است.

گفتنی‌است از ویژگی‌های شاخص دیگر این رقم، متوسط تعداد دانه سالم یا همان تعداد دانه‌های پر هر خوشه است که در برنج روشن، 160 الی 175 دانه می‌باشد که این شاخص در برنج سنگ طارم بومی، نزدیک 80 دانه و در رقم نعمت نزدیک به 130 دانه اعلام شده است.

شایان ذکر است گفته می‌شود از نیمه سال آینده، بذر این رقم جدید، به بازار عرضه و در اختیار کشاورزان علاقه‌مند قرار داده می‌شود.


گزارش از مجتبی قربانی


ارسال دیدگاه