برداشت مرکبات نارس در مازندران نگران‌کننده است
رئيس اتحاديه باغداران مازندران:

برداشت مرکبات نارس در مازندران نگران‌کننده است

<p><span style="font-size: larger;">رئیس اتحادیه باغداران مازندران از برداشت زودهنگام مرکبات نارس توسط باغداران در استان انتقاد و اظهار نگرانی کرد.</span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ محمد شعبانی در شورای گفت‌وگوی بخش خصوصی و دولت با ابراز نگرانی از اینکه برخی باغدران و سورتیگ‌دارن اکنون اقدام به برداشت پرتقال کرده‌اند، این امر را خسارت بزرگی برای آینده دانست و اظهار کرد: این افراد با برداشت پرتقال نارس، اقدام به رنگ‌آوری و سم‌زدایی کرده و آن را وارد بازار کرده‌اند و به خاطر نارس بودن استاندارهای لازم را ندارد و این تصور ایجاد شده که امسال نیز مانند سال گذشته پرتقال مازندران بخاطر سرما بی‌آب و یخ‌زده است.

وی فروش پرتقال‌های نارس و بدون استاندارد را منطقی نداست و افزود: با این کار برای فروش 5 هزار تن، حدود 1.5 میلیون تن تحت‌الشعاع قرار خواهند گرفت.

رئیس اتحادیه باغدران مازندران خواستار رسیدگی به این امر و جلوگیری و رسیدگی به رنگ‌افزایی توسط این افراد شد و تصریح کرد: رنگ‌آوری این افراد نیز به قاعده نبوده و به هر 2 هزار لیتر آب، 10 کیلو رنگ اضافه می‌کنند درحالی‌که در کشور آمریکا در هر یک میلیون لیتر آب، دو کیلو رنگ اضافه می‌کنند.

شعبانی توان صادراتی استان را بیش از 200 هزار تن اعلام کرد و گفت: اما قیمت تمام شده ما در برابر سایر رقبا بالا بوده و توان رقابتی ما را پایین می‌آورد که در این زمینه نیازمند مشوق‌های صادراتی هستیم و برای شروع حتی می‌توان از مشوق‌ یارانه کمتر از 100 میلیارد تومان که ذکر شده نیز بهره برد.

وی با بیان اینکه امسال بخاطر شرایط جوی، پرتقال‌ها دارای اندازه متوسط و خوبی است و ریز و درشت کمتر وجود دارد، آن را برای صاردات مناسب دانست و برای افزایش صادرات به وام کم‌بهره و تسهیل در حمل و نقل اشاره کرد.

رئیس اتحادیه باغداران مازندران در پایان با بیان اینکه 80 درصد تولید کیوی کشور مختص استان مازندران است، وضعیت آن را برای امسال خوب ارزیابی کرد و یادآور شد: به‌خاطر کیفیت خوب کیوی مازندران، کشورهای اروپایی نیز قصد خرید آن را داشته اما به دلیل بالا بودن قیمت تمام‌شده، قدرت رقابت ما کم است که در این رابطه نیز نیازمند مشوق صادراتی هستیم.


ارسال دیدگاه