نکات بهداشتی در خرید دام‌های عید قربان/ گوشت تازه 16 ساعت پس از ذبح مصرف شود
زهرا اشکيود

نکات بهداشتی در خرید دام‌های عید قربان/ گوشت تازه 16 ساعت پس از ذبح مصرف شود

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">&nbsp;دام پس از کشتار حدود 16 ساعت باید در دمای یخچال قرار گیرد زیرا گوشت در این دوره زمانی آنزیم&zwnj;هایی ترشح می&zwnj;کند که برای خوردن مطبوع&zwnj;تر می&zwnj;شود.</span></p>

به گزارش مازند اصناف از نظر بهداشتی مردم باید از خرید دام‌های بیمار و دارای لاغری مفرط و نیز دام‌های دارای مخاط زرد رنگ یعنی سفیدی چشم زرد خوددادری کنند زیرا ممکن است دارای انگل‌های خونی باشند.

از خرید دام‌های دارای پشم بلند و کثیف که زود کنده می‌شوند و ژولیده بوده و دارای لنگش و یا اسهالی هستند نیز باید خودداری شود.

اگر جای تزریق در بدن دام وجود دارد و به فروش گذاشته شدند، این دام‌ها هنوز بیمارند و چون حالشان مساعد نیست، از خرید آنها نیز باید خودداری کرد.

برخی از دام‌ها روی پوست بدنشان نقاط کچلی و نقاطی دایره‌ای‌شکل به اندازه‌های مختلف و پشم‌هایش ریخته شده وجود دارد که در خرید این دام‌ها نیز باید دقت شود.

برای خرید دام‌هایی که تاول روی دمبه و کشاله ران دارند ممکن است دارای آبله باشند و نیز دام‌هایی که شکم‌شان ورم کرده باید اجتناب شود.

ذبح نباید در معابر عمومی انجام شود زیرا حیوانات دیگری همچون گربه و سگ اطرافشان جمع می‌شوند و قطعه کردن گوشت و پوست کندن باید با دستکش انجام شود.

دام پس از کشتار حدود 16 ساعت باید در دمای یخچال قرار گیرد زیرا گوشت در این دوره زمانی آنزیم‌هایی ترشح می‌کند که برای خوردن مطبوع‌تر می‌شود.

وقتی لاشه حیوان باز شد، اگر کیست و آبسه‌ دارد آنها را پاره نکنید، کیست و آبسه باید به شکل دست نخورده جدا شود چون احتمال وجود تخم انگل در این کیست‌ها است.

مردم باید پس از ذبح و پوست کردن حیوان، استخوان و پوست و مواد زائد آن را به طور بهداشتی دفن کنند.


ارسال دیدگاه