به گزارش مازند اصناف؛ فرآوردههای گوشتی نقش اساسی در تغذیه و سلامت جامعه ایفا میکنند، که به دلیل تاثیر آنها در سفره غذایی جامعه و حجم بالای مصرف آن، لازم است تا با دقت بالا مورد توجه و تصمیمگیری مسئولان مربوطه قرار گیرند؛ در همین ارتباط جلسه کمیته فرآوردههای گوشتی انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران در رابطه با تغییرات ایجاد شده در اصلاحیه دستورالعمل استاندارد سوسیس وکالباس و خمیرمرغ، در مرداد گذشته با حضور نمایندگان دانشگاه علوم پزشکی، سازمان دامپزشکی و اداره کل استاندارد استان مازندران و رئیس انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران برگزار شد.
ضعفهاوناهماهنگیهامانع پیادهسازی دستورالعملها
رئیس انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران با بیان اینکه انتظار میرود قوانین و مقررات طوری تدوین شوند تا امکان انطباق برای تولیدکنندگان در بازه زمانی قید شده وجود داشته باشد، اظهار کرد: بعضی ضعفها و ناهماهنگیها در دستگاههای نظارتی مانع پیاده سازی دستورالعملها میشود به طوریکه تعدادی از آنها موجب زیرزمینی شدن فعالیتهای تولیدی در حوزه فرآوردههای گوشتی شده است.
اسماعیل خاتمی مقدم به بخشنامه اخیر تولید خمیرمرغ صادرشده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اشاره کرد و گفت: این بخشنامه بدون هماهنگی با دو دستگاه نظارتی دیگر تنظیم و ابلاغ شده است، بعضاً طوری اقدام میشود که حتی برای کارخانجاتی که در جهت بهبود فرآیندهای تولید فعالیت کنند موانع و اختلالاتی پیش میآید حال چه برسد به کسانی که متخلف هستند!
رئیس انجمن صنایع همگن غذایی و دارویی مازندران با بیان اینکه منافع مصرف کنندگان را در اجرای دستورالعملها بیشتر مدنظر قرار میدهیم چرا که تولیدکنندگان از بخشنامهها مطلعترند، تاکید کرد: تصمیمات و اظهارات عجولانه برخی از مسئولان، سازمانها و وزارتخانهها نه تنها باعث رفع مشکلات و کاستیها نشده، بلکه اعتبار آن افراد و دستگاهها را نیز زیر سئوال برده است.
فائو اصرار بر به کارگیری حداکثری پروتئین دارد
در ادامه محمد حسن گلپایگانی نماینده سازمان دامپزشکی با بیان اینکه قوانین بینالمللی فائو اصرار بر به کارگیری حداکثری پروتئین فرآوردههای گوشتی در تولیدات غذایی دارد، تصریح کرد: وجه افتراق و تفاوتهایی بین بخشنامههای وزارت بهداشت و دو سازمان نظارتی دیگر وجود دارد که شرکتهای تولیدی را دچار سردرگمی میکند، همچنین بخشی از آنها نیز قابلیت اجرایی ندارد.
اولویت دانشگاه علوم پزشکی کیفیت محصولات است
حسن مکرمی نماینده حوزه غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه گرچه اولویت اول برای دانشگاه علوم پزشکی مازندران مباحث کیفی محصولات است، خاطر نشان کرد: شرایط اقتصادی و تولیدی را مدنظر داریم و به دنبال فشار بر تولیدکنندگان نیستیم.
وی بخشنامه وزارت بهداشت در رابطه با موضوع خمیرمرغ را در مرحله ارزیابی دانست و تاکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی یقیناً مشکلات و مطالبات تولیدکنندگان فرآوردههای گوشتی را به گوش مسئولان ارشد کشور خواهد رساند.
6 سال درگیر موضوع خمیرمرغ هستیم
محمود سلیمانی نماینده کارخانجات فرآوردههای گوشتی انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران نیز در این جلسه با اشاره به اینکه 6 سال درگیر موضوع خمیرمرغ هستیم، اظهار کرد: این موضوع موجب شده تا خسارتهای زیادی را متحمل شویم که جبران آن زمان زیادی میبرد.
سلیمانی انجماد خمیر مرغ را در برخی از روزها به خاطر کاهش حجم تولید ضروری دانست و تاکید کرد: تغییر رنگ برچسبها غیر منطقی است چون موجب بروز هزینههای تحمیلی بی مورد و گزاف خواهد شد.
بلاغ
ارسال دیدگاه