به گزارش مازند اصناف در این بخشنامه که «عباس کمرئی» مدیر کل نظارت بر بانک ها و موسسات اعتباری خطاب به مدیران عامل بانک های دولتی، غیردولتی، شرکت دولتی پست بانک و موسات اعتباری غیربانکی ابلاغ کرده، آمده است: به موجب مواد 27 تا 30 آیین نامه اجرایی ماده 218 قانون مالیات های مستقیم، اشخاص ثالث مکلف به همکاری با ارایه امور مالیاتی برای برداشت از حساب مودیان بدهکار هستند.
با این حال اطلاعات واصله از مراجع ذیربط حاکی از امتناع برخی بانک ها و موسسه های اعتباری از اعمال اوراق اجرایی مالیاتی و همکاری نکردن آنها با اداره مذکور مبنی بر توقیف و مسدودی حساب مودی بدهکار است.
در این بخشنامه تاکید شده است همکاری نکردن بانک ها و موسسات اعتباری با اداره امور مالیاتی سبب بروز چندین تخلف می شود که می توان به تاخیر در مسدود کردن حساب ها که منجر به صفر شدن (تخله) موجودی حساب ها در این مدت زمان می شود، اشاره کرد.
اجرا نکردن حکم توقیف و بازداشت حساب در صورتی که امکان آن برای آن وجود دارد، بازگشت ندادن چک های مشتریان در وجه سازمان امور مالیاتی که بدون موجودی کافی هستند به دلایل مختلف از جمله بدحساب نکردن آنها، خرید زمان و ...، اختصاص اولویت برداشت از حساب توقیف شده به بانک بر خلاف ماده 160 قانون مالیات های مستقیم و توقیف نکردن حساب برخی اشخاص حقوقی به بهانه دولتی بودن حساب از دیگر تخلفاتی است که در صورت همکاری نکردن بانک ها و موسسات اعتباری، مرتکب آن می شوند.
از این رو بانک مرکزی از بانک ها و موسسه های اعتباری خواسته است با قید تسریع، مراتب تاکید بر اجرای مفاد مواد مذکور و لزوم همکاری با اداره امور مالیاتی را به همه واحدهای خود ابلاغ کنند و بر حسن اجرای آن نظارت دقیق داشته باشند.
/ایرنا
ارسال دیدگاه