بیمه ۳ تا ۳۵ درصدی نوسانات ارز صادرات

بیمه ۳ تا ۳۵ درصدی نوسانات ارز صادرات

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">رئیس کنفدراسیون صادرات یکی از اصلی&zwnj;ترین درخواست&zwnj;های بخش خصوصی را &laquo;هیجینگ ارزی&raquo; عنوان و اعلام کرد براساس تصمیم ستاد اقتصاد مقاومتی، صندوق ضمانت صادرات کاهش نرخ ارز را برای صادرکنندگان از ۳ تا ۳۵ درصد بیمه می&zwnj;کند.</span></p>

به گزارش مازند اصناف مهرداد لاهوتی، درباره بخشنامه روز گذشته دولت درباره بیمه نوسانات ارزی گفت: یکی از معضلات اساسی کشور طی سال‌های گذشته نوسانات ارزی بود که تاثیری منفی بر صادرات و واردات کالا برجای می‌گذاشت.

عضو اتاق بازرگانی با اشاره به افزایش نرخ ارز در آذر و دی ماه سال گذشته گفت: در حالیکه سال گذشته نرخ ارز به ۴ هزار و ۲۰۰ تومان رسید، این نرخ در حال حاضر به حدود ۳ هزار و ۷۵۰ تا ۳ هزار و ۸۰۰ تومان کاهش یافته که حاکی از تفاوتی ۲۰ درصدی است.

رئیس کنفدراسیون صادرات خاطرنشان کرد که افزایش نرخ ارز بر واردات و کاهش نرخ ارز در صادرات تاثیر منفی خواهد داشت.

وی با بیان اینکه اقتصاد ایران نوپا و در حال رشد است، گفت: اقتصاد ایران نیازمند ثبات است و در تمام دنیا نیز بانک‌ها اقدام به «هیجینگ ارزی» می‌کنند؛ سالها بخش خصوصی در ایران نیز بدنبال این موضوع بود ولی پیگیری‌های ما منتج به نتیجه نشده بود.

لاهوتی با اشاره به مشکلاتی که در زمینه هیجینگ ارزی وجود داشت، ادامه داد: این موضوع را در ستاد اقتصاد مقاومتی مطرح کردیم که خوشبختانه صندوق ضمانت صادرات خدمات هیجینگ خود را افزایش داد.

به گفته رئیس کنفدراسیون صادرات، صندوق ضمانت صادرات ۳ تا ۳۵ درصد نرخ ارز را در صورت کاهش نرخ ارز بیمه می‌کند.

وی توضیح داد که براین اساس اگر امروز صادرکننده‌ای کالایی را با نرخ روز صادر کند ولی در زمان وصول آن نرخ ارز نسبت به امروز کاهش یافته باشد، صندوق ضمانت صادرات از ۳ تا ۳۵ درصد این مبلغ را جبران خسارت می‌کند.

هیات وزیران در جلسه هفدهم اردیبهشت ماه سال جاری، به پیشنهاد مجمع عمومی صندوق ضمانت صادرات ایران و به استناد ماده ۷ قانون چگونگی اداره صندوق ضمانت صادرات ایران، چگونگی بیمه‌نامه پوشش نوسان نرخ ارز را تعیین کرد.

براین اساس بیمه نامه پوشش نوسان نرخ ارز جهت صادرات با دوره اعتبار حداکثر شش ماهه، کاهش ۳ الی ۳۵ درصدی نرخ ارز مربوط به کالاهای صادراتی را پوشش می‌دهد.

«ضمانت نامه/بیمه نامه اعتباری» خاص پروژه های صادرات محور، سند تعهدآوری که با هدف تسهیل تامین مالی یا پوشش ریسک پروژه های سرمایه گذاری برای صادرات کالاها و خدمات به نفع اعتباردهندگان داخلی و خارجی و یا سایر ذی نفعان پروژه صادر می‌شود.

 

/ایبِنا


ارسال دیدگاه