به گزارش مازند اصناف گل محمدی از دیرباز در ایران کشت میشده است و از این جهت رتبه اول جهانی کشت گل محمدی به ایران اختصاص دارد.
بر اساس این گزارش، ما سالانه 20 هزار هکتار گل محمدی در کشور تولید میکنیم و تمرکز ما بر روی تولید گلاب است.
محصول عمده گل محمدی، گلاب و اسانس گلبرگ خشک است که از آنها در صنایع دارویی، عطرسازی، فرآوردههای بهداشتی و آرایشی و صنایع غذایی استفاده میشود.
مصارق دارویی گل محمدی در درمان دردهای روماتیسی، قلبی، تقویت اعصاب و معده و رفع برخی از سر دردها بوده و در تهیه شربت، مربا و در صنایع شیرینی سازی و تهیه بستنینیز استفاده میشود.
دم کرده گلبرگ خشک شده این گل برای تقویت اعصاب و درمان بیماریهای گلو و دهان مفید است.
دودانگه به سبب ویژگی خاص خود و از لحاظ شرایط آب و هوایی و موقعیت زمینهای شیبدارش استعداد پرورش گیاهان دارویی و گل محمدی را دارد.
دودانگه از اواسط اردیبهشت میزبان مهمانانی است که برای حضور در مراسم گلابگیری به این شهر سفر میکنند.
دکتر علی ماهفروزی مشاور اجرایی و مدیرکل میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری استان مازندران گفت: محور تاریخی طبیعی دودانگه ساری از جذابترین مناطق شمال ایران به شمار میرود.
علی ماهفروزی اظهار کرد: دودانگه به دلیل دارا بودن چشماندازهای زیبا، جنگلهای خزری و برخورداری از سد بتونی سلیمان تنگه و برپایی جشنواره گل محمدی ظرفیتهای خوبی برای گردشگری استان فراهم کرده است. برگزاری این جشنواره همراه با اجرای بازیهای محلی و پرواز با پاراگلایدر و اجرای سورناهای محلی با حضور مسؤولان استانی و شهرستانی است.
وی ادامه داد که در این روز همچنین نمایشگاه عرضه و تولید محصولات صنایع دستی و غذاهای محلی و پوشش محلی اجرا زنده گلابگیری سنتی و گلابگیری نیمه صنعتی به صورت نمادین به معرض نمایش بازدیدکنندگان گذاشته میشود. سالیانه شمار زیادی علاقهمندان از مراسم گلابگیری دیدن میکنند و هر ساله به تعداد بازدیدکنندگان این جشنواره افزوده میشود.
به گفته ماهفروزی این جشنواره از طرف اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران با همکاری فرمانداری ساری و بخشدار دودانگه و سازمان یسیج سازندگی استان و دیگر نهادهای مربوط برگزار میشود.
وی درباره حضور تورهای گردشگری در این جشنواره بیان کرد: هماهنگی لازم با دفاتر خدماتی سطح مازندران و استانهای همجوار از طرف معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران به منظور حضور در این جشنواره در قالب تورهای گردشگری یک روزه صورت گرفته است.
ماهفروزی تصریح کرد: مبادی ورودیهای شهرستان، عوارضی، پلیس راه، از طریق نصب بنرهای تبلیغاتی به شهروندان علاقمند به برپایی این جشنواره اطلاعرسانی میشود.
وی ابراز امیدواری کرد تا با توسعه زیرساختهای اصولی و مناسب گردشگری بتوان گردشگران زیادی را به سوی استان سوق داد. دودانگه ساری جاذبههای طبیعی بکر و از لحاظ زیست محیطی گردشگری در بین روستاهای استان دارای رتبه بالایی است.
مشاور اجرایی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با بیان اینکه گردشگران میتوانند اثرات مثبت و منفی بسیار زیادی بر روی محیط زیست مناطق گردشگری داشته باشند، تصریح کرد: متاسفانه در برخی از موارد اثرات منفی توریسم خیلی بیشتر از اثرات مثبت آن است در حالی که مسؤولان میتوانند در راستای افزایش اثرات مثبت نقش تعیینکننده داشته باشند.
ماهفروزی در ادامه خواستار ارتقای آگاهی و سطح فرهنگ مردم بومی و گردشگران در زمینه حفظ محیطزیست شد و خاطرنشان کرد: نحوه رفتار مردم بومی با طبیعت گردشگران را به حفظ بیشتر مواهب خدادادی ترغیب میکند.
این گزارش میافزاید بنابر نتایج تحقیقات دانشگاهی و آزمایشگاهی بر روی محصول گل محمدی محققان دریافتند که اسانس گلاب دودانگه به جهت ویژگیهای آب و هوایی بیشتر از درصد اسانس گلاب قمصر کاشان است و درصد خلوص بالاتری دارد و به زودی برند این منطقه با حمایت مسؤولان میتواند در سطح ملی و حتی بینالمللی شناخته خواهد شد.
مشکینفام کارشناس تولیدات گیاهی شهرستان ساری و از دستاندرکاران جشنواره گل محمدی در خصوص این جشنواره اظهار کرد: طی 60 سال گذشته شاهد کشت گل محمدی در باغات گل دودانگه هستیم که توسعه آن در رونق اقتصادی و بهبود وضعیت اشتغال از اهمیت به سزایی برخوردار است.
وی با بیان اینکه سال گذشته کشت گل محمدی طرح چهار ساله به مساحت یک هزار هکتاری را به مدیر باغبانی جهاد کشاورزی کشور پیشنهاد دادیم، امسال در راستای تحقق طرح یک هزار هکتاری دودانگه و چهاردانگه در مجموع حدود 70 هکتار گل محمدی کشت خواهد شد.
مشکینفام تاکید کرد: امکان توسعه این کشتها تا چند صد هکتار وجود دارد و با توجه به مزیت منطقه جشنواره گلابگیری میتوان علاوه بر معرفی محصولات تولیدی استان و منطقه باعث جذب گردشگر شود.
وی با بیان اینکه رونق جشنواره گلابگیری علاوه بر افزایش درآمد مردم اشتغال جوانان را به همراه دارد، خاطرنشان کرد: در کنار توسعه این جشنواره معرفی محصول گلاب تولیدی مازندران افزایش درامد مردم به دنبال ایجاد فرصتهای جدید شغلی هستیم.
مشکینفام با اشاره به اینکه جشنواره گلابگیری از صبح پنجشنبه 21 اردیبهشت شروع میشود، اظهار کرد: آئینسنتی گلابگیری همراه با موسیقی دلنشین مازندرانی و دیگر برنامههای فرهنگی اجرا میشود.
بلاغ
ارسال دیدگاه